ZADNJA PRILOŽNOST POPRAVKA PODATKOV

OBVESTILO in PREVIDNO!

Bodite pozorni in počasi ker ne gori voda, pomembno je branje, ker se ne da popravljat….

Ena priložnost, da popravite ime….

@PiCoreTeam 17. november – 3:20 Ponujamo eno priložnost, da celotna mreža v naslednjih 3 dneh popravi svoja imena. Pionirji bodo lahko zahtevali Pi na Mainnetu samo, če se ime njihovega računa Pi ujema z imenom iz njihove dokumentacije, uporabljene v KYC. Prosimo, bodite natančni in popravite v omejenem časovnem okviru. Preberite več …..

Ena priložnost, da popravim ime kot smo že večkrat sporočili, bomo Pionirjem ponudili priložnost, da popravijo svoja imena na svojih računih pred Mainnetom. Zaradi politike omrežja Pi enega računa na osebo in velikega pomena človeškega omrežja, da bodo lahko pionirji zahtevali svoj Pi na glavnem omrežju pod pogojem, da opravijo KYC. Ime na svojem računu Pi in ime svojega KYC se mora ujemati. Pravilno in natančno ime na vašem Pi računu je izredno pomembno. V zadnjem letu in pol smo prejeli veliko prošenj pravih pionirjev, da popravijo svoja imena. Nekateri pionirji med postopkom prijave niso vnesli pravilno črkovanih imen. Razumljivo je, da mnogi ljudje niso želeli deliti svojih resnično pravilnih uradnih imen, ko so prvič spoznali Pi. Zraven mentalitete novega uporabnika obstajajo tudi običajna neskladja, kot so priimki, dekliška imena ali imena, ki se uporabljajo v vsakdanjem življenju, v primerjavi z imeni v osebni dokumentaciji. Nekateri procesi KYC v nekaterih regijah vsebujejo samo imena v maternem jeziku, na primer uporaba državne osebne izkaznice, medtem ko je ime v računih Pi morda samo v angleščini. Da bi zagotovili popolno ujemanje z imenom iz KYC, morajo mnogi pionirji posodobiti ime. Da bi  zagotovili ujemanje, je Core Team oblikoval postopek posodobitve imen, tako da vključuje vnos vaših srednjih imen ali dekliških imen, ki so bila zaradi enostavnosti izpuščena v postopku prijave. Postopek posodobitve imen ponuja tudi možnost vnosa imen v ustrezne jezike, kadar je to primerno.

To je edina priložnost, da vsi obstoječi pionirji popravijo svoja imena in tudi ta možnost ima kratko časovno omejitev. Možnost je šele danes na voljo za omejen čas. Vsak obstoječi Pionir bo to možnost imel na voljo le 3 dni po naslednjem obisku aplikacije. Po oddaji ta možnost ne bo več na voljo. Razlog za tako kratko časovno obdobje je preprečiti, da bi lahko slabe igralce ali lažne račune zamenjali ali prodali drugim ljudem. Ko se čas izteče, se vsi obstoječi računi zaklenejo s poljubnimi imeni. Če se bodoči KYC teh računov ne bodo ujemali z imeni Pi računov, ki se izkopava na teh računih, ne bo preseljen v Mainnet. Razumemo časovni pritisk te funkcije, vendar vas prosimo, da razumete potrebo po tako kratki časovni omejitvi. Za zagotovitev  zdravja omrežja in preprečitve, da bi nepošteno minirani Pi s ponarejenimi računi prišli na Mainnet. Prav tako spodbujamo vse pionirje, ki vedo za to funkcijo in njeno časovno omejitev, da pozovejo člane vaše zaslužne ekipe in člane varnostnega kroga, da potrdijo, da so njihova imena pravilna ali izvedejo potrebne spremembe.

Za vse nove račune, ustvarjene v prihodnje, bodo imeli dva tedna po prijavi, da bodo  popravili imena, zato jim ne bo več ponujena možnost, da bi posodobili svoja imena. Posamezna okna za popravljanje imen na novo ustvarjenih računih ne bodo tvegala prodaje lažnih računov, ker bo na teh novo ustvarjenih računih komaj kakšen Pi izdelan, da bi ga bilo vredno prodati.

V nadaljevanju želimo poudariti, da je prodaja Pi ali Pi računov za druge fiat ali kripto valute izrećno prepovedana v pogojih storitve Pi Network. To vedenje krši politiko družbe Pi in škoduje zdravju ekosistema. Kakršnakoli takšna kršitev, če jo prijavite ali odkrijete, bo povzročila zamrznitev računa in izgubo vseh Pi, ki so bili pridobljeni na teh računih. Vse Pionirje pozivamo, naj se ne prodajajo ali kupujejo računov Pi.

Vsi podatki o imenih zbrani s postopkom popravljanja in posodabljanja imen, bodo uporabljeni za preverjanje Pionirjeve identitete in za ujemanje s podatki KYC, da se ugotovi, ali je Pionir resnično človeško bitje in zagotovi človeškost omrežja.

V posodobitvi imena smo dodali tudi možnost, da Pionirji vnesejo svoj e-poštni naslov. Namenjen je reševanju morebitnih težav z obnovitvijo računa v preteklih letih zaradi izgube gesla, spremembe telefonske številke ali računa, onemogočenega s Facebook – om. Z dodajanjem e-poštnega naslova je Pionirjem dodan dodaten način, da dokažejo lastništvo svojega računa Pi ali obnovijo svoj račun, če se izgubijo druge metode prijave. Omogoča nam tudi en način obveščanja o večjih omrežnih dogodkih, npr. zagon Mainneta ali ustvarjanje naslova na blokovni Pi verigi. V primeru, da takrat niste več zelo aktivni v aplikaciji. Elektronski naslov, ki ga vnesete zdaj, bo treba v prihodnosti preveriti, npr. vam pošlje e-poštno sporočilo za preverjanje in povezavo, vendar ga morate za zdaj vnesti le, če ga želite povezati s svojim računom Pi.

VPRAŠANJE: Kaj se zgodi, če oseba nima potnega lista? (Tako nimajo uradno registriranega angleškega imena.)

ODGOVOR: Vnesite zelo natančno ime v maternem jeziku, hkrati pa izpolnite najboljšo napoved, kakšna bo angleška različica njihovega imena. Na primer, za Kitajce vnesite imena Pinyin, tudi če še nimajo potnega lista.

VPRAŠANJE: Kaj se zgodi, če oseba po KYC spremeni uradno ime?

ODGOVOR: Dokler ima oseba dokumentacijo s starim imenom, mora biti v redu.

VPRAŠANJE: Ali so velike ali male črke pomembne?

ODGOVOR: Ne, velikost črk ni pomembna. V redu je, da ima potni list vse velike črke, medtem ko je v aplikaciji velika in mala črka.

Ps. prevod in ureditev na hitro…. Hvala za razumevanje in pomoč dobrodošla…. slike so malo zakrite s podatki GDPR

Ekipa Pi Slovenije, vedno z Vami.

 

Spread the word. Share this post!