HITRA NAVODILA ALI PRVA POMOČ ZA Pi APLIKACIJO

V Pi aplikacijo ste se vpisali z vašo tel. številko, ali pa s FB računom. Oboje je v redu, aplikacija deluje normalno.

Račun je verificiran, če imate ob kateri koli možnosti vpisa, ZELENO kljukico (profil v Pi “app”).

Gremo po vrsti:

Ko odprete aplikacijo, se vam odpre prva stran. Zgoraj vidite števec Pi-jev, na levi strani zraven, pa imate 3 črtice. Če kliknete te črtice, se vam odpre meni z navigacijo. Pomembo je, da si malo ogledate, kaj vsebuje, si preberete FAQin White Paper“.

Spodaj, na koncu, imate Profile. Če kliknete nanj, se vam odprejo vaši podatki, spodaj na dnu, pa vidite Account verification“. Tu zadostuje, da imate pri eni izmed možnosti ZELENO kljukico.

Profil zaprete tako, da kliknete zgoraj levo puščico in spet ste na prvi strani.

Sedaj se bomo prestavili na desno stran, prve strani.

Kot vidite, imate 4 navigacijske tipke. Novi uporabniki prve tri cikle samo tri tipke, ker ste brez varnostnega kroga, oziroma ščita. Po treh ciklih, se vam odklene tudi ščit. (to v nadaljevanju)

  • CHAT”- Če kliknete na ikono “chat”, se vam odpre nova stran. Spodaj desno, imate v krogu velik plus. Kliknite na plus in vam odpre “chat-e” v vseh jezikih. Poiščete “chat” po izbiri jezika in kliknete zelen plus. Vrnete se na prejšnjo stran in tam se vam pokaže izbran “chat”. Vračate se s klikom, zgoraj levo na puščico.(Vsa obvestila, “piskanje” , izklopite zgoraj, – zvonček in v nastavitvah tel., obveščanje Pi “app”.)
  • ŠČIT- Da se vam odklene ščit, rabite dokončati 3 cikle. Da se vam pokaže ščit, pa morate prvo nekoga dodati v varnostni krog. V varnostni krog, dodajte zaupanja vredne vpise, rabite jih samo 5, da je ščit na 100%, vsa druga dodajanja so brezpredmetna. Kako dodati vaše in zunanje vpise, pa v nadaljevanju.
  • VPISI – Če kliknete na ikono dveh “pajacev”, se vam odpre stran, v kateri vidite vaše vpise, tako imenovani Earning Team. Spodaj levo pa imate vijola gumb z napisom “INVITE”. Tu lahko povabite k vpisu vaše prijatelje (Pošljete povabilo).
  • ZELENA STRELA – Če kliknete na zeleno strelo, se vam odpre nova stran z različnimi operacijami.

Za vas, na začetku je najbolj pomembna ikona z napisom “EDIT SECURITY CIRCLE“.

Tu vam bomo podali navodila za prvo dodajanje vpisov, ko se vam odklene ščit po treh ciklih:

Klik na zeleno puščico, nato “EDIT SECURITY CIRCLE” in kliknite pri vpisani osebi “ADD”.

Navodila za dodajanje vaših vpisov, ko imate že odklenjen ščit: klik na ščit, nato “add an existing pi user” in potrdite osebo z “add”

Navodila za dodajanje zunanjih vpisov: oseba mora biti vpisan v Pi “app” s tel. št. Pridobljeno št. vpišite v svoj tel. imenik, obvezno z +386…in jo shranite.

Kliknite ščit, nato “add from contacts”.

Odpre vam imenik, poiščete kontakt in kliknite za dodajanje.

(Lahko se pojavijo težave, če je tel. št. shranjena s presledki. Najlažja rešitev je, da tel. št. pošljete na aplikacijo “WhatsApp” brez presledkov in jo od tam shranite med kontakte. Številko vam sicer pokaže s presledki, vendar jo shrani brez.)

Hvala za zaupanje Vaša ekipa Pi Slovenije.