Posodobitev Pi KYC
KYC ali »Know Your Customer« je postopek za prvo identifikacijo in nato preverjanje identitete uporabnikov, za skladnost s predpisi in za zagotovitev, da so pionirji v globalnem Pi ekosistemu resnični posamezniki.

Večina drugih projektov KYC odda zunanjemu ponudniku KYC, ker je postopek preverjanja veliko ljudi iz skoraj vseh držav izjemno težaven problem. Vendar pa vsak tretji ponudnik KYC zaračuna pristojbino za vsak ček KYC. Da bi Pionirjem omogočili možnost sodelovanja v Pi Mainnetu ne glede na finančne ovire, Pi Network načrtuje in gradi svojo lastno aplikacijo KYC, ki zagotavlja čeke KYC, ki so brezplačni za vse Pionirje in stanejo samo 1 Pi vsak. za plačilo človeških validatorjev za njihovo delo. To je del naših nenehnih prizadevanj za inkluzivnost.
Poleg tega je glede na milijone pionirjev v več kot 230 državah in obseg potrebnih pregledov KYC težko oddati postopek tretji osebi. Zato smo inovirali to rešitev KYC in upamo, da lahko poveča proces KYC tako v obsegu kot v raznolikosti identitete z izkoriščanjem avtomatizacije strojev in moči množice Pi-jeve porazdeljene globalne skupnosti.

Če bo rešitev KYC uspešno preverila identiteto milijonov pionirjev, bo to revolucionarna decentralizirana in razširljiva rešitev KYC, ki jo Pi Network zagotavlja svetu, hkrati pa ohranja zasebnost, natančnost, razširljivost, široko pokritost različnih populacij in dostopnost.
Ta zasnova rešitve daje velik pomen zasebnosti in varnosti, čeprav vključuje nekaj korakov človeškega preverjanja. Medtem ko še zaključujemo aplikacijo Pi KYC z nadaljnjimi vpisi pilotnih serij, predstavljamo demo video o tem, kako ta rešitev KYC deluje na domačem zaslonu.

Ekipa Slovenije.

Spread the word. Share this post!