Vesel Pi dan!
@PiCoreTeam
14. marec – 11.14
Vesel PI DAN vsem pionirjem na svetu! Poleg praznovanja naše 3. obletnice objavljamo uradni zagon novega mehanizma rudarjenja Mainnet in izdajo množične rešitve KYC. Oglejte si zgornji videoposnetek Core Team za pomembne podrobnosti o objavi ali tapnite »Preberi več« za njeno pisno obliko.
Obvestilo o dnevu Pi
Glejte decembrsko belo knjigo za podrobnosti o novem opisanem mehanizmu rudarjenja in KYC v tem videoposnetku – link na koncu, da bo prej malo branja….
Uvod
Pozdravljeni pionirji. Vesel dan Pi 2022. To je bilo res prelomno leto! Danes praznujemo tretjo obletnico uradne predstavitve Pi Network-a, tako da delimo dosežke iz prejšnjega leta, hkrati pa najavljamo nekaj neverjetnih funkcij, ki jih izdajamo danes in pozneje.
Najprej hvala vsem pionirjem, ki so se nam pridružili na tej poti, da bi razvoj kripto in blockchain naredil dostopen čim več ljudem. Skupnost Pi je absolutno hrbtenica omrežja Pi.
Začel bom z objavami, a preden to storim, je kratko sporočilo članov Core Teama, ki se je letos povečal na več kot 30 ljudi, ki si prizadevajo, da bi Pi-jeva vizija postala resničnost.
Objave
V zadnjem letu smo opazili neverjetno rast omrežja, ki je več kot podvojila našo mrežo na več kot 33 milijonov angažiranih pionirjev. Vozlišča so imela podoben vzorec rasti z več kot 20.000 aktivnimi vozlišči Testnet in še veliko več na čakalni listi.
Zelo smo veseli, da bomo danes objavili dve novici:
Prvič, množična rešitev KYC se končno uvaja! Danes je aplikacija KYC na platformi Pi začela omogočati pionirjem po vsem svetu, da oddajo svoje prijave v velikem obsegu, pri čemer se pričakuje, da se bo število aplikacijskih rež nenehno povečevalo. Ko boste upravičeni, boste prejeli pojavno okno v aplikaciji za rudarjenje. Odprete lahko tudi brskalnik Pi in preverite, ali vam je na voljo aplikacija KYC.
Poleg tega smo odprli delovni tok KYC Validator, ki ga poganja skupnost Pionirjev. Ko potrdite svojo identiteto, se lahko prijavite, pridobite strokovni pregled in postanete validator KYC, da se pridružite delovni sili in pomagate potrditi druge kandidate za KYC iz vaše države ali regije. Dobro delo potrjevanja bo nagrajeno s Pi, ki ga plačajo prijavitelji KYC.
Čeprav so aplikacije KYC odprte v velikem obsegu, bo uvedba reže aplikacije KYC združena in uravnotežena z zalogo človeške delovne sile za preverjanje, da bi se izognili neredu sistema – scenarij, kjer hitrost preverjanja ne more dohiteti hitrosti aplikacije. Glede na to, da je jedrna ekipa – CT – zavezana povečanju dela avtomatizacije strojev po potrebi, je napredek omrežja KYC zdaj v prvi vrsti odvisen od tega, koliko dobrih človeških validatorjev je v vsaki lokalni skupnosti za obdelavo koraka človeškega preverjanja rešitve KYC. Na srečo je bila rešitev KYC zasnovana in inovirana tako, da se poveča s pomočjo strojne avtomatizacije in decentraliziranega človeškega potrjevanja, npr. ker bo več pionirjev prejelo KYC, bo verjetno na voljo več človeških validatorjev za potrditev drugih. Ne pozabite, da bi ohranili varnost in zasebnost podatkov Pionirjev, smo zasnovali poseben postopek, kjer bodo imeli človeški preveritelji dostop do omejenih/zakritih podatkov na osebni izkaznici – le po potrebi – brez dostopa do popolnih podatkov Pionirja. (skladno z vsemi zakoni)
Še ena pomembna objava danes je, da začne veljati nov mehanizem rudarjenja omrežja Pi Network po prvem koraku novega rudarjenja 1. marca, ko je bila objavljena formula za izdajo nagrad in se je sistemska osnovna stopnja rudarjenja znižala. Z novim mehanizmom rudarjenja bodo Pionirji lahko rudarili in povečali svojo individualno stopnjo rudarjenja z novimi, bolj raznolikimi prispevki v omrežje prek zaklepanja Pi, uporabe aplikacij in operacij vozlišč – node. Prosimo, glejte poglavja decembrske bele knjige, če želite razumeti različne formule nagrad. In ne pozabite, da so, kot je omenjeno v decembrski beli knjigi, vse formule novega rudarjenja predmet določene prilagoditve.
Novi rudarski mehanizem uravnoveša potrebo omrežja po rasti in dostopnosti z dolgo življenjsko dobo in dolgoročnimi spodbudami. Nova osnovna stopnja rudarjenja, ki velja od 1. marca, in nov mehanizem rudarjenja, ki velja danes, skupaj pomenita prvo popolno izvedbo novega modela žetonov Pi Network in zasnove rudarjenja ter velik napredek v fazi Mainnet.
Dosežki
Dan Pi, kot naša obletnica, je vedno odlična priložnost za Pi Network, da pregleda preteklo Pi-leto in se veseli novih. Oglejmo si glavne dosežke od dneva Pi 2021.
28. decembra se je začelo obdobje zaprtega omrežja Pi Mainnet Blockchain. To obdobje zaprtega glavnega omrežja omogoča milijonom pionirjev čas, da prenesejo KYC, in skupnosti za izdelavo aplikacij Pi, ki temeljijo na pripomočkih. Hkrati ponuja priložnost, da omrežje testira, zbira podatke, ponovi in ​​dozori.
Pi Network je skozi vse leto dosegla druge pomembne mejnike. Vozlišča testnega omrežja, ki jih upravljajo Pionirji, so se povečala na desetine tisoč. Omrežje je izdalo tudi ključne aplikacije in funkcije za svoj blockchain in ekosistem. Med temi so bili Pi Browser, platforma Pi Utilities za razvijalce skupnosti; Pi Wallet, denarnica brez skrbništva za Pionirje , ki hrani Pi, in Pi Block Explorer, spletni vmesnik za sledenje in raziskovanje transakcij v verigah blokov Pi Mainnet in Testnet.
V začetku leta 2021 smo lansirali aplikacijo Brainstorm – mesto za pionirje, kjer lahko predlagajo ideje Pi App, se pridružijo projektom in vključijo druge pionirje, da se pridružijo projektom. Ta funkcija nam je kasneje omogočila gostovanje našega prvega Pi #buildPi2gether Hackathona, kjer so razvijalci skupnosti ustvarili aplikacije Pi z resničnimi primeri uporabe in pripomočke z vnosom skupnosti. Te aplikacije so integrirane z novim paketom za razvoj programske opreme Pi, ki razvijalcem omogoča komunikacijo tako s Pi Blockchain za ustvarjanje plačil kot s strežniki Pi za preverjanje privolitvenih informacij Pionirjev.
Prihodnost
Če gledamo naprej, bo letošnje leto še bolj razburljivo kot prejšnje, saj se osredotočamo na migracijo Pionirjev v glavnega omrežja in izgradnjo ekosistema. Ko bo pomembno število pionirjev KYC in dokončali kontrolni seznam glavnega omrežja, bomo začeli množično selitev teh pionirjev v verigo blokov Mainnet. Selitev glavnega omrežja je naslednji pomemben mejnik na poti do odprtega omrežja.
S tem upamo, da bomo povečali razvoj aplikacij skupnosti, tako da lahko Pionirji nato sodelujejo v blokovni verigi zaprtega glavnega omrežja, da zaženejo in pomagajo pri rasti Pi ekosistema. Aplikacije Pi naj bi bile izdane na platformi Pi v drugem četrtletju tega leta. Ko se bo ekosistem razvijal, si bomo nato prizadevali za prehod na obdobje odprtega omrežja Mainnet, kjer bo požarni zid obdobja zaprtega omrežja odstranjen, kar bo omogočilo kakršno koli zunanjo povezljivost (na primer) z drugimi omrežji, denarnicami in vsemi, ki to želijo. povežite se s Pi Mainnetom.
Pred odprtim Mainnetom je še veliko dela, vendar smo na poti.
Zaključek
Hvala, ker ste del skupnosti Pi in da ste z nami praznovali Pi dan 2022. Skupaj gradimo nekaj edinstvenega in spreminjajočega se svet, in tako smo veseli, da ste del poti. O našem skupnem napredku širite besedo na družbenih omrežjih. Poleg bistvenih delov teh objav lahko ta dan Pi obeležimo tudi s peko lastne “pite”! Delite sliko svoje pite ali svoj načina praznovanja dneva Pi na družbenih omrežjih, označite uradne račune Pi Network in uporabite hashtag PiDay2022! Delili bomo nekaj dnevnih piškotov Core Team Pi in prispevkov skupnosti, zato si jih oglejte ali delite enega od svojih!
Etc.
Ekipa Pi Slovenije, vedno z Vami
(neuradni prevod, ker nismo uradni prevajalci, se vam za vse napake iskreno opravičujemo, vedno smo tu za pomoč….. branje, sodelovanje… pa bo tudi vam pomagalo in skupnosti…)

Spread the word. Share this post!