@PiCoreTeam
1. april – 04:46

Danes vam predstavljamo Pi denarnico, ki je trenutno na voljo vsem Pionirjem preko programske opreme Pi Node Desktop. Pi denarnica omogoča Pionirjem, da preizkušajo transakcije na Pi Testnetu. To ne omogoča resničnih prenosov Pi. Pazite se ponarejenih denarnic in prevar, ki se pretvarjajo, da so uradna Pi denarnica. Mobilno različico pregledujejo trgovine z aplikacijami in bo kmalu na voljo.
Predstavljamo vam Pi denarnico
Denarnica Pi je trenutno na voljo vsem Pionirjem preko programske opreme Pi Node Desktop. Če želite ustvariti denarnico Pi, lahko vsakdo prenese programsko opremo Node za namizje s spletnega mesta node.minepi.com, namesti namizno programsko opremo v računalnik in v stranskem meniju dostopa do denarnice. Za uporabo vmesnika Pi Desktop, ki vsebuje denarnico, vam ni treba zagnati vozlišča blockchain. Mobilna različica denarnice bo v novi mobilni aplikaciji, ki jo trenutno pregledujejo trgovine iOS in Android in bo na voljo po pregledu, upamo da se pregled konča v nekaj dneh. Če imate raje mobilno različico, počakajte nekaj dni, dokler na začetnem zaslonu aplikacije Pi ne objavimo nove izdaje mobilne aplikacije. Pazite se ponarejenih aplikacij, ki trdijo, da so denarnica Pi.
Za predstavitev denarnice Pi je vredno na kratko preučiti, kaj je kripto denarnica. Kripto denarnica je v bistvu par “ključev”: javni naslov in tajno geslo – Passphrase (ali tajni ključ). Medtem ko je treba naslov denarnice deliti z drugimi, da lahko z vami poslujejo v verigi blokov, je treba geslo hraniti v tajnosti, saj gre za geslo za vaš bančni račun, ki je potrebno za premikanje sredstev. Danes predstavitev denarnice Pi pomeni, da so pionirji povabljeni, da ustvarijo naslov in geslo za svojo denarnico.

Denarnica Pi lahko generira naslove denarnic na več verigah blokov in hrani različna kripto sredstva na takih verigah z uporabo istega gesla, vendar se sprva osredotočamo samo na sredstva Pi. Trenutno je povezan samo z verigo blokov Pi Testnet, zato je Test-Pi samo za namene testiranja. Ko se Mainnet zažene v 3. fazi, se lahko ista denarnica Pi poveže tudi s Pi Mainnetom in tako drži pravega Pi, ki ste ga narudarili v tem času. Ker smo v fazi preizkusne mreže, je namen izboljšati vse, vključno z denarnico, zato lahko pred selitvijo v Mainnet prosimo vse, da popolnoma ponastavijo svoje denarnice s test-pi. Pionirji bodo imeli tudi možnost ponastavitve denarnice po izbiri, preden bo Mainnet živ.

Kripto denarnice so na splošno razvrščene v skrbniške in ne skrbniške denarnice z razliko v tem, ali vam kdo pomaga pri upravljanju z geslom / tajnim ključem ali sredstvi v denarnici. Denarnica Pi je ne skrbniška, ker strežniki Pi nikoli nimajo dostopa do vašega skrivnega ključa ali gesla. Da je uporabniku prijaznejša in temelji na povratnih informacijah zgodnjega preizkušanja Pionirjev, skrivni ključ Pi denarnice predstavlja seznam bolj čitljivih besed, imenovanih “Passphrases”. Skrivni ključ je mogoče dinamično pridobiti iz gesla, zato morajo ljudje shraniti geslo, ne da bi dejansko shranili tajni ključ. Uporaba gesel namesto izpeljanega skrivnega ključa za hrambo zmanjša možnost človeških napak pri shranjevanju in hkrati doseže enako raven varnosti kot sam tajni ključ. V mobilni različici denarnice Pi, ki bo kmalu objavljena, če ima vaš telefon biometrično preverjanje pristnosti (prepoznavanje prstnih odtisov ali obrazov), se gesla varno shranijo v telefon in jih je mogoče dobiti prek prstnega odtisa ali prepoznava obraza – FaceID-a. Če ne, jo morate na namizni različici denarnice, kopirati in shraniti drugam na varno, ker nihče drug ne bo imel dostopa do nje, da bi jo shranil za vas.
Čeprav kripto denarnica, ki ni skrbniška, ljudem prinaša koristi do samostojnosti, je težava katerega koli imetnika kripto sredstev, primer izgube skrivnega ključa ali gesla – problem obnove računa. Denarnica Pi je in bo denarnica, ki ni skrbniška, želimo pa tudi uvesti mehanizem za reševanje težav pri obnovitvi računa, tako da uporabimo del vašega varnostnega kroga, hkrati pa ohranimo lastništvo, ki ni skrbniško. Ta mehanizem bo izdan v kasnejši različici denarnice.
Ko je vaša denarnica Pi ustvarjena, ji bo Pi Testnet dodal 100 Testnih-Pi, da boste lahko preizkusili transakcije s Test-Pi v Testnetu, tako kot bi to storili v Mainnetu po zagonu v 3. fazi (konec tega leto). Poudariti želimo, da Test-Pi (ali test-π) NI PRAVI Pi! To ne omogoča trgovanja s pravimi Pi. Test-Pi je namenjen izključno testiranju transakcij na Pi Testnet in ne vsebuje NOBENE VREDNOSTI. Ravnotežje Test-Pi v denarnici se lahko ponastavi, ker se bo Testnet občasno ponastavil kot del testiranja. Upoštevajte, da trenutno prodaja Pi ni dovoljena in krši pogoje storitve, kar lahko povzroči zamrznitev računa.
Ekipa Pi Slovenije, vedno z Vami

Spread the word. Share this post!