@PiCoreTeam
14. april – 5:46
Danes z veseljem razglasimo zmagovalce hackathon-a Pi Network Q1 2023! Pionirji in razvijalci so pokazali neverjetno udeležbo in prispevke, ki so pomembni za gradnjo ekosistema Pi in ustvarjanje pripomočkov. Oglejte si zgornji videoposnetek, če si želite ogledati poudarke zmagovalnih aplikacij Hackathon-a, in tapnite »Obvestilo«, če želite prebrati več.
@nicolas
Razglašamo zmagovalce Pi Hackathon-a! Oglejte si video poudarke in preberite obvestilo za več podrobnosti o neverjetnih prispevkih k ekosistemu Pi na domačem zaslonu aplikacije Pi.
Video – https://www.youtube.com/watch?v=H0oRXIti9mg (avtomatične prevode si lahko nastavite)
Home – https://minepi.com/
Blog – https://minepi.com/blog/

Neuradni prevod –
2023 Q1 Pi Hackathon se je končal in pionirji in razvijalci so pokazali neverjetne prispevke, ki jih je mogoče dati ekosistemu. Njihovo trdo delo, predanost in talent so privedli do raznolikih in navdihujočih Pi aplikacij, ki prinašajo različne pripomočke za vse Pionirje.
Hackathon, ki je trajal skoraj dva meseca, je bil deležen široke udeležbe iz vsega omrežja. Ne le, da je več kot 6700 udeležencev – med njimi razvijalci aplikacij Pi in nerazvijalci – gradilo aplikacije, ampak je bilo več kot 30.000 Pionirjev vključenih tudi v pregledovanje in ocenjevanje projektov ter glasovanje o vrstah aplikacij, ki bi jih želeli videti izdelane. Na desettisoče drugih je nenehno uporabljalo in preizkušalo te aplikacije, kar je graditeljem pomagalo s kritičnimi zgodnjimi povratnimi informacijami, ko so še naprej gradili in popopravljali svoje izdelke. Drugi so razpravljali med prijatelji in sodelavci ter razširili besedo po družbenih medijih. Ta Hackathon je resnično postal dogodek, kjer se je skupnost Pi združila, da bi ustvarila skupno potovanje naprej.
Poleg tega je uvedba našega programa PiOS (Pi Open Source) razvijalcem aplikacij Pi omogočila dostop do uporabe in spreminjanja repozitorija kode, ki so ga licencirali drugi razvijalci skupnosti pod licenco PiOS za izdelavo aplikacij znotraj ekosistema Pi. Več projektov Hackathon (vključno z nekaterimi zmagovalci!) je izkoristilo licenco PiOS, da so gradili na prispevkih drug drugega in izkoriščali modrost množice velike skupnosti. Pod PiOS je bilo predloženih prispevkov za široko paleto aplikacij, kot so tržnice, pripomočki za potrošnike, raziskovalci blokov, družbeni mediji itd. Te prispevke lahko izboljšajo drugi razvijalci ali uporabijo za dodajanje dodatnih funkcij svojim aplikacijam ali ustvarjanje lastne aplikacije, ne da bi morali začeti od točke nič v ekosistemu Pi.
Do zaključka hackathon- a je bilo sprejetih več kot 360 prijav, na stotine pa jih je prispelo po izteku roka – skupaj skoraj 600 prijav projektov. Dejansko je bila izbira zmagovalcev Hackathon-a težka, a dobrodošla izbira. Projekti so bili ocenjeni na podlagi naslednjih glavnih meril: uporabniška izkušnja, integracija Pi, tehnična sposobnost, uporabnost (za Pionirje kot tudi za ekosistem) in zasebnost podatkov, s prispevki Pionirjev, strokovnjakov iz industrije in članov osrednje ekipe – CT . Več podrobnosti o smernicah za oddajo najdete tukaj – https://minepi.com/blog/hackathon-instructions/
Poleg zmagovalcev smo ponosni, da kot častne omembe navajamo tudi nekaj aplikacij Pi, saj so bile blizu temu, da postanejo zmagovalci ali pa bi lahko imele velik potencial in spodbudile več ustvarjalnosti. Vidimo potencial v številnih drugih aplikacijah, ki so zasnovane tako, da prinašajo resnično uporabnost omrežju Pi, od katerih so nekatere navedene v ekosistemu Testnet, ki je na voljo v brskalniku Pi. Pionirji komaj čakajo, da vidijo, kaj se bo izcimilo iz teh nenehnih gradbenih prizadevanj v ekosistemu Pi!
Zmagovalni projekti
Danes z veseljem objavljamo devet hackathon projektov*, ki domov nosijo nagrade. Nagrade vključujejo skupnega zmagovalca s tremi drugouvrščenimi zmagovalci, štiri zmagovalce tematskih kategorij in enega zmagovalca kroga ocenjevanja VC. Zmagovalci so razvijalci, ki predstavljajo različne države na štirih različnih celinah.
Skupni zmagovalec
· Ankete za Pi: Polls for Pi aplikacija za glasovanje Web3.0, ki oblikuje in upravlja ankete in ankete, kjer avtor ankete plača Pionirje za njihove odgovore na njihove ankete v Pi. Preprostost aplikacije, osredotočenost na en temeljni primer uporabe ter uporabniku prijazen vmesnik in izkušnja – skupaj z jasnim pripomočkom za kriptovaluto Pi – so bili osrednjega pomena pri izbiri za zmagovalca. Poleg tega je ta aplikacija Testnet sodelovala v programu PiOS, zaradi česar je bila njena koda na voljo za nadaljnjo uporabo drugim ekipam znotraj ekosistema Pi.
Skupni drugouvrščeni zmagovalci
· Connect Social: aplikacija Testnet za družabne medije, ustvarjena za Pionirje, da sodelujejo, se učijo in se zabavajo drug z drugim. Aplikacija vključuje funkcije, kot so objavljanje, všečkanje in komentiranje, ter Pionirjem omogoča ustvarjanje, pridružitev in raziskovanje podskupnosti. Predvsem mehanizem za napitnine Pi Pionirjem omogoča, da dajo dodatno priznanje ustvarjalcu vsebine, ki jo občudujejo. V aplikacijo je vključena tudi tržnica.
· Coinskro: depozitna aplikacija, ki obravnava trenutno potrebo v omrežju in vključuje mehanizem za reševanje sporov, ki omogoča varno in zaupanja vredno menjavo Pi za blago in storitve med enakovrednimi ali med podjetji in Pionirji. Poleg tega ima aplikacija tudi jasen uporabniški vmesnik.
· Piketplace: tržna aplikacija peer-to-peer s čistim in dostopnim uporabniškim vmesnikom ter prevodi v več jezikov, ki je na Testnetu. Ena edinstvena značilnost je, da poskuša rešiti pošiljke z izvornimi rešitvami, kot je plačilo Pi znotraj ekosistema Pi. »Piketplace« Pionirjem ne omogoča le nakupa in prodaje predmetov, ampak se tudi prijavijo kot kurirji, ki pomagajo pošiljati predmete v zameno za Pi.
Zmagovalci kategorije
Družbeni mediji:
• BBS klepet
• BBS Chat je družabni forum za Pionirje z dobro integracijo Pi, ki omogoča Pi napitnine plakatom in plačilni zid Pi za dostop do celotne vsebine, če se plakat tako odloči. Ta aplikacija družbenih medijev Mainnet ima čisto zasnovo uporabniškega vmesnika, zlasti v primerjavi z nekaterimi drugimi aplikacijami v isti kategoriji. Pionirjem omogoča tudi, da izberejo in raziščejo objave v okviru svojih navedenih interesov.
Igre in zabava:
Hišne živali za Pi
· Pet for Pi je igra za gojenje hišnih ljubljenčkov, kjer lahko Pionirji zbirajo, vzrejajo in izmenjujejo virtualne ‘hišne ljubljenčke’ z drugimi člani, ki uporabljajo Pi, in izboljšajo rezultat vitalnosti svojega ljubljenčka, tako da skrbijo zanje. Razvijalci predvidevajo, da bodo ti ljubljenčki postali NFT. Ta nedejavna igra z dobro grafično zasnovo in ekonomičnostjo v igri, ki je trenutno v njihovi aplikaciji Testnet, je odličen primer uporabe za Pi.
Uporabnost za potrošnike:
· Pailot
· Pailot je aplikacija za PiOS, ki omogoča decentralizirano logistiko enakovrednih s Pi in je trenutno na Testnetu. Čeprav še ni v celoti funkcionalen, ta intuitivna aplikacija, po kateri je enostavno krmariti, obravnava potrebe uporabnika in ekosistema na več trgih in lahko spodbudi podobna gradbena prizadevanja za reševanje potencialnih izzivov ekosistema z izvornimi rešitvami.
Odprta inovacija:
· Pi-jev glas
· Voice of Pi je še ena aplikacija PiOS, ki združuje socialne in tržne funkcije v eno aplikacijo. Trenutno na Testnetu Voice of Pi uporablja napitnine in plačila Pi. Predvsem v zvezdniški predstavitvi sodelovalnega duha Pionirjev je bilo na ogrodju aplikacije Voice of Pi zgrajenih na desetine drugih prijav za hackathon, zahvaljujoč dostopni naravi PiOS. Te različne aplikacije, ki so na voljo v več jezikih, so primerki njegove osnovne aplikacije v različnih vertikalah trga ali regij, kar lokalnim trgovcem omogoča, da ponudijo virtualno trgovino za Pionirje in ustvarijo podskupnosti okoli svojih podjetij.
Častne omembe
Čeprav so bili zgornji projekti resnično izjemni, je bilo za ta hackathon predloženih na desetine drugih impresivnih aplikacij, ki imajo velik potencial, da ekosistemu Pi prinesejo ali navdihnejo resnično uporabnost. Kot častne omembe priznavamo naslednje projekte:
· Neobot: klepetalni robot z umetno inteligenco
· Vrata za Pi: (Door for Pi) raziskovalec blokov Pi
· App.Link za Pi: zbirka različnih aplikacij Pi, ki jih pregleda in oceni skupnost
· Quotline: družabna aplikacija za skupno rabo in sodelovanje s ponudbami
· Pi Fruit: nedejavna igra z gospodarstvom v igri, ki temelji na Pi-ju
· Youpi: tržnica, kjer lahko uporabniki kupujejo blago s Pi
· DAO Mall: tržnica, zgrajena na celovitem ekološkem mestu na enem mestu
· Store on Pi: tržnica, ki združuje globalne fizične trgovine
· Daabia Shopping Mall: tržnica, ki ponuja izkušnjo e-trgovine več ponudnikov
Oglejte si nekaj teh aplikacij v ekosistemu Testnet v brskalniku Pi!
In za seznam naših zmagovalcev hackathona 2021 kliknite tukaj. https://minepi.com/blog/hackathon-winners-announcement/
Hvala vsem, ki ste sodelovali, in veselimo se, da bomo videli, kam bodo šli ti projekti––kot tudi videli vse nove projekte, ki jih bodo ustvarili Pionirji!
*RAZKRITJE: Za prejem nagrad in priznanj, navedenih v pogojih in določilih Hackathon-a, morajo zmagovalne ekipe in vsi njihovi člani ekipe spoštovati vse pogoje in določila Hackathon-a ter morajo pred tem uspešno zaključiti Pi-jev postopek preverjanja KYC. Do prejema kakršne koli nagrade od Pi Core Team-a. V primeru, da zmagovalna ekipa ali eden ali več članov ekipe ne upošteva določil in pogojev ali ne zaključi uspešno Pi-jevega postopka preverjanja KYC, ne bodo upravičeni do prejema ustrezne nagrade in bodo diskvalificirani kot zmagovalna ekipa za Hackathon.
Ekipa Pi Slovenije, vedno z Vami
(neuradni prevod, ker nismo uradni prevajalci, se vam za vse napake iskreno opravičujemo, vedno smo tu za pomoč….. branje, sodelovanje… pa bo tudi vam pomagalo in skupnosti…)

Spread the word. Share this post!