Omrežje zagotavlja nadaljnja pojasnila o nepooblaščenih seznamih žetonov in njihovem vmesnem obdobju “zaprtega glavnega omrežja”. Kliknite tukaj https://minepi.com/blog/minepi.com/blog/enclosed-mainnetza vprašanja in odgovore o zaprtem glavnem omrežju, ki jih je ustvarila skupina Pi Network.
PALO ALTO, Kalifornija, 6. januar 2023 /PRNewswire/ — Pi Network, ena največjih svetovnih skupnosti, ki temeljijo na blockchainu, s 35 milijoni+ vključenimi člani, ne odobrava nepooblaščenih odločitev nekaterih borz, da navedejo žetone, ki naj bi bili Pi ali kaj podobnega, domnevna izpeljanka Pi. Za dodatno pojasnilo: Pi Network ni povezan z nobeno od teh menjalnic, ki delujejo brez soglasja, pooblastil ali vpletenosti omrežja. Poleg tega izdelki, s katerimi se trguje na teh borzah, niso pravi žetoni Pi.
Pi Network je izdal posodobljena poglavja bele knjige decembra 2021 https://pinetwork-official.medium.com/pi-whitepaper…, hkrati z lansiranjem Enclosed Mainneta, ki je predhodnik končnega cilja omrežja Open Mainnet. V tem vmesnem obdobju Enclosed Mainnet, Pi Mainnet deluje, čeprav s požarnim zidom, ki preprečuje kakršno koli neželeno zunanjo povezljivost. Požarni zid zagotavlja, da med Pi in drugimi blokovnimi verigami ali kripto izmenjavami ni povezave brez izrecne avtorizacije omrežja. Tako zasnova Enclosed Mainnet onemogoča kakršno koli uvrstitev ali zamenjavo Pi-ja, ki je tehnično nemogoč. Ne le, da gre za kršitev omrežnih politik, ampak je tudi neresnično označevanje neke oblike IOU ali drugih izpeljank kot izvorni žeton Pi same verige blokov – Layer-1 Pi.
Prejšnji teden je Pi Network po poročilih o takšnih nepooblaščenih seznamih objavil izjavo – https://minepi.com/announcements/2022-12-29 v kateri svoji skupnosti odsvetuje sodelovanje s katero koli od teh izmenjav in še naprej neposredno komunicira s skupnostjo Pi prek svojih uradnih kanalov https://minepi.com/safety. Omrežje je tudi zahtevalo, da se oglasi odstranijo iz teh borz.
Pi Network, ki ga je decembra 2018 ustanovila skupina zgodnjih inovatorjev na področju blockchain in vedenjskih tehnologij z univerze Stanford, je ekosistem aplikacij tretjih oseb, ki temelji na pripomočkih in se uporablja na mobilni spletni platformi, z razširjeno distribucijo žetonov. Od svoje ustanovitve je skupnost, katere člani so znani kot pionirji, narasla na 35 milijonov+ v več kot 230 državah ali regijah.
Edinstvena inovativna zasnova obdobja Pi-jevega zaprtega omrežja je strateška izbira za izgradnjo omrežja resnične vsebine in pripomočkov z mislijo na najboljše interese omrežja, skupnosti in posameznih pionirjev. Trenutno obdobje zaprtega omrežja Mainnet omogoča omrežju Pi, da se osredotoči na dve prednostni nalogi: množična migracija KYC/Mainnet in izgradnja pripomočkov ekosistema. Oba sta bistvena koraka k našemu cilju izgradnje sposobnega ekosistema za pripravo na Open Mainnet, kjer bo požarni zid odstranjen, da bo omogočena zunanja povezljivost.
Za več informacij ali če želite izvedeti več, obiščite https://minepi.com/
O PI NETWORK
Pi uresničuje resnično obljubo verige blokov: ogromna, odprta skupnost, ki jo poganja najbolj razširjena kriptovaluta na svetu, ki zagotavlja dostopnost in omogoča trden ekosistem za člane, trgovce in razvijalce. Pi Network, ki ga je leta 2018 ustanovila skupina zgodnjih inovatorjev na področju verige blokov in socialnega računalništva z doktorji znanosti na univerzi Stanford, je ekosistem, ki temelji na pripomočkih za aplikacije tretjih oseb na mobilni spletni platformi, z razširjeno (namesto koncentrirano) distribucijo žetonov. Platforma blockchain ponuja pristop rudarjenja, ki je na prvem mestu mobilno, z nizkimi finančnimi stroški in majhnim okoljskim odtisom v kripto prostoru. Skupnost se ponaša s 35 milijoni+ vključenih članov v več kot 230 državah ali regijah. Za več informacij obiščite https://minepi.com/
Kliknite tukaj za izvirno sporočilo za javnost, ki ga je objavil PR Newswire – https://www.prnewswire.com/…/pi-network-addresses…
Vprašanja in odgovori o zaprtem obdobju glavnega omrežja Pi
Kaj je Enclosed Mainnet?
Zaprto glavno omrežje (znano tudi kot obdobje zaprtega omrežja Mainnet) pomeni, da je glavno omrežje živo, vendar s požarnim zidom, ki preprečuje kakršne koli neželene zunanje povezave. Blockchain Pi Mainnet je bil lansiran 28. decembra 2021 v tem zaprtem stanju in je še naprej v tem stanju. Raziskovalec blokov Pi Mainnet blockchain najdete tukaj https://minepi.com/blockexplorer/ , dostop API-ja do žive verige blokov Pi Mainnet pa tukaj https://api.mainnet.minepi.com/
V tem vmesnem obdobju lahko pionirji s KYC prosto uporabljajo svoj Pi v glavnem omrežju v zaprtem okolju znotraj omrežja Pi. Vendar to obdobje ne dovoljuje povezljivosti med verigo blokov Pi in drugimi verigami blokov ali s tretjimi osebami. Zaradi te zasnove zaprtega omrežja je kakršna koli uvrstitev ali zamenjava Pi-ja tehnično nemogoča. Poleg tega so pravilniki omrežja Pi vključevali naslednje omejitve v obdobju zaprtega omrežja: Pi se ne sme (1) zamenjati za fiat valuto, (2) zamenjati za druge kriptovalute ali (3) zamenjati za prihodnjo obljubo fiat ali drugih kriptovalut. . Glede na posodobljena poglavja bele knjige https://pinetwork-official.medium.com/pi-whitepaper…, objavljena na isti dan, ko je bila uvedena veriga blokov Mainnet, je trenutni Enclosed Mainnet, predhodnik odprtega Mainneta, obdobja, ko bo požarni zid odstranjen in zunanja povezljivost dovoljena.
Zakaj se je Pi Network odločil za zaprto glavno omrežje?
Edinstvena inovativna zasnova obdobja Pi-jevega zaprtega omrežja je strateška izbira za izgradnjo omrežja resnične vsebine in pripomočkov z mislijo na najboljše interese omrežja, skupnosti in posameznih pionirjev.
Zgodovinsko gledano vsako pravo ustvarjanje na svetu zahteva čas, pa naj bo to znanstveno odkritje, tehnološka inovacija ali vplivno podjetje. Medtem ko se ljudje navadijo na tipične kratke časovne okvire kripto projektov, takšen časovni okvir dejansko ni običajna pot ustvarjanja snovi in gradnje uporabnosti ter lahko povzroči težave, ki smo jim bili v zadnjem času priča mnogim v kripto prostoru. Obdobje zaprtega omrežja pomaga Pi-ju, da se osredotoči na izgradnjo infrastrukture ekosistema in pripomočkov, ki so sposobni preživeti v zaprtem okolju brez zunanjega hrupa. Zahtevane priprave za ustvarjanje pripomočkov v obdobju zaprtega omrežja prav tako pomagajo Pi-ju, da ne postane samo še ena kriptovaluta, ker jih ima svet že veliko in ne potrebuje še ene.
Kako Enclosed Mainnet tehnično preprečuje sezname in medverižno povezljivost?
Povezovanje Pi z vsemi žetoni DeFi ali mostovi na drugih verigah blokov ali ustvarjanje menjalnih denarnic tehnično preprečuje požarni zid verige blokov, to pa bi pomenilo kršitev omejitev zaprtega omrežja omrežja Pi, kot je opisano zgoraj. Požarni zid naj bi samo pooblaščenim osebam omogočil ustvarjanje novih računov/denarnic v glavnem omrežju. Za zdaj lahko samo pionirji s KYC (uporabniki Pi) in pooblaščene aplikacije Pi ustvarijo svoje račune/denarnice v glavnem omrežju, medtem ko požarni zid preprečuje ustvarjanje kakršnih koli drugih novih računov v verigi blokov. Tako nobena borza ali projekt DeFi ne more ustvariti ali upravljati računov na Pi Blockchain v obdobju zaprtega omrežja. Požarni zid lahko nadalje onemogoči katero koli denarnico, za katero je ugotovljeno, da krši omejitve zaprtega omrežja Pi Network, tako da obstoječih denarnic Pionirjev ni mogoče uporabiti kot posrednika za takšne izmenjave, žetone DeFi ali mostove do drugih verig. Požarni zid omogoča popoln dostop za branje do verige blokov za vsakogar in omogoča transakcije Pi med obstoječimi uradno ustvarjenimi denarnicami Pionirjev, ki so v celoti označene s KYC, in denarnicami aplikacij Pi.
Kakšne so prednosti zaprtega glavnega omrežja?
Trenutno obdobje zaprtega omrežja Mainnet omogoča omrežju Pi, da se osredotoči na dve prednostni nalogi: (1) množično preverjanje identitete milijonov Pionirjev prek izvorne, razširljive rešitve KYC, ki ji sledi selitev stanja njihovega mobilnega rudarjenja v Pi Mainnet in (2) ustvarjanje pravih pripomočkov za kriptovaluto Pi, vključno z infrastrukturo ekosistema in platformami, ki omogočajo gradnjo pripomočkov s strani skupnosti in zunanjega sveta. Dokončanje obeh teh prednostnih nalog je za pospeševanje izgradnje uspešnega in trajnostnega ekosistema potrebno za naslednji korak – odprto omrežje.
Ali je Pi Network odobril uvrstitev tega, za kar se trdi, da je Pi Coin, Pi IOU ali drugih derivatov Pi na različnih kripto borzah?
Ne. Omrežje Pi ni povezano z nobeno od teh izmenjav, ki delujejo brez privolitve, pooblastila ali vpletenosti omrežja. Zasnova zaprtega omrežja s svojimi pravili in konstrukcijo prepoveduje kakršno koli uvrstitev ali izmenjavo Pi, zaradi česar je to tehnično nemogoče. To pomeni, da so ti nepooblaščeni oglasi, ki domnevno ponujajo žeton Pi, lažni, ki temeljijo na lažnih in zavajajočih informacijah, ki jih predstavljajo borze kriptovalut, ki ponujajo sezname.
Nekatere borze so trdile, da jim je Pi Network izdal dovoljenje za objavo žetona Pi in/ali sodeluje z njimi. Je to res?
Vsaka trditev o dovoljenju ali vpletenosti Pi Network v kateri koli seznam je očitno napačna in neresnična.
Edini zanesljiv vir informacij v zvezi z omrežjem Pi, žetonom Pi ali karkoli, kar je povezano s trenutnimi ali prihodnjimi dejavnostmi, je uradna spletna stran, aplikacija ali kanali družabnih medijev omrežja Pi https://minepi.com/safety . Če se ukvarjamo z večjo dejavnostjo, ste lahko prepričani, da jo bo Pi Core Team objavil na naši spletni strani, prek naše aplikacije ali prek naših kanalov družbenih medijev.
Ali lahko menjalnice dostopajo do pravih žetonov Pi v zaprtem obdobju glavnega omrežja?
Ne. Požarni zid Mainnet, kot je pojasnjeno zgoraj, ne dovoljuje nobene zunanje povezljivosti, kar vključuje povezave z drugimi verigami blokov in menjalnicami. Zato izdelki, s katerimi se trguje na teh borzah, niso pravi žetoni Pi. Zaradi tega močno priporočamo, da ne sodelujete v kakršnih koli transakcijah prek teh borz, saj lahko povzročijo znatno izgubo ali škodo za vas, saj ne predstavljajo transakcij za žeton Pi.
Kakšen je vaš nasvet Pionirjem ali tistim, ki jih zanima trgovanje s Pi IOU na borzah?
Vsem Pionirjem in potencialnim uporabnikom Pi priporočamo, da NE sodelujejo z nobeno od teh borz ali tretjih oseb, saj njihova dejanja niso povezana z omrežjem Pi in lahko povzročijo znatno izgubo ali škodo uporabnikom Pi.
Ali bo Pi kdaj kotiral na borzi?
Ta odločitev je v pristojnosti menjalnic. Vendar je to mogoče le v prihajajočem obdobju Open Mainnet, ne pa v trenutnem obdobju Enclosed Mainnet.
Zakaj bi nekatere znane borze kriptovalut uvrstile žeton Pi, če omrežje Pi ne sodeluje z njimi?
To je utemeljeno vprašanje, ki si ga postavljamo tudi sami.
Ne glede na utemeljitev ali dejanja borz pri uvrščanju tako imenovanega Pi (ali njegovih povezanih derivatov) je pomembno omeniti, da Pi Network ne sodeluje z nobeno od teh borz in nobena ne izvaja transakcij s pravimi žetoni Pi.
Kakšne ukrepe je sprejel Pi od javne uvrstitve na menjalnice, dolžniških in terminskih pogodb Pi?
Po poročilih o številnih nepooblaščenih seznamih je Pi Network izdal izjavo https://minepi.com/announcements/2022-12-29, v kateri svoji skupnosti odsvetuje sodelovanje s katero koli od teh izmenjav in še naprej neposredno komunicira s skupnostjo Pi prek svojih uradnih kanalov. Mreža prav tako zahteva, da se ti seznami odstranijo iz borz, in ocenjuje dodatne ukrepe v zvezi s tretjimi osebami in borzami, vključenimi v te nepooblaščene kotacije.
Kaj lahko Pionirji storijo s svojim Pi v tem obdobju zaprtega glavnega omrežja?
Pionirje se spodbuja, da trgujejo z blagom in storitvami za Pi z uporabo svojih denarnic Mainnet. Poleg tega so v brskalniku Pi – domu Pi-jevega ekosistema – na voljo aplikacije in še nove prihajao, ki Pionirji omogočajo uporabo svojega Pija v zameno za prave pripomočke. Omrežje si trenutno prizadeva tudi za spodbujanje in podporo razvoju ekosistemskih aplikacij prek razvijalcev skupnosti, tekočih hackathonov, poslovnih partnerstev in neodvisnih prizadevanj Core Team. Pionirji lahko sodelujejo v katerem koli od takih gibanj ali programov ustvarjanja aplikacij Pi tako, da so uporabniki, idejni oblikovalci, oblikovalci, razvijalci, podporniki skupnosti, poslovni razvijalci itd. aplikacij Pi in programov ekosistema Pi. Več navodil za sodelovanje bo letos na voljo na naših uradnih kanalih.
Še kakšen nasvet za pionirje?
Ostanite varni s svojimi Pi. Sledite tukaj navedenim navodilom. https://minepi.com/blog/pi-account-safety
Prosimo, da se vedno zanašate na informacije, ki jih posredujejo uradni kanali omrežja Pi, ki so navedeni tukaj. https://minepi.com/safety
Uradni viri – https://minepi.com/blog/unauthorized-exchange-listings in https://minepi.com/blog/enclosed-mainnet
Ekipa Pi Slovenije, vedno z Vami
(neuradni prevod, ker nismo uradni prevajalci, se vam za vse napake iskreno opravičujemo, vedno smo tu za pomoč….. branje, sodelovanje… pa bo tudi vam pomagalo in globalni skupnosti…)

Spread the word. Share this post!