Gradnja ekosistema!
@PiCoreTeam
12. januar – 5:01
Pi Network z veseljem začenja leto 2023 z napovedjo začetka novega Hackathona! To je povezano z našimi nenehnimi skupnimi prizadevanji za izgradnjo resničnih pripomočkov za ekosistem Pi. Tapnite »Navodila« za vodnič o tem, kako se pridružiti Hackathon-u, in »SDK« za video delavnico, na kateri so člani Core Team vodili bodoče razvijalce o osnovah, kako razviti aplikacijo na Pi.
Pi Network 2023 Q1 Hackathon »Kickoff«, navodila in viri
Pi Network z veseljem začenja leto 2023 z napovedjo začetka novega hackathona! Omrežje gradi na zagonu College Hackathon-a 2022 https://minepi.com/blog/university-hackathon-winners in Pi Hackathon-a 2021 https://minepi.com/blog/hackathon-winners-announcementter še naprej spodbuja razvoj kakovostnih aplikacij Pi. Ta hackathon bo trajal do 28. februarja 2023.
V zadnjih nekaj letih je Pi Network zgradil najbolj razširjeno kriptovaluto na svetu z več kot 35 milijoni članov po vsem svetu in potrebno infrastrukturo ekosistema. Leta 2023 bo omrežje kot del misije rasti in gradnje pripomočkov v trenutnem obdobju zaprtega omrežja Mainnet še naprej širilo in izboljševalo svojo platformo aplikacij. To naj bi omogočilo večji razvoj skupnosti in skupaj postalo še bolj robusten ekosistem, ki temelji na javnih službah.
Tukaj nastopite vi: pionirje in razvijalci, kot ste vi, spodbujamo, da prispevajo k omrežju Pi in rasti ekosistema z izdelavo mobilnih spletnih aplikacij, ki uporabnikom prinašajo resnično uporabnost. Iščemo ustvarjalne aplikacije, osredotočene na pripomočke; to so lahko zabava, izobraževanje, socialna interakcija, dostop do informacij, pripomočki za potrošnike ali karkoli drugega, kar si lahko zamislite.
Preberite več o podrobnostih hackathon-a, vključno z informacijami o izzivih in nagradah; pomembna navodila za sodelovanje, oblikovanje ekipe in oddajo projekta; in koristne vire, ko se začnete razvijati!
Izziv
Pionirji in razvijalci so vabljeni k izdelavi mobilnih spletnih aplikacij, ki obravnavajo resnične potrebe uporabnikov, podpirajo uporabo kriptovalute Pi ter so intuitivne za uporabo in dostopne običajnim ljudem.
Razvoj na Pi je enostaven in ne zahteva predhodnih izkušenj z verigo blokov ali kripto – preprosto zgradite mobilno spletno aplikacijo, integrirajte naš SDK z JavaScriptom in opravite klice API-ja. Če želite sodelovati v Hackathon-u, sledite spodnjim navodilom, da začnete!
Teme
Lahko se odločite, da svoj projekt osredotočite na eno od spodnjih tem ali pa izberete temo Open Innovation in ustvarite najboljšo aplikacijo, ki jo lahko, ki ne spada v eno od naslednjih kategorij.
· Družbeni mediji
Kaj pa, če bi lahko uporabniki pošiljali ali prejemali mikroplačila kot del te nove kategorije družbenih medijev, ki jih ustvarjate? Kaj pa, če lahko uporaba »stakinga« ustvari najboljšo vsebino? Kaj pa, če so lahko ustvarjalci vsebin nagrajeni za odlično vsebino? Lahko ste inovator, ki prvič uvede mikrotransakcije v družbene medije.
· Igre / Zabava
To je steza za vse, kar je zabavno; pokažite nam svoje najboljše igre in aplikacije za zabavo, ki bodo pritegnile naše občinstvo na kakršen koli način, ki si ga lahko predstavljate. Ne pozabite integrirati kriptovalute Pi čim bolj v skladu z vašimi zamislimi.
· Potrošniške storitve
Ta kategorija je za vse aplikacije, ki nudijo pripomočke našim članom ali drugim podjetjem. Primeri lahko vključujejo programe zvestobe za podjetja, ki prinašajo moč blockchaina množicam, tržne aplikacije, izobraževalne platforme in drugo.
· Odprta inovacija
Pokažite nam svojo najboljšo idejo – katera je najbolj »kul« aplikacija, ki si jo lahko zamislite?!
Denarne nagrade in nagrade v Pi
Denarne nagrade (vse v USD): Skupno bo na voljo 30.000 $ denarnih nagrad, kot sledi:
15.000 $ skupnemu zmagovalcu
2000 $ za tri drugouvrščene
1000 $ za zmagovalce tem za štiri kategorije tem (glejte razdelek Teme zgoraj)
5000 $ za zmagovalno ekipo ločenega kroga ocenjevanja
Pi Cryptocurrency Rewards (nagrade v Pi) : Upravičene ekipe in njihovi posamezni člani lahko zaslužijo 100 ali več v Pi Cryptocurrency Rewards za doseganje naslednjih mejnikov in dosežkov:
· Posamezne nagrade v Pi:
1.00Pi – Ustvarjanje računa Pi z referenčno kodo (obstoječi Pionirji so to verjetno že storili)
5.60Pi – Preizkušate kodo naše predstavitvene aplikacije
o 0,10Pi – stopnja 1: ustvarite aplikacijo na portalu DevPortal
o 0,50Pi – stopnja 2: zaženite predstavitev lokalno v peskovniku
o 5.00Pi – Stopnja 3: Namestite predstavitveno aplikacijo na strežnikih
1.00Pi – Vključevanje v dejavnosti ekosistema – več informacij bo v ločenem obvestilu
· Nagrade v Pi za Ekipe Pi: Te nagrade so na voljo samo v okviru PiOS Track, kot je podrobneje razloženo spodaj, in so namenjene nagrajevanju novih, premišljenih, delujočih in razporejenih projektov ne glede na idejo. Tako o spodaj navedenih nagradah odloča Pi Core Team:
20,00Pi – Sodelovanje pri vmesni prijavi
72.40Pi – uvedba popolnoma funkcionalne aplikacije v Pi Mainnet z uporabo licence PiOS
Zgoraj opisane nagrade Pi Cryptocurrency Rewards, ki so na voljo razvijalcem Hackathona, bodo izšle iz rezerve, namenjene »podpori organizaciji skupnosti in izgradnji ekosistema«, kot je pojasnjeno v posodobljenih poglavjih bele knjige Pi, objavljenih 28. decembra 2021 https://pinetwork-official.medium.com/pi-whitepaper… . Več informacij o tem, kako deluje, bo sledilo v ločenem obvestilu.
Postopek
Sledite tem pomembnim korakom, da začnete s projektom Hackathon in se nastavite v ekosistemu Pi.
1. Če tega še niste storili, nastavite Pi Browser:
Prenesite aplikacijo
o Apple App Store – https://apps.apple.com/us/app/pi-browser/id1560911608
o Google Play – https://play.google.com/store/apps/details?id=pi.browser
Prijavite se v brskalnik Pi s svojim računom Pi
o Več navodil https://pinetwork.atlassian.net/…/1/article/591855647… ali v tem videu https://www.youtube.com/embed/q8R_-R8Wkls?start=66&end=104
Zdaj bi morali imeti možnost videti več aplikacij Pi kot ikone na pozdravnem zaslonu brskalnika Pi
2. Odprite Pi Browser in vstopite v Pi Developer Portal tako, da tapnete ikono »develop.pi«. Če prvič vstopate v portal za razvijalce, sledite tem korakom:
Preden začnete, boste morali potrditi svoj e-poštni naslov; na dnu strani bo gumb za to
Ko boste pozvani, potrdite da se strinjate s potrebnimi določili in pogoji
Ko registrirate svojo e-pošto in se strinjate s potrebnimi pogoji, tapnite ikono »Registracija aplikacije«.
Izpolnite zahtevana polja; če še nimate projektne zamisli, lahko izpolnite podatke o nadomestnem mestu (npr. poimenujte aplikacijo »Test«)
Pod omrežjem aplikacij izberite »Pi Testnet«
Dotaknite se ikone »Pošlji« in videli bi svojo nadzorno ploščo aplikacije
3. Pridružite se temu hackathonu na portalu za razvijalce
Pojdite na domačo stran portala za razvijalce (develop.pi) in na desni strani zaslona bi morali videti rumeno ikono »Hackathon«.
4. Dotaknite se ikone »Hackathon« in vnesite kodo »2023Q1Hackathon«. To vas bo dodalo na Hackathon, nato pa bi morali videti kontrolni seznam nagrad Pi Rewards in začeti delati na svoji aplikaciji, da boste zahtevali Pi!
5. Pojdite na začetni zaslon brskalnika Pi in odprite aplikacijo Brainstorm tako, da tapnete ikono »brainstorm.pi«.
6. Če ste razvijalec, izpolnite kviz za razvijalce v Brainstorm in pridobite značko razvijalca
Oblikovanje ekipe
1. Odprite aplikacijo Pi Browser v telefonu in odprite aplikacijo Brainstorm tako, da tapnete ikono »brainstorm.pi« na začetnem zaslonu brskalnika
2. Če že imate v mislih projektno idejo, ustvarite nov projekt v Brainstorm tako, da v navigacijski vrstici tapnete gumb »Predlagaj«.
Opomba: Ime vaše aplikacije je lahko v obliki »App_Name for Pi«, »App_Name on Pi« ali po možnosti samo »App_Name«, vendar ne more biti v obliki »Pi App_Name«, da se izognete zamenjavi z aplikacijami, ki jih je razvil Pi Core Team.
3. Če si želite ogledati druge predloge projektov, da se pridružite obstoječi ekipi, se preprosto pomaknite med predstavljenimi projekti pod filtrom »predlogi-2023« in tapnite tistega, ki se mu želite pridružiti.
4. Več o projektu lahko preberete in zahtevate, da se pridružite ekipi, tako da tapnete ikono »Pridruži se ekipi«.
5. Obstajajo različne vloge, ki se jim lahko pridružite; če ste razvijalec, tapnite ikono »Pridruži se razvijalcem«.
6. Izpolnite razdelka »Veščine, ki jih lahko zagotovite« in »Kako lahko pomagate«, da obstoječim članom projekta poveste več o svojih veščinah in izkušnjah. Te informacije bo uporabila projektna skupina, da oceni, ali ima v svoji ekipi vlogo za vas
7. Skrbnik projektne skupine bo pregledal vaše poverilnice in sprejel ali zavrnil zahtevo
8. Če skrbnik ekipe sprejme vašo zahtevo, lahko začnete sodelovati z njim v Pi Chatu in začnete graditi aplikacijo
· Ko si ogledujete projekt v Brainstorm, tapnite ikono »Odpri projektno klepetalnico«, da poklepetate s projektno skupino
PiOS »Track«
Licenca za odprtokodno programsko opremo Pi (PiOS) razvijalcem skupnosti Pi omogoča ustvarjanje odprtokodnih aplikacij in orodij Pi za ekosistem Pi. Licenca PiOS omogoča neomejeno uporabo programske opreme samo znotraj ekosistema Pi. Razvijalcem priporočamo uporabo te licence pri razvoju aplikacije Pi. Samo razvijalci, ki uporabljajo licenco PiOS, bodo upravičeni do prejemanja ravni nagrade v kriptovaluti 20Pi in 72,4Pi, kot je razloženo zgoraj. Sledite spodnjim navodilom za uporabo licence PiOS.
1. Ustvarite predlog Brainstorm za projekt (ali se pridružite obstoječemu projektu Brainstorm, v skladu z zgornjimi navodili pri oblikovanju ekipe)
Projekti brez povezave Brainstorm ne bodo sprejeti
2. Sledite navodilom tukaj https://github.com/pi-apps/PiOS
3. Pi Core Team bo pregledal prispevke in, če bodo sprejeti, združil PR
4. Pi Core Team bo ustvaril novo skladišče za vaš projekt znotraj organizacije github https://github.com/pi-apps. Račun github, ki odda PR, bo dobil skrbniški dostop do novo ustvarjenega repozitorija s polnimi pravicami za nadzor svojega repozitorija, kot je povabilo članov svoje ekipe, urejanje, dodajanje ali sprejemanje kode skupnosti ali celo premikanje ali brisanje njihovega repozitorija
5. Razvijte svoj projekt znotraj tega skladišča. Svojo aplikacijo lahko vzdržujete iz tega novega skladišča ter prejemate, pregledujete in sprejemate PR-je od drugih sodelavcev.
Opomba: Ime vaše aplikacije je lahko v obliki »App_Name for Pi«, »App_Name on Pi« ali po možnosti samo »App_Name«, vendar ne more biti v obliki »Pi App_Name«, da se izognete zamenjavi z aplikacijami, ki jih je razvil Pi Core Team.
6. Dodajte licenčno datoteko PiOS v repozitorij projekta
Posodobite licenco z zahtevanimi informacijami
7. Ko ste pripravljeni oddati svoj projekt, sledite korakom v spodnjih smernicah za oddajo
Smernice za predložitev projektov
1. Če tega še niste storili, ustvarite projekt v aplikaciji Pi Brainstorm App (ali se pridružite obstoječemu projektu Brainstorm po zgornjih navodilih pod Oblikovanje ekipe)
2. Vaš seznam projektov mora vsebovati naslednje:
Opis vaše aplikacije (največ 3-4 stavke)
Predstavitev vaše aplikacije v obliki YouTube videa (največ 4 minute)
URL, kjer je mogoče dostopati do vaše aplikacije v brskalniku Pi. V redu je, če vaša aplikacija med oddajo deluje samo v načinu Testnet, seveda pa je končni cilj uvesti vašo aplikacijo v Pi Mainnet.
3. Ustvarite javno dostopen videoposnetek YouTube, ki vključuje naslednje:
Pregled vašega projekta (kaj je to?)
o Kdo je vaša ciljna publika?
o Kakšno težavo rešujete ali potrebe uporabnikov, ki jih obravnavate?
o Kako rešujete to težavo/potrebo z uporabniškega vidika?
Kako ste integrirali Pi v svoj projekt?
Predstavitev funkcionalnosti aplikacije in pretoka uporabnikov
Kratek pregled vaše tehnike
o Kako s tehničnega vidika rešujete ključni problem?
o Katere edinstvene funkcije ste vgradili v svojo aplikacijo?
o Katere glavne lastnosti izdelkov ali dosežke želite izpostaviti?
Ta video ne sme biti daljši od 4 minut
4. Dodajte povezavo do YouTube videoposnetka v predstavitvenem razdelku svojega predloga projekta v projektu Brainstorm
5. Dodajte samooznako »submit-2023«, da bomo vedeli, da je to zadnja oddaja za Hackathon. Natančneje, ustvarite oznako »submit-2023« za svoj projekt na strani s predlogom projekta
Viri
Priročnik za razvijalce
Naš vodič https://pi-apps.github.io/community-developer-guide/podrobno opisuje vse korake za nastavitev kot nov razvijalec, skupaj z edinstvenimi ugodnostmi in funkcijami, ki jih omrežje Pi Network ponuja razvijalcem
Če želite hitro začeti, si oglejte kontrolni seznam https://pi-apps.github.io/…/gettingStartedChecklist/po korakih za začetek gradnje na Pi
Dokumentacija za razvijalce
Če ste že seznanjeni z našim ekosistemom in želite skočiti v našo dokumentacijo za razvijalce, potem pojdite na naš Pi Platform Github Repository – https://github.com/pi-apps/pi-platform-docs
Vsebuje vse informacije, potrebne za integracijo našega Pi SDK https://github.com/…/pi…/blob/master/SDK_reference.mdin naših API-jev https://github.com/…/pi…/blob/master/platform_API.md
Demo aplikacija Pi (predložna koda)
Če si želite ogledati demo aplikacijo v akciji, se pomaknite do »demo.pi« v brskalniku Pi za interakcijo z živimi primerki, ki so na Pi Testnet.
Če želite pregledati ali klonirati kodo demo aplikacije, obiščite Pi Demo App Repository – https://github.com/pi-apps/demo
*V skladu z drugimi pogoji in določili, določenimi v pogojih storitve za Hackathon, ki jih najdete v aplikaciji Brainstorm.pi
Uradni vir –
Pi Network 2023 Q1 Hackathon Kickoff, Instructions and Resources – https://minepi.com/hackathon-instructions
Build on Pi – SDK Workshop – https://www.youtube.com/watch?v=IxTI3DsSml0
Ekipa Pi Slovenije, vedno z Vami
(neuradni prevod, ker nismo uradni prevajalci, se vam za vse napake iskreno opravičujemo, vedno smo tu za pomoč….. branje, sodelovanje… pa bo tudi vam pomagalo in globalni skupnosti…)

Spread the word. Share this post!