Dobrodošli v Pi Brainstorm

To je nov prototip, kjer lahko Pioneerji predlagajo ideje za Pi Apps za prihodnji Pi Blockchain, se pridružijo projektom in druge Pioneerje vključijo v projekte. KYC’ed Pioneers lahko podarijo Pi v podporo določenemu objavljenemu projektu. Podarjeni Pi bo razdeljen le, če se bodo projekti uresničili. Aplikacija Brainstorm bo sprva objavila predloge projektov za ekosistemske aplikacije (tip 2), kasneje pa tudi za poslovne aplikacije (tip 1).

Namen

Namen te aplikacije je vključiti vse pionirje v stavbo ekosistema za Pi. Aplikacija upa, da bo usmerila ustvarjalnost, kolektivno modrost, talente in podporo naše velike skupnosti z več kot 10 milijoni angažiranih pionirjev v izdelavo resničnih aplikacij, ustvarjanje javnih služb in izgradnjo ekosistema, ki so ključnega pomena za uspeh Pi.

Kako deluje?

Vsi pionirji lahko oddajo nov projektni predlog. Oddani projekti niso samodejno objavljeni. Najprej moderatorji klepeta Pi pripravljajo predloge za odstranitev kakovosti in neželene pošte / podvajanja. Drugič, Core Team bo objavil majhno podskupino dobro artikuliranih projektnih predlogov, ki vsebujejo tako dobro idejo kot tudi začetni izvedbeni načrt z dovolj podrobnostmi, ki kažejo na usklajenost s cilji in izvedljivostjo ekosistema. Čeprav lahko pionirji predložijo dobre ideje, ne da bi jih morali sami graditi, imajo prednost predlogi, pri katerih se ustvarjalec zaveže tudi kot eden izmed graditeljev projekta. Nato bodo vsi Pionirji lahko videli vse objavljene predloge projektov in jih podprli / podprli glede tega, ali naj bo projekt zgrajen za doseganje komunalnih storitev in ciljev našega ekosistema. KYC’ed Pioneers lahko projekt še bolj podprejo tako, da Pi podarijo gradbenikom. Nadarjeni in motivirani pionirji se lahko prijavijo, da se pridružijo določenim projektom in jim pomagajo pri uresničitvi

Upoštevajte, da je to zgodnji prototip, ki smo ga izdali kot beta, in pričakujte spremembe, ki jih bo začela uporabljati skupnost.

Vrste aplikacijskih projektov

Obstajata dve vrsti projektov, za katere lahko Pioneers predloži predlog aplikacije:

Tip 1: Aplikacije s poslovnim modelom. Te aplikacije lahko Pi zaslužijo s poslovnimi transakcijami v svojih aplikacijah, na primer Pi, ker olajša nakup blaga ali storitev ali neposredno prodajo v Pi Pioneers-u. Te aplikacije sprejemajo lastne neodvisne izdelke, tehnologijo in poslovne odločitve, npr. katere funkcije ali funkcije vključiti v aplikacijo in koliko zaračunati.
Tip 2: Ekosistemske aplikacije. Ekosistemske aplikacije so aplikacije, ki morda nimajo poslovnega modela, so pa ključne za infrastrukturo ekosistema Pi. Namen takšnih aplikacij je odpraviti pomanjkljivosti, olajšati rast ekosistema in koristiti skupnemu dobremu omrežja. Te aplikacije lahko razvije Pioneers, podprte bodo pod vodstvom Core Team in se bodo morda izvajale na strežniški infrastrukturi Core Team. Razvijalce takšnih projektov podpirajo predvsem donacije skupnosti. Primer aplikacij tipa 2: alternativna aplikacija za denarnico, aplikacija KYC itd.

Pionirji lahko predlagajo aplikacije tipa 1 in tipa 2. Upoštevajte, da se bo Core Team najprej osredotočil na pregled in objavo ekosistemov, ki jih predlagajo ljudje, ki jih nameravajo zgraditi. Kot smo že sporočili, se izogibajte pošiljanju aplikacij, ki niso skladne z zakonodajo ali pravilniki Pi-ja ali aplikacij, ki niso v skladu z našimi ekosistemskimi cilji, npr. aplikacije olajšujejo kopičenje, igre na srečo ali igralnice.

Projektne vloge

Vsak projekt običajno vsebuje naslednje vloge:

Skrbniki: za predloge ekosistemskih aplikacij lahko skrbniki odobrijo člane skupine in urejajo opis projekta. Pri poslovnih aplikacijah vlogo skrbnikov prevzamejo vodje projekta.
Posel: Ljudje, ki bi radi prispevali k poslovni strani projekta, kot so trženje, poslovanje, komunikacija, pionirski angažma in podpora itd.
Razvijalci: Ljudje, ki bi želeli prispevati tehnična znanja pri gradnji projekta, kot so inženirji, oblikovalci itd.

Vedno z vami Ekipa Slovenije

Spread the word. Share this post!