Obvestilo – KYC!

 

Od sedaj naprej imate čas za verifikacijo računa 48 ur. Kdor želi, si lahko prej namesti Yoti aplikacijo na telefon in pripravi vse potrebno (geslo 

si zapišite in shranite) tako imate ob povabilu že vse pripravljeno. Verifikacijo začnite na telefonu in ne na osebnem računalniku (vsekakor pa takoj pritisnite start in nadaljujte doma…., ko zagledate obvestilo in ne zaprite čeprav nimate dokumentov s seboj). Srečno

Ekipa pi Slovenije, vedno z Vami.

Spread the word. Share this post!

Opozorilo s strani Core Teama. Prenos aplikacije Yoti, v kolikor niste dobili povabila znotraj pi aplikacije je na LASTNO ODGOVORNOST!!

POVEZAVA KYC – YOTI – PI app

1. Za verifikacijo Pi računa, potrebujete prvo povabilo za KYC od Core Teama, ki se pošilja naključno in v paketih. Vidno bo na prvi strani Pi app.

2. KYC se opravlja z aplikacijo YOTI. Aplikacijo YOTI si naložite iz Trgovine Play (android) za iPhone pa App Store. Uredite si z dokumenti in počakajte da vas potrdijo.

3. Ko dobite povabilo za KYC, začnete postopek in ko imate možnost, kliknete na Verifikacijo z YOTI.

Program vas vodi in ko končate, vam v profilu PI app napiše, da ste verificirani z KYC in zraven je zelena kljukica.

yoti

KYC – “Know-Your-Customer”- Spoznaj svojo stranko

RAZLAGA ZA KYC: Vse, kar morate vedeti! Kot vsi dobro veste, se v omrežju Pi trenutno izvajajo prenosi v aplikacijah ali IAT-ji. Skupina Pi Core je izbrala pilotno skupino po obsežnem angažmaju v skupnosti, ki je od svoje uporabniške baze zaprosil za potrditev Pionirjev, kdo naj bi bil vključen v pilotni program. Čeprav, to kaže na velik napredek pri projektu, so se mnogi spraševali kdaj se bo postopek KYC odprl za vse Pionirje in kako bo izgledal? KYC je panožni izraz, ki pomeni “Know- Your-Customer” in ga pogosto uporablja industrija kripto valute, pa tudi drugi kot orodje, za ugotavljanje, kdo uporablja določeno platformo, kot prizadevanje za preprečevanje nezakonitih dejavnosti. Večina ponudnikov omogoča razmeroma preprost postopek preverjanja, ki zahteva ali vozniško dovoljenje, rojstni list, potni list ali osebno izkaznico. Ponudnik lahko v primeru goljufije z identiteto zahteva tudi selfie kot omilitvene ukrepe. Omrežni KYC skupina Pi Core trenutno dela na razvoju strategije, za uvedbo procesa KYC v celotno omrežje, čeprav zaradi velikosti omrežja to ni nekaj, kar bi bilo mogoče enostavno urediti v trenutni fazi projekta. Za organizacijo, ki je zahtevala ta postopek, so potrebni stroški in glede na velikost omrežja bo moral to biti postopni postopek. Ta pristop je potrdila Pi Core ekipa, ki je navedla, da pripravlja čakalni seznam Pionirjev. Navedeno je, da več ko boste prispevali k omrežju, višje boste na tem seznamu. Kljub temu je jasno, da Core Team upa, da bo čim prej preverjeno število uporabnikov. Če se ugotovi hitrejši način preverjanja, ste lahko prepričani, da ga bo ekipa raziskala.

@Core Team

Hvala za zaupanje Vaša ekipa Pi Slovenije.

Spread the word. Share this post!