Naslednji Korak proti cilju, skupaj!

Panel uvod

 

@PiCoreTeam

20. oktober – 5:13

Odbor Pi za skupnost in upravljanje, vključno z uvodno predstavitvijo skupine in predstavniki pionirjev, ki govorijo o začasnem odboru. Povlecite levo za več pogovorov.Panel Intro

Panel Pi o predstavitvi skupnosti in upravljanja

Dobrodošli na novem zasedanju konvencije Pi! Danes predstavljamo skupnostno razpravo o upravljanju Pi in začasnem odboru.

V beli knjigi smo poudarili, da bo začasni odbor ustanovljen po tem, ko bo mreža dosegla 5M Pionirjev. Odgovornosti začasnega odbora vključujejo zbiranje predlogov in predloge širše skupnosti ter organizacijo vrste pogovorov zunaj in zunaj spleta, kjer bodo člani Pi lahko prispevali k dolgoročni strukturi upravljanja Pi, predstavljali, vodili in organizirali z regionalnimi skupnostmi in pogovori.

Na primer, organizacija konvencije Pi, kot je sedanja, bo del dela začasnega odbora. Izkoriščamo priložnost prve konvencije Pi, da razpravljamo in napredujemo pri oblikovanju začasnega odbora, in upamo, da bo prihodnje svetovne konvencije Pi skupaj z več regionalnimi konvencijami organiziral predvsem ta odbor.

Upamo, da bomo kot osrednjo skupin, začasni odbor sestavljali člani, ki ne bodo samo prispevali in bodo še naprej prispevali k mreži Pi, temveč tudi strokovnjaki na različnih področjih, ki bi bili v pomoč pri gradnji večjega ekosistema Pi, in ki imajo globoke misli o tem, kako je skupnost Pi mogoče organizirati ne le na regionalni, ampak tudi na svetovni ravni. Na tem oddelku bomo slišali, kakšni pionirji želijo člane odbora in kako jih je treba izbrati. Ideje Pionirjev bomo vključili v opredelitev prihodnjih korakov pri oblikovanju tega odbora in verjetno tudi, da bomo v samem procesu razkrili kandidate za odbor.

Pri organizaciji tega panela Pi je ekipa skupine Core Team prek spletne aplikacije, priporočil moderatorja klepeta, in dosežkov po e-pošti zahtevala kratke oddaje videoposnetkov članov skupnosti. Vokalne pionirje smo prosili, da izrazijo svoja mnenja o treh vprašanjih:

1) Katere značilnosti in lastnosti bi po njihovem mnenju moral imeti član začasnega odbora, da bi izpolnjeval takšne odgovornosti,

2) kako naj bi bili člani odbora nominirani in izbrani, da bi zagotovili pravičnost in njihovo sposobnost vodenja in predstavlja skupnost in

3) kako dolgo naj člani odbora služijo in zakaj.

Približno 900 pionirjev je poslalo približno 2000 kratkih video odzivov, da bi izrazili svoja mnenja na tej plošči. Ker so plošče Pi globalne razprave in naj bi spodbudile mednarodne pogovore znotraj skupnosti Pi, smo kot jezik za oddajo videoposnetkov zahtevali angleščino. Core Team je pregledal vse oddane video posnetke in izbral njihovo podskupino, ki bo prikazana na tej plošči zaradi časovnih omejitev in pozornosti občinstva. Poskušali smo izbrati videoposnetke, ki predstavljajo različna stališča z različnih lokacij, ki so jasni, členjeni in razumni. Tudi če vaš video v tej oddaji ni predstavljen, vedite, da smo poslušali vaše ideje in upamo, da so tudi naši izbrani videoposnetki predstavljali vaše poglede. Za pionirje, ki niso sodelovali v razpravi prek videoposnetka, se udeležite trenutne seje tako, da danes objavite svoja stališča prek gumba Tema na začetnem zaslonu, kjer si lahko ogledujejo, podpirajo za ali ne z glasovanjem, tudi Core Team in drugi člani skupnosti.

Zdaj pa poslušajmo, kaj reprezentativni pionirji mislijo o ustanovitvi začasnega odbora.

Radi bi pojasnili, da kakršni koli glasovi članov, ki niso člani osrednje ekipe, ne predstavljajo tega, kar osrednja ekipa misli ali se odloči. Konvencija naj bi bila kraj, kjer se pojavljajo raznolike in ustvarjalne ideje skupnosti o tem, kako rešiti vprašanja in izboljšati različne vidike našega omrežja, kjer se lahko pogovori nadaljujejo in ideje lahko cvetijo.

 

Ekipa Pi Slovenije, Vedno z Vami.

 

Spread the word. Share this post!