Predstavljamo prototip platforme Pi Apps in prvo poskusno aplikacijo

Dostop do ankete imate, na spodnji sliki…. Več v naslednjih dneh.

Predstavljamo omejeno izdajo prototipa Pi platforme in prvo aplikacijo tretje osebe danes. Kot je bilo napovedano prejšnji teden, sprejemamo iterativni postopek oblikovanja, usmerjen na uporabnika, za razvoj platforme Pi Apps, v kateri bo Core Team v drugem četrtletju 2020 imel omejene izdaje prototipov platforme in začetnih aplikacij. Vmesniki, funkcionalnosti in dostopnost platforma in začetne aplikacije se bodo v času prototipiranja in testiranja spreminjale pred dokončanjem. Vsak Pionir lahko sodeluje pri testiranju prototipov platforme in uporabi začetne aplikacije, samo prenos Pi v aplikacije drugih proizvajalcev pa zahteva prehod KYC, ki bo v naslednjih nekaj tednih predstavljen več Pionirjem. Prva aplikacija FeverIQ je predstavljena spodaj in v videu na domačem zaslonu.  Pi ne bo delil nobenih podatkov o Pionirju z aplikacijo FeverIQ, razen njihovega uporabniškega imena Pi, ki je potrebno za obdelavo vseh prenosov v aplikaciji Pi in jih bo delil le z izrecnim soglasjem; kakršni koli podatki, ki jih pošljete znotraj aplikacije FeverIQ, tudi ne bodo povezani z omrežjem Pi. Vsi Pionirji lahko sodelujejo v FeverIQ-u, tako da prispevajo informacije o tem, kakšne simptome imajo, če obstajajo, ne da bi ogrozili njihovo zasebnost zaradi FeverIQ tehnologije za ohranjanje zasebnosti. Pionirji lahko tudi podarijo Pi za podporo FeverIQ-ju, če se strinjajo z njegovim vzrokom in so opravili KYC. Glede na skladnost med vrednostjo distribucijske svetovne skupnosti Pi Network in poslanstvom FeverIQ-ja za boj proti pandemiji se je Core Team odločil, da bo iz programa za razvijalce

FeverIQ podaril 10.000 Pi za nagrado Pionirjem za prispevek poročil o simptomih. Spodaj je podrobno predstavljen FeverIQ.

Predstavitev FeverIQ-a

Aplikacijo FeverIQ je ustvarilo zagonsko podjetje v Palo Altu v Kaliforniji, ki se imenuje Enya. Alan Chiu, soustanovitelj in izvršni direktor Enye, in Jan Liphardt, profesor inženiringa na univerzi Stanford in soustanovitelj Enye, predstavljata FeverIQ v današnjem videu. Spodaj je prepis njihovega videa: Živjo! Moje ime je Alan, soustanovitelj in izvršni direktor Enye, analitičnega zagona za varovanje zasebnosti s sedežem v Palo Altu v Kaliforniji, danes pa smo navdušeni nad lansiranjem FeverIQ-a na Pi. Živjo! Ime mi je Jan, sem profesor inženiringa in soustanovitelj Enye. Nicolasa poznam, ker Nicolas in jaz poučujeva enega od Stanfordovih tečajev “blockchain“, in oba poznava,  da obstaja priložnost, da zgradite nekaj zelo zanimivega. Ustvarili smo FeverIQ z prispevki raziskovalcev Stanforda, da bi vam prinesli prvo raziskavo o ohranjanju zasebnosti in zemljevid simptomov Covid-19 na sosedski ravni. Z vsakodnevnim preverjanjem, kako se počutite, in rezultatom testa, če se testirate, pomagate predvideti, kje se razvijejo novi primeri in kateri simptomi najbolj kažejo na bolezen. To je še posebej pomembno za sledenje bolezni na mestih, kjer je testiranje infrastrukture omejeno, in pomoč ljudem s programom COVID pri iskanju ustreznih virov za njih. Pri Enyi menimo, da internet potrebuje bistveno nove pristope za uskladitev analitike z zasebnostjo. FeverIQ smo zgradili na naši platformi za ohranjanje zasebnosti. Uporabljamo kriptografske tehnike, kot so varno večstransko računanje in popolnoma homomorfno šifriranje, da omogočimo izmenjavo podatkov in analitiko brez ogrožanja vaše

zasebnosti. Ni vam treba skrbeti, da bo kdo drug vedel o vaši identiteti, lokaciji ali simptomih. FeverIQ vam omogoča, da varno delite svoje simptome. Ogledate si lahko zemljevid, ki se posodablja v realnem času in prikazuje simptome, ki so jih delili drugi ljudje okoli vas. Če sporočite rezultat svojega testa, boste znanstvenikom pomagali bolje razumeti, kateri simptomi najbolj napovedujejo Covid-19. Odkritja vašega prispevka bodo tudi oblikovalcem politike pomagala upravljati hitrost ponovnega odpiranja gospodarstva. Zaradi tehnologije za varovanje zasebnosti Enya, nihče ne pozna vaše lokacije ali osebnih podatkov – niti mi. Ločeno primerjamo lokacijo do ločljivosti 1 km in nikoli ne zbiramo nobenih prepoznavnih podatkov o vas. Navdušeni smo, da bomo sodelovali z vami, da bi pomagali ustaviti širjenje Covid-19 in pomagali vaši okolici da se ponovno varno odpre.

Skupaj se bomo lotili enega najbolj perečih zdravstvenih izzivov stoletja, hkrati pa pokazali vrednost distribuirane svetovne skupnosti Pi. S programom FeverIQ lahko vidite, kaj govorijo drugi ljudje okoli vas, znanstvenikom lahko pomagate bolje razumeti bolezen in oblikovalcem politik lahko pomagate sprejemati boljše odločitve o ponovnem zagonu gospodarstva. Vsak dan vnašam svoje simptome in neverjetno bi bilo, če bi se nam lahko pridružili in to tudi storili.

Hvala vam!

Ekipa Pi Slovenije, vedno z Vami.

Enya – https://www.enya.ai/