Dobro poglejte kateri docker boste naložili na svojo mašino!!!

Windows 7,8  64 bit priporočamo toolbox

Windows 10 64 home, pro, enterprise, ultimate docker desktop

Mac book docker desktop

Navodila za Docker toolbox so tukaj https://drive.google.com/open?id=1dv3paeo-MhJMSe9rjGfdXvylI24Fps4r v sliki in razlagi.

Težave pri virtualizaciji najdete na tem naslovu HAYPER -V REŠITEV https://techcommunity.microsoft.com/t5/itops-talk-blog/step-by-step-enabling-hyper-v-for-use-on-windows-10/ba-p/267945

Preverimo par bistvenih načel: ✓ Downloading ports listener ( prepričajte se da ste na linux containerju) to vidite, če kliknete na kita v desnem spodnjem meniju in pogledate če piše windows potem je ok. ✓ Starting ports listener ko boste imeli sliko imenovano stellar dummy se vam bo ta krogec pognal sam v kolikor ne bo prvi pognal tudi drugega ne dobite. ✓ Pinging your computer tu je zadevica, ki je najtežja do sedaj nekaj navodil najdete https://www.computerhope.com/issues/ch001201.htm port, katere morate odpreti so 31400-31409 svoj modem ali ruter poiščite na internetu ali pokličite tehnično pomoč, kjer vam bosdo pomagali.

Za testiranje IP-ja uporabite https://www.ipfingerprints.com/portscan.php

Žal bo moral vsak malo poiskati svojo rešitev, ker uporabnikov je veliko Ekipa je še premajhna, da bi lahko vsakemu posebaj razlagali.

Nekaj navodil je v angleščini na voljo prav tako na hub wiki strani https://github.com/pi-node/instructions/wiki

Sproti bomo dodatli še nastavitve, katere bomo pridobili.Hvala za vaše razumevanje Ekipa Pi Slovenije

 

(SLO) Nove nastavitve za Windows 2004 wsl2

Navodila za namestitev

Win 10 home, pro …. + WSL2 + Docker namizje

  1. korak Najprej posodobite win do različice 2004 [win 10 version 2004]”(https://support.microsoft.com/en-us/help/4028685/windows-10-get-the-update)” Po končani posodobitvi sistema odstranite svoj docker iz računalnika ali toolbox ali desktop, ne pozabite pripadadajočih datotek tudi izbrisati. Nato pojdite na korak 2.
  2. korak Odprite powershell kot administrator – nato vnesete prvi ukaz (samo kopiraj prilepi) – dism.exe /online /enable-feature /featurename:Microsoft-Windows-Subsystem-Linux /all /norestart
  3. korak drugi ukaz – dism.exe /online /enable-feature /featurename:VirtualMachinePlatform /all /norestart
  4. korak ponovni zagon računalnika
  5. korak ročno prenesite in namestite namestitev wsl2 link
  6. korak Odprite powersheel kot skrbnik – zadnji ukaz – wsl –set-default-version 2 ko je vse končano,
  7. korak namestite docker docker desktop link

S spoštovanjem Ekipa SLovenije.

(bamisonic in coco195).