Vesel Pi2 Dan!

@PiCoreTeam

29. junij – 00:14

Ob praznovanju Pi2 dneva (6.28.21) Pi z navdušenjem deli posodobitve o uvedbi nove platforme Pi Utilities Apps Platform, skupnosti razvijalcev Pi in Pi Hackathona. Pomemben del gradnje ekosistema Pi Network je ustvarjanje aplikacij s primeri dejanske uporabe za pionirje po vsem svetu.

Let’s # BuildPi2gether.

Preberi več:

2021 Pi2 Dan

Za praznovanje Pi2 dneva, Pi navdušeno uvaja novo platformo Pi Apps utilities, Portal za razvijalce Pi in Pi Hackathon. Razvijalci skupnosti bodo zdaj lahko začeli graditi in preizkušati programe na platformi Pi, ki jih bodo lahko uporabljali milijoni uporabnikov.

Pregled in pomen projekta

Pi je globalna kriptovaluta z visoko pretočnostjo transakcij, ki zagotavlja takojšnje globalne finančne poravnave. Poleg tega se Pi Network želi samoaktualizirati z zagotavljanjem vrednosti z decentralizirano mrežo programskih pripomočkov (aplikacij), ki uporabljajo verigo blokov Pi kot sredstvo za izmenjavo blaga in storitev. Nova platforma Pi Utilities je v ta namen zgrajena kot infrastruktura, ki se povezuje z verigo blokov Pi Testnet v zaledju (in sčasoma Mainnet-om) in z uporabniško dostopnostjo v Pi brskalniku v čelnem delu.

Zagon platforme Pi Utilities

Z razvojem skupnosti bodo aplikacije Pi implementirane kot spletne aplikacije, ki se izvajajo v Pi brskalniku. S trenutnim SDK-jem lahko Pionirji plačuje Test-Pi neodvisnim aplikacijam in obratno. Plačilo Pi se vedno sproži in dovoli na računalniški napravi pošiljatelja, pa naj gre za posameznega Pionirja ali neodvisno aplikacijo tretje osebe, ker ga mora pošiljatelj podpisati z lastnim zasebnim ključem. Neodvisne aplikacije Pi lahko od Pionirja zahtevajo, da jim Pi plača za blago in storitve prek denarnice Pi s preprostim klicem JavaScript s pomočjo Pi JavaScript SDK. Pionirji plačajo s podpisom transakcije prek svoje denarnice Pi. Neodvisne aplikacije Pi lahko pošljejo Pi Pionirjem, tako da se na svojih strežnikih podpišejo prek njihove denarnice za razvijalce.

Pionirji lahko prek Pi brskalnika obiščejo spletno mesto tretjih oseb. Ko želijo nekaj kupiti v tej aplikaciji, se lahko dotaknejo možnosti plačila v Pi, da jo preusmerijo na naslov denarnice Pi wallet.pi, kjer lahko dostopajo do lastne denarnice in odobrijo plačilo. Ko bo plačilo uspešno registrirano v verigi blokov Pi, bo za nadaljevanje preusmerjeno nazaj na naslov neodvisne aplikacije.

Vse transakcije, ki se zgodijo na trenutni platformi, uporabljajo samo Test-Pi, saj so plačilni tokovi SDK in aplikacij Pi povezani z verigo blokov Pi Testnet. Naš cilj je ponoviti in izboljšati platformo in njene aplikacije Pi s skupnostjo, tako da bodo združljivi in pripravljeni za uporabo, ko se bo Mainnet zagnal.

Da bi se razvijalci ekosistemov lahko osredotočili na razvoj pripomočkov in funkcij Pi, ne da bi skrbeli za razširljivost in stroške strežnika, smo zgradili standardizirane vire za razvoj in uvajanje – specializirano gručo Kubernetes s pripadajočimi docker kontejnerji za priklop. Razvijalci aplikacij za ekosisteme lahko svoje aplikacije naložijo neposredno na skupino tisočih strežniških procesorjev Pi, pripravljenih za zagon. Več podrobnosti o tem viru bo objavljeno kmalu.

Začetek skupnosti razvijalcev Pi

Nov portal za razvijalce Pi Network, ki se je začel pred nekaj tedni, razvijalcem skupnosti omogoča, da se registrirajo za poverilnice za dostop do API-jev platforme Pi in ustvarjajo neodvisne aplikacije Pi v Pi Testnetu. Preko portala za razvijalce lahko razvijalci v prihodnosti dostopajo do različnih virov in izvajajo preverjanja skladnosti.

Za napovedi, iterativne komunikacije in upravljanje skupnosti razvijalcev prav tako uvajamo namenski strežnik Discord, kjer se razvijalci lahko povezujejo in gradijo Pi skupaj. Strežnik Discord bo zagotovil izobraževalne vire, AMA-je in dogodke v skupnosti, ki bodo skupnosti razvijalcev pomagali zgraditi naslednjo generacijo aplikacij Pi. Udeleženci, ki 1) opravijo kviz za razvijalce na Brainstorm, da postanejo preverjeni razvijalec in / ali 2) se pridružijo skupini Hackathon, bodo povabljeni na ta strežnik Discord. Če spadate v katero od zgornjih kategorij, počakajte na naše povabilo v naši aplikaciji Pi.

# BuildPi2gether (zgradimo Pi2 skupaj) Pi Hackathon Obvestilo

Za začetek predstavitve skupnosti razvijalcev Pi Network danes napovedujemo začetek našega novega Pi Hackathon-a! # BuildPi2gether Hackathon je skupni dogodek, kjer se pionirji in razvijalci združujejo in gradijo prihodnost Pi-ja. Hackathon bomo gostili 7 tednov od 28. junija do 10. avgusta.

Obstajata dve kategoriji aplikacij:

Ekosistemske aplikacije – funkcionalne aplikacije, ki izboljšajo ekosistem in funkcije. Poslovne aplikacije – Aplikacije, ki služijo potrošniškemu ali trgovskemu izdelku.

Nagrade

100.000 USD in 100.000 Pi bodo na voljo kot nagradi za najboljše skupinske projekte, ki izpolnjujejo merila.

Za vsako kategorijo aplikacij (Ekosistemske in poslovne aplikacije)

• 1. nagrada = 20.000 USD + 20.000 Pi

• 2. nagrada = 15.000 USD + 15.000 Pi

• 3. nagrada = 10.000 USD + 10.000 Pi

• Častne omembe (5 zmagovalcev) = – 1000 USD vsak + 1000 Pi

l: Do 50.000 USD in 50.000 Pi nagrad na kategorijo, kar pomeni 100.000 USD in 100.000 Pi za obe kategoriji.

Izbrani sodniki in skupnost Pionirjev bodo ocenili zaključene projekte, ekipa Pi Core pa bo na podlagi teh ocen določila zmagovalce.

Če želite sodelovati v spletnem hackathon-u:

1. Pridružite se Hackathon-u v aplikaciji Brainstorm

2. Predlagajte idejo ali se pridružite obstoječi ekipi.

3. Po povabilu na novi strežnik za razvijalce Discord se pridružite namenskemu kanalu za discord vaše hackathon ekipe.

4. Začnite graditi svojo idejo s svojo ekipo do 10. avgusta z vmesnim poročilom o napredku in končno video predstavitvijo!

Dobro uravnotežena ekipa Hackathon-a bo kompromitirala strokovnjake na področju:

• Razvoj: graditelji neodvisnih aplikacij Pi s kodo

• Posel: strokovnjaki, ki določajo poslovno sposobnost preživetja in rasti projekta

• Trženje in komunikacije: strokovnjaki, ki so predstavili svojo vizijo izdelka

• Oblikovanje: Umetniki, ki ustvarjajo UI/UX aplikacije za uporabnost Pionirjev

• Drugi: Pi Hackathon je odprt za vse! Komunicirajte in uporabite svoje posebne sklope spretnosti, da prispevate k prihodnosti Pi. Obrnite se na ekipe in delite svoje znanje.

Za podroben dnevni red Hackathon-a preberite več na tem blogu. https://pinetwork-official.medium.com/pi-hackathon-agenda-6d0d43d82c2c

Na splošno bo Pi Hackathon pomagal spodbuditi decentraliziran razvoj Pi-jevega ekosistema na platformi Pi, pri čemer bo izkoristil moč naše svetovne skupnosti za doseganje širine in obsega tradicionalnih gospodarstev, kjer se ustvarjajo resnična vrednost in gospodarske javne službe.

Pionirji, # BuildPi2gether !!! (naredimo – zgradimo Pi skupaj)

Video

 

Besedilo je neuradni prevod in lahko vsebuje določene napake v prevodu.

Ekipa Pi Slovenije, vedno z Vami.

 

Spread the word. Share this post!