@PiCoreTeam
28. julij – 20:54

Ne pozabite, da se bo 1. avgusta 2022 osnovna rudarska stopnja ponovno znižala kot del mesečne prilagoditve, ki temelji na formuli za izdajo nagrad, ki je bila izdana marca 2022 in začne veljati 14. marca. Novi rudarski mehanizem omogoča Pioneerjem, da povečajo svojo individualno stopnjo rudarjenja z različnimi prispevki, vključno z zaklepi Pi, uporabo aplikacij, operacijami vozlišč, varnostnimi krogi in priporočili. »Preberi več« za podrobnosti ali »Povišaj stopnjo rudarjenja« zdaj

28. decembra 2021 smo lansirali glavno omrežje skupaj z novimi poglavji posodobljene bele knjige Pi (decembrska bela knjiga). Eno poglavje, »Model žetonov in rudarjenje«, opisuje Pijev model ponudbe, nov mehanizem rudarjenja in nagrade rudarjenja v okviru omejitve ponudbe. Za naslednje podrobnosti uporabite decembrsko belo knjigo, ki je na tej povezavi.

1. marca 2022 je stopila v veljavo formula za izdajo upadajočih nagrad. Zlasti sistemska osnovna stopnja rudarjenja (B) je bila znižana na podlagi mesečne omejitve ponudbe, določene s formulo, ki je opisana v naslednjih razdelkih. B ostane nespremenjen en mesec in se nato prilagodi vsak naslednji mesec na podlagi formule. 14. marca 2022 je začel veljati nov mehanizem rudarjenja, ki vključuje nove nagrade, določene v decembrski beli knjigi. Pionirji lahko zdaj povečajo svojo individualno stopnjo rudarjenja z novejšimi, bolj raznolikimi vrstami prispevkov v omrežje prek zaklepanja Pi, uporabe aplikacij in operacij vozlišč.

Na podlagi formule za izdajanje nagrad se bo osnovna stopnja rudarjenja (B) v skladu z načrtom ponovno znižala 1. avgusta. Ta nova stopnja B bo začela veljati, ko Pioneer začne svojo prvo novo rudarsko sejo avgusta in bo ves mesec ostala nespremenjena . Spodaj je več podrobnosti, objavljenih 1. marca, o formuli za izdajanje nagrad, o tem, kako se izračuna B, in o tem, kaj lahko Pioneerji storijo, da povečajo svojo individualno stopnjo rudarjenja.

Nova stopnja rudarjenja in formula za izdajo nagrad
Prva različica formule za izdajo nagrad je bila objavljena 1. marca 2022 — padajoča eksponentna funkcija, opisana spodaj — pri čemer se v kombinaciji z dejavnostmi rudarjenja sistemska osnovna stopnja rudarjenja (B) zniža na podlagi mesečne omejitve ponudbe, določene s formulo. Mesečno zmanjšanje B se pojavi prvi dan vsakega novega meseca in ostane konstantno do konca tega meseca. B se bo še naprej prilagajal na podlagi formule in v prihodnje zmanjševal mesečno. Upoštevajte, da bo nova osnovna stopnja rudarjenja začela veljati ob začetku vsake Pioneerjeve prve nove seje rudarjenja v mesecu.

Namen te formule je zagotoviti, da so nagrade za rudarjenje Pioneer znotraj omejitve skupne ponudbe 65 milijard, dodeljenih za nagrade za rudarjenje, kot je bilo objavljeno v decembrski beli knjigi. Ta upadajoča eksponentna funkcija skupaj z novim mehanizmom rudarjenja uravnoteži potrebo omrežja po rasti, dostopnosti, dolgoživosti in pomanjkanju. Poleg tega pravilno določa Pioneerjeve nagrade za prispevek k omrežju.

Čeprav je B zmanjšan, imajo Pioneerji zdaj veliko več možnosti za druge vrste prispevkov k omrežju in povečajo svoje individualne stopnje rudarjenja. Pravzaprav je to eden od namenov novega rudarskega mehanizma. 14. marca (dan Pi) 2022 je začel veljati nov mehanizem rudarjenja skupaj z novimi vrstami nagrad: zaklepanje, uporaba aplikacije in delovanje vozlišča – kot je določeno v ustreznih formulah v decembrski beli knjigi.

Prva različica formule za izdajanje nagrad v upadajočem omrežju in nov mehanizem rudarjenja skupaj označujeta velik napredek v razvoju modela žetonov omrežja Pi in zasnove rudarjenja v fazi Mainnet. Ti postopni koraki dodatno ponazarjajo, kako obdobje zaprtega glavnega omrežja ponuja omrežju priložnosti za ponavljanje določenih formul na podlagi tekočih ugotovitev ter modeliranja in simulacij žetonov.

Upoštevajte, da je spodnja padajoča eksponentna formula prva različica formule za izdajo nagrad, saj je nemogoče natančno napovedati prihodnje podatke o Mainnetu in iz novega rudarjenja. Ta prva različica je bila zasnovana na podlagi preteklih podatkov, simulacij in najboljših predpostavk, kot je 35 milijard preostale zaloge za prihodnje rudarske nagrade, zapore Pioneer in splošni dejavniki ekosistema. Na primer, preostalih 35 milijard Pi je ocenjeno na podlagi trenutno razpoložljivih podatkov o dejanskih mobilnih bilancah Pioneers. Natančnejšo številko bo določila hitrost omrežnega KYC in koliko Pi bo v prihodnosti preseljeno v glavno omrežje. Nadaljnji podatki in nenehne simulacije bodo pomagali oceniti takšne temeljne predpostavke v formuli za izdajo nagrad in tako lahko vodijo do prilagoditve formule v skladu s cilji omrežja, kot je pojasnjeno zgoraj.

oskrbovalne_omejitve (izražene v Pi/dan) = exp (-last_day_total_mining_rewards / 1220) • 35.000.000.000, kjer supply_limits so rezultat te formule, ki dodeli določeno količino Pi vsakemu dnevu za nedoločen čas, hkrati pa poskrbi, da skupna prihodnja izdaja ne bo presegla preostale razpoložljive zaloge, last_day_total_mining_rewards je enako skupnim nagradam za rudarjenje Pi, izdanim prejšnji dan, 1220 je faktor uglaševanja, ki ga je treba v prihodnjih mesecih dodatno prilagoditi, in 35 milijard je ocenjeno število Pi, ki je na voljo Pioneerjem za rudarjenje v prihodnje.

Kako se izračuna mesečni B?

V decembrski beli knjigi je navedeno, da bo sistemska osnovna stopnja rudarjenja (B) dinamično prilagojena, da bo izdajanje nagrad za rudarjenje določeno obdobje ostalo znotraj omejitev ponudbe. Časovno obdobje je lahko letno, mesečno, dnevno, urno ali celo bolj natančno. Zaradi poenostavitve začenjamo dinamiko B na mesečni osnovi, kar pomeni, da bo B ostal nespremenjen en mesec in bo prilagojen glede na formulo za izdajanje nagrad in dejavnosti rudarjenja v omrežju ob koncu vsakega meseca. Začetek z B, ki ostane nespremenjen en mesec, pomaga Pionirjem razumeti posledice 1) novih omejitev ponudbe, 2) novega mehanizma rudarjenja z novimi nagradami in 3) bolj dinamične narave B (potencialno v prihodnosti) enega za drugim. čas, glede na to, da so ti koncepti zapleteni in vsi vplivajo na Pioneerjeve rudarske nagrade. Hkrati je mesečno obdobje dovolj kratko, da popravi morebitno preveliko ali premajhno izdajo Pi, ki odstopa od formule za izdajo nagrad, medtem ko je B dovolj stabilen, da lahko Pionirji sledijo in prilagodijo svoje prispevke v omrežje za rudarjenje nagrade.

Vsak mesec B se izračuna na podlagi omejitve ponudbe za mesec na podlagi te formule in vsote vseh koeficientov nagrajevanja vseh aktivnih Pionirjev od zadnjega dne prejšnjega meseca. Ta B ostane nespremenjen skozi mesec in se ponovno posodobi prvi dan naslednjega meseca. Ta prilagoditev B se zgodi vsak mesec.

Natančneje, vrednost B za dani mesec se izračuna tako, da se seštejejo dnevne ponudbe_limitov za mesec iz zgornje formule za izdajo nagrad in se deli s številom dni v mesecu za enakomerno dnevno dodelitev v mesecu ter se ponovno deli z vsoto koeficientov rudarskih nagrad vseh aktivnih pionirjev zadnjega dne prejšnjega meseca – vključno z njihovimi večkratniki nagrad Referral Team, Security Circle, Pi Lockup, App usage in Node Operation (Glejte decembrsko belo knjigo: razdelek: Mainnet Mining Formula za razumevanje izračuna B). Podobne ponovitve se zgodijo vsak mesec.

Ko ostane B nespremenjen v mesecu, se skupno število pi, ki je dejansko izrudarjeno vsak mesec, spreminja s skupnim številom pionirjev, ki aktivno rudarijo, in prispevki, ki jih dajo v tem mesecu. Ob koncu meseca se bo skupno dejansko izkopano število Pi primerjalo s številom, prvotno predvidenim s formulo. Vsako odstopanje med obema številkama vsak mesec bo vodilo do nadaljnje prilagoditve preostale zaloge Pi v preostalem nedoločenem obdobju rudarjenja, skupaj z vsemi drugimi vrstami prilagoditev, pojasnjenimi zgoraj, npr. predvidenih 35 milijard preostalih nagrad za rudarjenje.

Kot tak lahko mesečni B potencialno povzroči prekomerno izdajo Pi, ko pride do nepričakovanega povečanja števila pionirjev in njihovih stopenj rudarjenja, kar vodi do odstopanja od formule za izdajanje nagrad. Če je takšno odstopanje na mesečni osnovi stalno veliko, se lahko omrežje premakne na bolj dinamično različico modela B, kjer mesečna izdaja Pi ostane nespremenjena, B pa se prilagodi na podlagi bolj natančne časovne epohe. Krajše kot je časovno obdobje za prilagoditev B, da sledi formuli, manjša je možnost prevelike ali premajhne izdaje glede na ciljne omejitve ponudbe in manjša je možnost odstopanja od formule v tem obdobju. Več podatkov o Mainnetu in novem mehanizmu rudarjenja bo pomagalo preučiti učinkovitost trenutne mesečne dinamike B in ugotoviti, ali je potrebna bolj dinamična različica B.

Kako lahko pionirji narudarijo več Pijev?

Čeprav lahko osnovna stopnja rudarjenja pade, imajo Pioneerji na voljo več načinov za povečanje svoje individualne stopnje rudarjenja, s čimer poudarjajo pomen dajanja več prispevkov omrežju. Poleg vsakodnevnega rudarjenja lahko povečate svojo individualno stopnjo rudarjenja z:

  • dokončanje varnostnega kroga, da povečate nagrade varnostnega kroga,
  • povabite svoje prijatelje k ​​rudarjenju Pi, da povečate nagrade priporočene ekipe,
  • opomniti vašo obstoječo skupino za priporočila na mojo,
  • nastavitev in zavezanost konfiguraciji zaklepanja ali povečanje trenutne zaveze za zaklepanje,
  • sodelovanje z aplikacijami v imeniku Pi Browser za povečanje nagrad za uporabo aplikacije in
    izvajanje vozlišča na testnem omrežju za povečanje nagrad vozlišča.

Za razumevanje različnih formul nagrajevanja si oglejte decembrsko Belo knjigo. In ne pozabite, kot je omenjeno v decembrski beli knjigi, so vse formule novega rudarjenja predmet nekaterih prilagoditev.

Ekipa Pi Slovenije, vedno z Vami

(neuradni prevod, ker nismo uradni prevajalci, se vam za vse napake iskreno opravičujemo, vedno smo tu za pomoč….. branje, sodelovanje… pa bo tudi vam pomagalo in skupnosti…)

Spread the word. Share this post!