Pogosto zastavljena vprašanja
@PiCoreTeam
7. april – 2:36
Tukaj je nekaj pogostih vprašanj o KYC, ki pomagajo razložiti nedavno objavo KYC in na splošno pomagajo Pionirjem pri izpolnjevanju njihovih aplikacij KYC, da bi omrežju pomagali pri nadaljnjem napredovanju k ciljem zaprtega omrežja. Dotaknite se zgornjega gumba, če želite izvedeti več
(če komu ne odpre na začetnem zaslonu APPLY , stran je nedosegljiva, naj preveri v pi browser ikona KYC ali pa spremeni na začetku linka pi:// v https:// če je starn nedosegljiva hvala za razumevanje)
@nicolas
Želite izvedeti več o KYC-za-vse omrežja Pi? V pogostih vprašanjih na začetnem zaslonu odgovarjamo na nekaj Pionirjevih najprimernejših vprašanj. Preverite in se prijavite za KYC zdaj!

Uradni Viri –
1. https://minepi.com/kyc-faqs/
2. https://minepi.com/
3. https://minepi.com/blog/
Neuradni prevod –
Pi Network KYC FAQs
KYC ali »Spoznaj svojo stranko« je postopek za najprej identifikacijo in nato preverjanje identitete uporabnikov. Pi Network uporablja lastniško rešitev KYC za razširljivo preverjanje identitete milijonov Pionirjev po vsem svetu, da jih vključi v verigo blokov Mainnet in ekosistem.
Ne samo, da je KYC pomemben za integriteto omrežja in skladnost, ampak tudi zagotavlja, da je pošten za vse človeške pionirje, ki so pošteno rudarili v svojih računih. Doseganje tega cilja je ključnega pomena, saj bodo resnični preverjeni ljudje na Pi prispevali k robustnosti omrežja, hkrati pa spodbujali razvoj različnih aplikacij za ekosistem, ki temelji na pripomočkih.
V preteklem letu se je programska oprema Pi KYC nenehno posodabljala, da bi omogočila vse več Pionirjev, da se prijavijo, obravnavajo številne različne kotne primere v postopku prijave in preverijo identitete milijonov Pionirjev, da jih pripravijo na njihovo migracijo Mainnet, hkrati pa varujejo celovitost omrežja. Napredek KYC celotnega omrežja bo ostal glavna prednostna naloga skupnosti, vključno z osnovno ekipo – CT , validatorji in pionirji, ter eden od dveh glavnih ciljev obdobja zaprtega omrežja v fazi glavnega omrežja.
Ob nedavnem praznovanju Pi Dneva je bila izdana tudi velika posodobitev programske opreme v aplikaciji KYC, ki je bila predstavljena v objavi Pi Dneva 2023 https://minepi.com/blog/pi-day-2023/. Zagotavljamo naslednja pogosta vprašanja, da pojasnimo objavo Pi Day KYC in na splošno pomagamo pionirjem na njihovi poti KYC.
KYC Pogosta vprašanja
1. Ali še vedno potrebujete režo KYC, ki vam jo sistem naključno dodeli?
Ne, kdorkoli razen spodnjih dveh scenarijev bi moral imeti možnost obiskati aplikacijo KYC prek brskalnika Pi in zagnati vašo aplikacijo KYC, ne da bi čakal na povabilo. Dodeljevanje mest KYC na podlagi povabila se je uporabljalo samo v preteklosti, postopek pa je bil posodobljen, da lahko kdorkoli začne.
· Novo ustvarjeni računi se ne bodo mogli takoj prijaviti za preverjanje KYC, dokler ne bodo rudarili 30 dni (ni treba, da so zaporedni). To pomaga omrežju dati prednost virom za preverjanje KYC za bolj predane človeške pionirje, ki so prav tako izkopali dovolj ravnotežja, da je smiselno iti skozi KYC in seliti na Mainnet.
· Zelo majhen delež računov, ki jih algoritmi prepoznajo kot zelo verjetne lažne račune ali račune s kršitvami, ne bo upravičen do KYC. Če lastniki takšnih računov menijo, da je prišlo do napake algoritmov, morajo poslati svoje uporabniško ime v nadaljnjo preiskavo in morebiten dokaz o nasprotnem, tako da izpolnijo ta obrazec tukaj: https://minepi.com/kyc-application-access. Glede na to, kaj prejmemo, lahko raziščemo naprej.
2. Ko se vam odpre reža KYC, ali boste še vedno prejeli pojavno obvestilo »KYC reža«, ko začnete novo sejo rudarjenja?
Pojavnega obvestila KYC ne bi smeli uporabljati kot edino sredstvo, s katerim Pionirji vedo, ali so upravičeni do zagona aplikacije KYC ali ne, čeprav bodo verjetno dobili pojavno okno »KYC slot«. Pionirji morajo neposredno preveriti svojo upravičenost do KYC v aplikaciji KYC v brskalniku Pi (KYC.PI). Lahko preprosto odprete Pi Browser in se pomaknete do aplikacije KYC. Uporabite pojavno obvestilo kot opomnik in ne kot povabilo.
3. Zdaj, ko je Pi KYC odprt za vse, kako se lahko prijavim za KYC?
Za prijavo na KYC je potreben prenos brskalnika Pi. Do KYC lahko dostopate prek aplikacije Pi KYC v brskalniku Pi. Pripravite ustrezne identifikacijske dokumente!
Pionirje spodbujamo, da neposredno preverijo svojo upravičenost do KYC v aplikaciji KYC v brskalniku Pi.
4. Začasna odobritev KYC: kaj to pomeni? Kaj je potrebno opraviti? Kako dolgo bo to trajalo?
Program Tentative KYC, ki ne velja za večino omrežja, zahteva dodatna preverjanja , preden lahko Pionir v celoti opravi KYC. Začasna odobritev KYC ni enaka popolni odobritvi KYC in zato še ne bo odklenila funkcij (npr. postati validator ali selitev v glavno omrežje), ki zahtevajo popolno odobritev KYC, dokler dodatna preverjanja ne potrdijo popolne odobritve KYC. Vendar pa začasna odobritev KYC pripelje račun veliko bližje popolni odobritvi.
Razlog za selektivni program Tentative KYC je zagotoviti celovitost omrežja – previdno omogočiti, da čim več resničnih človeških pionirjev preide KYC, hkrati pa ujeti in preprečiti čim več lažnih računov in računov bot-ov. Ne samo, da je to pomembno za omrežje, ampak je tudi pošteno za vse človeške pionirje, ki so pošteno rudarili v svojih računih.
Posebni dodatni koraki preverjanja se lahko razlikujejo glede na posamezen primer, prav tako se lahko razlikuje čas, potreben za njihovo izvedbo. Dejavniki, ki lahko vplivajo na časovno razporeditev, vključujejo obseg obdelanih prijav KYC, razpoložljivost človeških validatorjev v regiji, kompleksnost aplikacije in vrste dodatnih preverjanj, ki se uporabljajo za poskusni primer KYC.
5. Ko je status KYC »Tentative approval«, koliko časa bo trajalo, da bo dokončno »KYC sprejet- opravljen«?
Trajanje statusa začasne odobritve je odvisno od primera posebej in je odvisno od obsega in vrste potrebnih dodatnih preverjanj. Ena od prednostnih nalog drugega četrtletja 2023 za aplikacijo KYC je ponavljanje in uporaba takih dodatnih preverjanj na poskusnih primerih KYC.
6. Ko je status KYC »Tentative approval«, ali se lahko zgodi selitev na glavno omrežje?
Ne, za selitev v glavno omrežje morate v celoti opraviti KYC.
7. Ko je KYC oddan, katere zaslone lahko dobite v aplikaciji KYC?
Po oddaji aplikacije KYC lahko Pionir pričakuje nekaj različnih zaslonov v aplikaciji KYC. Pionirji lahko vidijo zaslon, ki označuje, da je aplikacija “pregled v teku”. Če je aplikacija KYC pogojno odobrena (kar pomeni, da so jo validatorji sprejeli, do dodatnih preverjanj), bo Pionir morda videl zaslon »pogojna odobritev«.
Če dodatna preverjanja nadalje potrdijo pristnost podatkov in računa, bo Pionir videl zaslon »KYC pass« (KYC prestal). Za večino aplikacij, ki so zunaj programa Tentative KYC, bodo neposredno videi zaslon »KYC uspešno« brez dodatnih preverjanj, če bodo sprejete.
8. V skladu s prejšnjimi objavami je lahko predložena prijava KYC odobrena v 15 minutah, če je vse oddano pravilno in ni vložena pritožba na ime. Je še vedno tako?
Da, še vedno je tako, dokler so Pionirji pravilno izpolnili zahtevana polja in je v državi ali regiji na voljo veliko človeških validatorjev.
9. Kdaj bodo potrjevalci KYC lahko pregledali pritožbe glede spremembe imena?
Za Pionirje, ki so se pritožili na spremembo imena svojega računa (za posodobitve majhnih imen), se njihove pritožbe rešijo samo s strojno avtomatizacijo ali pa za rešitev potrebujejo pomoč človeških validatorjev. Prvi primer je bil že vzpostavljen za deblokiranje takšnih aplikacij za nadaljevanje njihovega postopka KYC. V drugem primeru bodo človeški validatorji verjetno lahko pregledali pritožbe glede spremembe imena v drugem četrtletju tega leta po prednostnih nalogah dodatnih preverjanj začasnih aplikacij KYC in analize uspešnosti validatorjev.
10. Moj KYC je odobren, vendar ni prikazan na 6. koraku kontrolnega seznama glavnega omrežja. Kdaj lahko nadaljujem in začnem selitev?
Osnovna ekipa se zaveda te težave, ki vpliva na nekatere uporabnike, in si prizadeva za rešitev težave s sinhronizacijo podatkov na kontrolnem seznamu glavnega omrežja v drugem četrtletju tega leta. Na splošno se vedno zanašajte na aplikacijo Pi KYC za najbolj natančen status KYC.
11. Na splošno, zakaj Pi Network zahteva KYC pred migracijo Mainnet?
Vizija omrežja Pi je zgraditi vključujočo in najbolj razširjeno digitalno valuto in ekosistem za vse Pionirje. Mehanizem za rudarjenje mreže Pi temelji na družbenem omrežju in se opira na prispevke resničnih pionirjev. Zato ima Pi strogo politiko enega računa na osebo.
To zahteva visoko stopnjo natančnosti, da se ugotovi, ali so člani v omrežju pristna človeška bitja, kar preprečuje posameznikom, da bi kopičili Pi z nepoštenim ustvarjanjem lažnih računov. KYC tako pomaga zagotoviti resnično človečnost omrežja poleg skladnosti s predpisi o preprečevanju pranja denarja in terorizma.
Samo ljudje, ki so opravili Pi KYC, lahko migrirajo na Pi Mainnet. Trenutno zaprto obdobje glavnega omrežja daje skupnosti čas za KYC in selitev na verigo blokov glavnega omrežja – ekosistem, ki je preverjen z identiteto in je skladen s pripomočki, kjer lahko Pionirji začnejo uporabljati Pi za pravo blago in storitve.
Ekipa Pi Slovenije, vedno z Vami
(neuradni prevod, ker nismo uradni prevajalci, se vam za vse napake iskreno opravičujemo, vedno smo tu za pomoč….. branje, sodelovanje… pa bo tudi vam pomagalo in skupnosti…)

Spread the word. Share this post!