Varnost računa omrežja Pi
@PiCoreTeam
30. april – 12.06
Varnost vašega računa je pomembna! Pionirji bi morali poznati uradne Pi komunikacijske kanale in se izogibati prevaram in lažnim akterjem. Prav tako se izogibajte ravnanju z neznanimi osebami ali posredovanju podatkov o računu. Vsaka domnevna prodaja izdelkov Pi ali povezanih s Pi pionirjem je nepooblaščena in nima nobene povezave s Pi Core Team. »Preberi več« za podrobnosti o varnosti s Pi
Varnost računa omrežja Pi
Pozdravljeni, pionirji, danes bomo delili nekaj izobraževalnih informacij o tem, kako ostati varen s svojim računom Pi in paziti na morebitne prevarante, imitatorje in zlonamerne akterje.
Splošna vizija mreže Pi je zgraditi vključujočo in najbolj razširjeno digitalno valuto in ekosistem za vse pionirje. Kot socialni blockchain omrežje ceni pravo človečnost in zato ima stroge ukrepe, kot je obvezen KYC pred migracijo na Mainnet. Bot-ovim računom ni dovoljeno uporabljati Pi računa in na osebo je dovoljen samo en račun.
Pravi človeški pionirji na različne načine prispevajo k splošni varnosti, rasti in vključenosti omrežja, ustvarjanju služb ter stabilnosti in dolgoživosti. Zato je varnost računa Pionirjev izjemnega pomena za posamezne Pionirje in mrežo kot celoto.
Pi Network je v obdobju zaprtega omrežja Mainneta naraslo na več kot 33 milijonov angažiranih pionirjev. Velikost omrežja ter splošno navdušenje in dobra volja Pionirjev lahko pritegnejo neželene prevarante. Ti slabi akterji lahko trdijo, da vključujejo Pi Core Team ali njegove ustanovitelje in skušajo škodovati Pionirjem.
Pi kriptovaluta trenutno ni naprodaj
Ne pozabite, da se Pi rudarji brezplačno v mobilni aplikaciji s prispevki v ekosistem, vendar trenutno NI naprodaj. Pi Network NE izvaja ICO ali kakršne koli vrste množičnega financiranja prodaje Pi kovancev.
Pi Network NI povezan z nikomer ali katero koli organizacijo, ki trdi, da prodaja ali ustvarja Pi (včasih jih Pionirji imenujejo ‘Pi Coin’ ali ‘PiCoin’), Pi futures, Pi NFT, Pi airdrops ali katere koli druge derivate Pi. Vsa taka prodaja je nepooblaščena in lahko povzroči izgubo denarja ali osebnih podatkov. Pi trenutno ni na nobenem trgovanju ali terminskih borzah ali se trguje za druge valute/kriptovalute, vključno z decentraliziranimi borzami.
Prav tako bo ves predhodno izkopan Pi mogoče zahtevati samo iz aplikacije Pi prek nadzorne plošče Mainnet in prenesti v vašo Pi denarnico, potem ko bo vaš KYC preverjen in selitev omrežja Mainnet poteka. Vsako spletno mesto, ki od Pionirjev zahteva, da zahtevajo Pi na druge načine, je lažno.
Zavedajte se lažnih povezav z omrežjem Pi
Na družbenih omrežjih bodite še posebej previdni glede lažnih spletnih mest, zavajajočih oglasov (oglasi na lažnih spletnih mestih), lažni e-poštni naslovi in drugih mestih, kjer lahko zlonamerni akterji dajejo Pionirjem napačne vtise in napačne informacije. To vključuje neznane stranke, ki sodelujejo pri nepooblaščeni uporabi imena Pi (npr. X-Pi, Pi-Y itd.) in blagovne znamke, da bi bilo videti, kot da je Pi Network uradno povezan z njimi. Nekatere od teh strank bi lahko resno prispevale k ekosistemu Pi, vendar imena ne pomenijo samodejno uradnega partnerstva s Pi Network. Te trditve o partnerstvu ali pripadnosti so napačne, razen če ni drugače izrecno potrjeno z našimi spodaj navedenimi uradnimi komunikacijskimi kanali.
Zaščitite svoje podatke
Upoštevajte, da člani Pi Core Teama NIKOLI od vas ne bodo zahtevali gesla vašega računa ali gesla za denarnico pod nobenim pogojem. Pi Network vas prav tako NIKOLI ne bo prosil, izven uradnega vmesnika aplikacije za rudarjenje in vmesnika Pi Wallet, za geslo vašega računa – le njegova zgoščena različica je shranjena na naših strežnikih ali vaše geslo za denarnico, ki nikoli ni poslano našim strežnikom. Torej Pi Network nikoli nima kopij vašega gesla ali gesla za denarnico.
Bodite previdni pri storitvah tretjih oseb
Bodite previdni pri uporabi storitev tretjih oseb za dostop do svojih računov Pi. Zlonamerni akterji lahko zagotavljajo navidezne legitimne storitve, kot so gostovanje Pi vozlišč in/ali VPN-jev, vendar lahko izrecno ali skrivno zahtevajo, da Pionirji delijo občutljive podatke, vključno s poverilnicami za prijavo v Pi račun. Te storitve bodo lahko nato lahko dostopale do vašega Pi računa in izvajale dejanja, kot so poziv za spremembo vašega imena, sprememba naslova ciljne denarnice, ki prejme vaš Pi v Mainnet migracijo, in sprememba članov vaših varnostnih krogov, kar lahko povzroči izgubo vašega Pi ali zlonamernega izbrisa vašega Pi računa. Sodelovanje s temi nepreverjenimi strankami za dostop do vašega Pi računa ali zagon Pi Node lahko privede do tega, da te storitve ukradejo ves vaš Pi.
Če ste v svojem Pi računu doživeli nepričakovano vedenje, prenehajte uporabljati takšne storitve, spremenite geslo računa, preden greste skozi KYC ali selitev v Mainnet, in vložite poročilo.
Če želite poslati prijavo, lahko obiščete stran s profilom računa, do katere lahko dostopate prek stranskega menija ☰, in tapnete »Prijavi sumljivo dejavnost na mojem računu«. Če želite spremeniti geslo za račun, tapnite »Ponastavi geslo« na strani s profilom in uporabite telefonsko številko, registrirano v vašem računu, da preverite svojo zahtevo za ponastavitev. S spremembo gesla bo tudi vaš račun na vseh drugih napravah samodejno odjavljen.
Uradni komunikacijski kanali omrežja Pi
Vedno se zanašajte na informacije, ki jih posredujejo uradni kanali Pi Network. Za celoten seznam uradnih virov informacij omrežja Pi glejte naslednjo povezavo.
To je neverjetno razburljiv čas za Pi in želimo zagotoviti, da so vsi naši neverjetni pionirji varni pred zlonamernimi akterji. Hvala še enkrat.
Mainnet – obdobje zaprtega omrežja 28.12.2021– https://www.pinetwork.si/…/mainnet-obdobje-zaprtega…/

Spread the word. Share this post!