@PiCoreTeam
8. januar – 4.54
Tapnite zgornji gumb »KYC Q/A«, če želite prebrati odgovore na nekatera nedavna pogosto zastavljena vprašanja o KYC. Predhodno objavljene informacije o glavnem omrežju (vključno z načrtom, rudarjenjem in dobavo) so še vedno na voljo v zgornjem gumbu »Mainnet Info«.
Vprašanje: Ali bo prišlo do množičnega KYC ali se bo še naprej uvajal v serijah?
Odgovor: Sprva majhne serije in kmalu množični KYC, z namenom izboljšanja sistema v obsegu za množični KYC. V zadnjem času smo izdali majhne serije rež v aplikaciji kyc.pi v brskalniku Pi za nalaganje dokumentacije KYC za testiranje, odpravljanje napak, algoritem in izboljšave delovanja. Ko bodo izboljšave in razširljivost končani, bodo Pionirji lahko odšli v aplikacijo kyc.pi in predložili svojo dokumentacijo KYC.
Vprašanje: Ali bodo Pionirji obveščeni, ko bo KYC široko dostopen?
Odgovor: Da. Obveščeni bodo v naši objavi, obvestijo pa jih lahko tudi člani njihove referenčne ekipe. Pionirji bodo lahko poslali obvestilo svoji referalni skupini in članom varnostnega kroga, da jih pozovejo, da izvedejo KYC. Osnovna ekipa bo objavila tudi obvestila, ki bodo uporabnike opomnila, naj naložijo svojo dokumentacijo KYC.
Vprašanje: Kdaj bodo Pionirji, ki so predložili dokumentacijo KYC, prenesli stanja Pi v njihove denarnice Mainnet?
Odgovor: Samo predložitev dokumentov (npr. udeleženci pilota KYC) ali celo preverjanje pristnosti osebe v predloženih dokumentih (npr. Yoti KYC’ed) je le del procesa Pi KYC. Izvesti bo treba dodatna preverjanja, kot so ujemanje imen, prejšnje kršitve Pi-jevih pogojev storitve in politik ter preverjanje skladnosti z zakonodajo, kar bo vse skupaj predstavljalo prepustnico Pi KYC. Na splošno, potem ko je Pioneer predložil svojo KYC dokumentacijo, bo moral iti skozi postopek preverjanja, ki vključuje preverjanje identitete in skladnost s pogoji storitve Pi Network. Za pionirje, ki bodo opravili ta postopek preverjanja, bodo njihova stanja Pi postala prenosljiva in bodo v paketih prenesena v njihove denarnice Mainnet.
Vprašanje: Kako dolgo bodo morali pionirji čakati na odobritev po predložitvi svoje dokumentacije KYC?
Odgovor: Čas obdelave se lahko razlikuje glede na nekaj dejavnikov. Za Pionirje, ki so sodelovali v pilotni aplikaciji KYC prek brskalnika Pi, bodo ti Pionirji prvi obdelani po vzpostavitvi funkcije človeškega preverjanja, kar je lahko v roku enega meseca. Namen pilotnega KYC ni le, da Pionirji dobijo odobritev, ampak pomagajo izboljšati samo aplikacijo KYC. Potem ko lahko validatorji preverijo aplikacije v aplikaciji KYC, bo napredek aplikacije odvisen od razpoložljivosti zaupanja vrednih validatorjev po državi, kar lahko traja od nekaj dni do nekaj tednov. Zato je pomembno, da skupnost motivira dovolj validatorjev, da se pridružijo delovni sili in pomagajo pri preverjanju pionirjev v njihovi državi, ko je portal validatorjev odprt. Če je Pionir vložil pritožbo na posodobitev imena, bo morda potreben dodaten čas. Poleg preverjanja identitete bodo rezultati KYC odvisni tudi od ujemanja vašega imena z vašim računom Pi, preverjanja vladnega seznama AML in protiterorističnih sankcij ter od tega, ali ima račun zgodovino skriptov ali kršitev pravilnika.
Vprašanje: Kako bodo uporabniki obveščeni, če so opravili KYC ali ne?
Odgovor: Pionir lahko preveri svoj status KYC v aplikaciji Pi KYC prek brskalnika Pi, kamor je predložil dokumente.
Vprašanje: Kaj se zgodi s tistimi, ki ne opravijo KYC? Ali bodo njihovi računi takoj zažgani?
Odgovor: Neuspeh v KYC je lahko posledica več razlogov. Različni razlogi lahko vodijo do različnih izidov, npr. še ena priložnost za ponovno oddajo prijave KYC, pritožbe ali trajne zavrnitve. Pi računi ne bodo takoj zažgani. Za vse primere ponovne predložitve in pritožbe bo verjetno dano obdobje odloga, ki bo objavljeno pozneje.
Zagon glavnega omrežja
Kdor ima čas, lahko prevede…. žal je preveč vsega in vsaka pomoč je dobrodošla….
Ekipa Pi Slovenije, vedno z Vami
(neuradni prevod ostalo med datotekami.. – Mainnet ….. , če je kdo pripravljen pomagati…. , ker nismo uradni prevajalci, se vam za vse napake iskreno opravičujemo, vedno smo tu za pomoč….. branje, sodelovanje… pa bo tudi vam pomagalo in skupnosti…)

Spread the word. Share this post!