@PiCoreTeam
8. april – 21:31
Uvajamo novo beta aplikacijo Pi Browser, integrirano z mobilno denarnico Pi. Brskalnik Pi ponuja bolj neposredno in odprto platformo Pi Utilities za razvijalce Pi Apps in Pionirje. Za dostop do mobilne denarnice Pi naložite aplikacijo Pi Browser s pomočjo zgornjega gumba iz uradnih trgovin za iOS in Android. Preberite več zgoraj.
Predstavljamo vam aplikacijo Pi Browser in Pi Mobile Wallet
Danes skupaj predstavljamo dva glavna izdelka omrežja Pi: brskalnik Pi in mobilno denarnico Pi. Za dostop do brskalnika Pi in mobilne denarnice Pi prenesite novo aplikacijo Pi Browser iz trgovine iOS App Store ali Android Play Store prek gumba na začetnem zaslonu. Prepričajte se, da s strani Core Team (ki je na seznamih trgovin označena kot »Podjetje Pi Community«) prenašate uradno aplikacijo Pi Browser in se pazite ponarejenih denarnic ali prevar.
Cilj brskalnika Pi je ustvariti bolj odprto in neposredno platformo Pi Utilities, kjer lahko razvijalci enostavno razvijejo, preizkusijo in uvedejo aplikacije Pi za Pionirje, ki jih bodo lahko uporabljali v prihodnosti. Brskalnik Pi je v bistvu nov vmesnik platforme Pi Apps / Utilities. Kot brskalniško orodje za splošno uporabo je še vedno primitivno, vendar je edini brskalnik, ki lahko podpira aplikacije Pi. To je tudi beta različica brskalnika, več sprememb in funkcij pa bo dodanih pozneje.
Prejšnji teden smo namizno denarnico Pi odprli za vsak Pionirje, zdaj pa v aplikaciji Pi Browser uvajamo mobilno različico denarnice Pi. Če torej denarnice niste ustvarili prek namizne različice, prenesite aplikacijo Pi Browser in tam ustvarite denarnico. Če ste prejšnji teden denarnico že ustvarili na namizju, lahko zdaj do denarnice dostopate prek mobilnega telefona prek aplikacije Pi Browser in geslo varno shranite v telefon s prstnimi odtisi ali FaceID. Denarnica Pi je pomemben mejnik v Pi-jevi strategiji postopne decentralizacije do Mainneta, saj bo vsak Pionir lahko prek svojih denarnic komuniciral z verigo Testnet z ustvarjanjem transakcij Test-Pi. Prav tako se za Pi Mainnet pripravljamo več, tako v smislu 1) pripravljenosti skupnosti in 2) izboljšav v zvezi z verigo blokov in njegovo razširljivostjo, saj skupnost preizkuša transakcije na testni mreži.
Zakaj sta denarnica Pi in brskalnik združena skupaj? Če imate denarnico v aplikaciji Pi Browser, boste prihodnjim aplikacijam Pi in tradicionalnim podjetjem na koncu omogočili enostavno integracijo plačil Pi in interakcijo z verigo blokov Pi. To bo Pionirjem omogočilo nemoteno decentralizirano spletno izkušnjo, torej enostavno opravljanje transakcij z verigami blokov Pi med obiskom določenih spletnih mest Pi App. To je velik razvoj platforme Pi Utilities in prizadevanja osrednje ekipe za izgradnjo ekosistema Pi. Spodaj je podrobnejša predstavitev brskalnika Pi. Core Team bo s povratnimi informacijami skupnosti določil, ali bomo v prihodnosti vzdrževali dve mobilni aplikaciji (tj. Aplikacijo za rudarjenje in aplikacijo za brskalnik) ali ju bomo združili v eno.
Pi brskalnik
Brskalnik Pi namerava zagotoviti spletno izkušnjo v decentraliziranem svetu. Poleg podpore katerim koli aplikacijam Web2.0, kot so obstoječi spletni brskalniki, bo Pi Browser ljudem omogočil brskanje, interakcijo in transakcije v decentraliziranih aplikacijah – aplikacijah, ki se integrirajo s tehnologijo veriženja blokov – za nemoteno in prijazno uporabniško izkušnjo. Poleg tega bo imel brskalnik Pi imenik izbranih aplikacij Pi in lasten sistem DNS, ki podpira povsem nov razred domen .pi. Na primer, trenutne aplikacije – Pi Wallet, Pi Chats, Mining, Brainstorm – bodo dostopne tako, da v polje URL v brskalniku vnesete wallet.pi, chats.pi, mine.pi in brainstorm.pi. V prihodnosti bo izbranih več aplikacij Pi neodvisnih razvijalcev, ki bodo dodane v imenik in bodo dostopne prek podobnih URL-jev .pi. Razvijalci bodo lahko tudi prej začeli ponavljati svoje aplikacije prek domen, ki niso od Pi.
Pi Browser je bolj odprta platforma Pi Apps, saj razvijalcem omogoča testiranje in uvajanje aplikacij, ki se integrirajo s Pi Testnet, Pi Wallet in drugimi elementi tehničnega sklada Pi. To lahko stori brez omejitev postopka odobritve ali omejevanja stare platforme Pi Utilities znotraj aplikacije za rudarstvo Pi, ker lahko vsakdo prosto obišče katero koli spletno stran v brskalniku Pi. Nasprotno pa je včasih moralo biti, da Core Team izbere aplikacije, da jih lahko vdela v platformo Pi Utilities znotraj aplikacije za rudarstvo Pi. Kasneje bomo posodobili paket SDK za platformo Pi, da se bo lahko integriral s transakcijama Testnet in Test-Pi za aplikacije Pi, ki razvijalcem omogočajo, da svoje aplikacije Pi preizkusijo v programu Testnet iz svojih domen.
Poleg tega bo, ko bo omrežje Pi postalo bolj decentralizirano, brskalnik lahko ustrezal napredku decentralizacije omrežja. Končno lahko v prihodnosti Pionirji prek svojih URL-jev dostopajo do obeh aplikacij, naštetih v imeniku Pi, in do aplikacij, ki ne kotirajo na borzi, ter brez strogega nadzora ekipe Pi Core sprejmejo končne odločitve, ali so te aplikacije vredne zaupanja ali ne. S to vizijo postopek izbire za imenik ne bi nujno oviral razvijanja, uvajanja, preizkušanja ali uporabe aplikacij za blago s strani Pionirjev.
Video
Ekipa Pi Slovenije, vedno z Vami.

Spread the word. Share this post!