Tehnologija in izdelek – Posodobitev za 1. četrtletje 2023
@PiCoreTeam
20. april – 1:38
Oglejte si najnovejše posodobitve tehnologije Pi in izdelkov Q1 2023, ki zagotavljajo vpogled v prizadevanja Core Team-a za razvoj izdelkov za podporo skupnosti pri doseganju naših ciljev Enclosed Mainnet (zaprto omrežje)! Prav tako se lahko dotaknete »Deli«, da to vsebino neposredno delite z drugimi skupaj s svojo referenčno kodo 🙂
@nicolas
21. april – 1:22
Izšla je nova posodobitev Pi Tech & Product! Preberite ga na začetnem zaslonu in ga delite s svojim omrežjem….
Home – https://minepi.com/
Blog – https://minepi.com/blog/
Neuradni prevod –
Današnja posodobitev tehnologije in izdelkov se osredotoča na prvo četrtletje leta 2023 in temelji na najnovejših napovedih dneva Pi, kjer smo razpravljali o tem, kaj lahko osrednja ekipa – CT in vsi pionirji storijo, da pomagajo pri napredku omrežja Pi proti odprtemu glavnemu omrežju. Če povzamemo in ponovimo, poudarjamo potrebo po skupnem prispevanju naših prizadevanj v fazi zaprtega omrežja za dosego teh dveh glavnih ciljev:
1. Množično preverjanje identitete milijonov Pionirjev prek izvorne, razširljive rešitve KYC, ki ji sledi selitev stanja njihovega mobilnega rudarjenja v Pi Mainnet
2. Ustvarjanje pravih pripomočkov za kriptovaluto Pi prek ekosistema Pi
Ne pozabite, da se ti cilji lahko dosežejo le, ko se vsi udeleženci – osnovna ekipa – CT, razvijalci skupnosti in pionirji – vsak zase potrudijo, da pripravijo omrežje na njegovo zrelost in pripravljenost na obdobje odprtega omrežja.
Kot vedno se ta posodobitev tehnologije in izdelkov osredotoča na tisto, na čemer je delala osnovna ekipa – CT , ter na funkcije in delovne elemente, ki so pomembni in zanimivi za Pionirje. To lahko izpusti nešteta prizadevanja Pi Network in uvajanja, povezana z različnimi revizijami vmesnikov, zaledjem, razširljivostjo, uspehom skupnosti in popravki napak.
Ekosistem in izdelava aplikacij
Pi Network si je močno prizadeval za napredek virov za razvoj aplikacij in ekosistema Pi, ki skupaj olajšata uporabo in gradnjo resničnih pripomočkov za skupnost Pi.
Skratka, želimo, da Pionirji izkusijo vgrajeni ekosistem Pi, integriran s kriptovaluto Pi, od katerega lahko imajo koristi razvijalci aplikacij Pi in Pionirji – več aplikacij pomeni več primerov uporabe in priložnosti za ustvarjanje pripomočkov za vse v omrežju.
Ta prizadevanja so opredeljena z dvema spodnjima meriloma in delujejo med seboj:
· Gradnja infrastrukture ekosistema in funkcij in virov za razvijalce Pi za zagon in olajšanje ustvarjanja pripomočkov in gradnjo aplikacij Pi za Pi-jevo skupnost z več kot 45 milijoni angažiranih pionirjev.
· Gojenje aplikacij in pripomočkov Pi prek različnih programov, ki spodbujajo razvoj, kot je najnovejši Hackathon Q1 2023, doseg skupnosti Pi, zunanji poslovni razvoj in interne aplikacije, ki jih je ustvaril Core Team.
Tukaj je nekaj funkcij, na katerih smo delali in jih uvedli:
· Testnet Ecosystem, novi vmesnik za sodelovanje z aplikacijami Testnet v brskalniku Pi, ponuja Pionirjem predogled, kako bi lahko izgledal Mainnet Ecosystem – osrednje središče izbranih aplikacij/pripomočkov s kriteriji Mainnet aplikacij. Z ekosistemom Testnet:
· Pionirji lahko raziskujejo aplikacije Pi (vključno z nekaterimi aplikacijami Hackathon!) v ekosistemu Pi in podpirajo prizadevanja razvijalcev z interakcijo z njihovimi aplikacijami.
· Razvijalci skupnosti lahko Pionirjem omogočijo, da svoje aplikacije Pi preizkusijo in ponovijo, da ustvarijo polnopravne aplikacije.
· Te aplikacije v razvoju so v ekosistemu Testnet dovoljene z minimalnimi začetnimi merili za povečanje odprtega sodelovanja in prepoznavnosti pri gradnji javnih služb skupnosti – Pionirji bi jih morali uporabljati po lastni presoji s pričakovanjem, da so še v razvoju.
· Preberite obvestilo o dnevu Pi , https://minepi.com/blog/pi-day-2023/ če želite izvedeti več o ekosistemu Testnet.
· Funkcija plačila od aplikacije do uporabnika je bila izdana na Testnet-u za preizkušanje plačilnih tokov od razvijalcev aplikacij do uporabnikov.
· Da bi pomagali povečati uporabnost za Pi, razvijalcem dovolimo nove vrste plačil, ki jih lahko integrirajo v svoje aplikacije in razvijejo polnopravne predvidene funkcije.
· Denarnice za razvijalce so bile objavljene na Testnet-u kot posebne denarnice, v katerih lahko razvijalci aplikacij hranijo in uporabljajo Pi za aplikacije, ki jih razvijajo.
· Denarnice je mogoče ustvariti in integrirati v njihove aplikacije Testnet na zahtevo.
· Za Mainnet Developer Wallets Pi izvaja nekaj testiranj in pregledov Testnet Developer Wallets in jih bo dal na voljo v Mainnetu, ko bo pregled zaključen. Denarnice Mainnet bodo od razvijalcev zahtevale, da predložijo vlogo v pregled, preden pridobijo denarnico Mainnet Developer Wallet. Razvijalci lahko trenutno vložijo vlogo za Mainnet Developer Wallet.
· Q1 Hackathon – https://minepi.com/blog/hackathon-winners-2023/je potekal od 9. januarja do 5. marca, da bi spodbudil izdelavo mobilnih spletnih aplikacij, ki obravnavajo resnične potrebe uporabnikov, podpirajo uporabo kriptovalute Pi in zagotavljajo, da so aplikacije intuitivne za uporabo in dostopne običajnim ljudem.
· Od Pionirjev z vsega sveta smo prejeli več kot 360 primernih prijav projektov in več kot 200 dodatnih prijav po izteku roka.
· Med prispevki na Hackathon so bili različni močni primeri uporabe, kot so aplikacije za družbene medije, finančne aplikacije, tržnice, igre, novičarske aplikacije, ekosistemske aplikacije in še veliko več – . Preberite tukaj https://minepi.com/blog/hackathon-winners-2023/, če želite izvedeti več o zmagovalcih Hackathon – a, ki smo jih izbrali!
· Razvijalci, če še niste zagnali aplikacije, nadaljujte z gradnjo, saj prihajajo še bolj razburljivi programi!
· Izboljšave aplikacije Brainstorm so bile narejene tako, da lahko Pionirji in razvijalci lažje raziskujejo različne zamisli in se povežejo s podobno mislečimi ljudmi za izdelavo inovativnih aplikacij, Pionir pa lahko aplikacije pregleda, preveri in oceni na decentraliziran način. Brainstorm ima tudi dodaten poudarek na podpori, povezani s Hackathonom, kot je naslednja. Velik del nedavnega hackathona Q1 je potekal v aplikaciji Brainstorm.
· Projekt/Ocene prispevkov na Hackathon
· Tehnična podpora in integrirana izkušnja za oddaje Hackathona in preglede projektov v več orodjih
· Ne pozabite: Brainstorm je skupen trud. Pojdite v aplikacijo Brainstorm v brskalniku Pi in ustvarite svoj projekt, se pridružite obstoječemu projektu ali glasujte o idejah drugih Pionirjev!
· Licenca za odprtokodno programsko opremo Pi (PiOS) je bila izdana, da bi razvijalcem skupnosti Pi omogočila ustvarjanje odprtokodnih aplikacij in orodij za ekosistem Pi ter spodbujala sodelovanje med razvijalci skupnosti Pi znotraj ekosistema Pi.
· Pi razvijalci imajo zdaj lahko dostop do programskih knjižnic z licenco PiOS s predlogami kode in gradivom, ki jih je mogoče urejati, vse pa jim je na voljo za ponavljanje in eksperimentiranje.
· To bogastvo skupnega Pi znanja lahko našim uporabnikom omogoči, da se razvijajo in učijo v velikem obsegu in drug od drugega, pri tem pa prihranijo čas.
· Licenca PiOS omogoča neomejeno uporabo programske opreme samo znotraj ekosistema Pi.
· PiOS so uspešno uporabili številni razvijalci Hackathon-a 2023 Q1, ko so razvijali in delili izvorno kodo svojih aplikacij Pi, vključno s štirimi zmagovalnimi projekti.
· Preberite več o PiOS tukaj. https://github.com/pi-apps/PiOS
Mainnet in splošne posodobitve
Poleg izdaje funkcij za razvijalce za podporo rasti pripomočkov, Pi Network nadaljuje svoje delo za izboljšanje izkušnje Pionirjev v aplikaciji, na spletnem mestu Pi in za migracijo Mainnet.
· Razvijajo se zaklepanja po selitvi.
· Omogoča Pionirjem, da ustvarijo nove zaklepe v svoji denarnici Mainnet Pi Wallet po selitvi na Mainnet.
· To je bistvena značilnost za ekosistem Mainnet, ki dodatno podpira zdrav in gladek ekosistem ter spodbuja dolgoročno sodelovanje z omrežjem
· Pi Chat Migration je v procesu velike infrastrukturne spremembe, ki bo omogočila hitrejši razvoj in uvajanje prihodnjih funkcij klepeta.
· Izvajanje večjih sprememb v zaledni infrastrukturi Pi Chats za omogočanje te selitve
· To bo omogočilo izboljšano stabilnost aplikacije Chat in preostalih storitev Pi, zlasti v času prometnih konic
· Na splošno to pomaga izboljšati izkušnjo za milijone pionirjev, ki vsak dan komunicirajo drug z drugim, kjer moderatorji skupnosti pomagajo odgovarjati na vprašanja in vzdrževati pravilnike za zagotavljanje varnega, informativnega in produktivnega okolja za vse
· To tudi utira pot nadaljnjemu razvoju in novim funkcijam na Pi Chatu.
· Pi Website Design Revamp je bil izdan na Pi Day s prenovljenim videzom, občutkom in vsebino. Poleg videza ta nova spletna stran pomaga racionalizirati vsebino in novice za več Pionirjev v skupnosti, s čimer izboljšata dizajn in uporabniško izkušnjo.
· Obiščite minepi.com, če želite izvedeti več o omrežju Pi in novih funkcijah, ki smo jih dodali, vključno s posebno stranjo za razvijalce.
· Uvedene so bile splošne izboljšave lijaka za selitev glavnega omrežja, vključno z različnimi izboljšavami učinkovitosti infrastrukture, vkrcanja, uporabniške izkušnje in drugega.
· Izboljšave prevodov so bile izvedene v aplikaciji Pi mining.
· Dodanih več prevodov in popravljenih manjkajočih prevodov v celotni aplikaciji.
· Zdaj bo več pionirjev iz različnih regij lahko komuniciralo s Pi-jem v svojem maternem jeziku
KYC za vse
Odprt za vse KYC je vznemirljiv napredek, dosežen v zadnjem četrtletju, ki prinaša tisto, česar se veseli celotna skupnost.
· Medtem ko je večina v omrežju lahko oddala in opravila KYC kadar koli je želela, poseben program »Tentative KYC« daje nekaterim računom z zahtevnejšimi zahtevami za preverjanje možnost, da nadaljujejo s KYC, pri tem pa so previdni, preden jim dodeli status »opravljeno«.
· Pi je dovolil, da se številni računi, na novo omogočeni za KYC, prijavijo prek programa Tentative KYC, hkrati pa zagotavlja celovitost in natančnost omrežnega KYC.
Poleg Tentative KYC so bila izdana obvestila v aplikaciji za Pionirje, da bi opomnili in spodbudili člane svoje referenčne ekipe in varnostnega kroga, da začnejo lastne KYC in procese migracije.
· Podobno kot opomniki za rudarjenje, ki jih Pionirji že uporabljajo za ping-anje svojih ekip za rudarjenje, ta funkcija spodbuja decentralizirana prizadevanja za pospešitev napredka omrežja pri KYC in migraciji, tako da se lahko približamo odprtemu omrežju.
· Da bi ogromnemu omrežju pomagali iti skozi KYC in se preseliti v Mainnet, lahko svojo ekipo obvestite iz aplikacije za rudarjenje Pi in jih opomnite, naj začnejo svoj KYC in postopek migracije.
Zaprto glavno omrežje: Vsi na krovu!
Zdaj, ko so bile izdane in usklajene vse glavne bistvene infrastrukturne komponente za KYC in ekosistem, je čas, da Pionirji združijo moči in gradijo proti dvema prej omenjenima ciljema zaprtega omrežja: (1) migracija omrežja KYC in Mainnet in (2) ) ustvarjanje pripomočkov in izgradnja ekosistema.
Ta posodobitev izdelka/tehnike, podobna objavi dneva Pi, naj bi obveščala o prizadevanjih in navdihnila Pionirje, da skupaj ukrepajo proti tem ciljem. Upamo, da bodo Pionirji z razumevanjem napredka pri razvoju izdelkov našega ekosistema in novih orodij, ki so na voljo, motivirani za bolj raznolika decentralizirana prizadevanja za prispevanje k omrežju Pi in mu pomagajo pri hitrejšem doseganju ciljev zaprtega omrežja.
Če želite izvedeti več o konkretnih ukrepih, ki jih lahko sprejmete za pomoč omrežju Pi na splošno, preberite celotno obvestilo o dnevu Pi. https://minepi.com/blog/pi-day-2023/
Ekipa Pi Slovenije, vedno z Vami
(neuradni prevod, ker nismo uradni prevajalci, se vam za vse napake iskreno opravičujemo, vedno smo tu za pomoč….. branje, sodelovanje… pa bo tudi vam pomagalo in skupnosti, nekatere neuradne prevode imate v prejšnjih objavah…)

Spread the word. Share this post!