@PiCoreTeam
27. december – 1:02
Leto 2022 je bilo čudovito za vse! Tapnite »Preberi posodobitev«, da si ogledate našo posodobitev tehnologije in izdelkov ob koncu leta, kjer opisujemo veliko (vendar ne vseh) naših najpomembnejših uvajanj in tekočih razvojev od zadnjega dne Pi2Day.
Posodobitve Pi 2022 ob koncu leta
Dobrodošli v posodobitvi tehnologije in izdelkov Pi Network za drugo polovico leta 2022!
Od Pi2 dneva (28. junij 2022) je Pi Core Team dosegel pomemben napredek pri izgradnji infrastruktur in komponent, potrebnih za selitev Mainneta, množični KYC, gradnjo ekosistema in končno pripravo na naslednje obdobje Mainneta.
Omrežje Pi je na pomembni točki razvoja zaprtega glavnega omrežja, v katerem se lahko Pi osredotoči na dve ključni prednostni nalogi: omogočanje množičnega KYC in krepitev gradnje pripomočkov ekosistema. Oba sta bistvena koraka k našemu cilju izgradnje sposobnega ekosistema za pripravo na Odprti Mainnet.
Današnja posodobitev se osredotoča na delo, ki smo ga opravili in je pomembno in zanimivo za Pionirje , in morda izpusti nešteta prizadevanja in uvajanja omrežja Pi Network, povezanih z vmesniki, zaledjem, skladnostjo, uspehom skupnosti in popravki napak.
Posebne izboljšave projekta
Migracija glavnega omrežja
Množična selitev glavnega omrežja se je začela od Pi2 Dneva (28. junija). Popolnoma migrirani Pionirji zdaj delujejo na verigi blokov Pi Mainnet in uporabljajo Pi znotraj ekosistema Pi na podlagi smernic Zaprtega omrežja (preberite poglavja Bele knjige https://pinetwork-official.medium.com/pi-whitepaper… -model-mining-and-roadmap-19f4a6774e71), tisti, ki so izpolnili kontrolni seznam Mainnet, pa lahko prenesejo svoje prenosljivo stanje iz aplikacije na mobilni telefon na naslov svoje denarnice v verigi blokov Mainnet.
Delo, opravljeno za migracijo glavnega omrežja, je bilo trojno:
1. Omogočiti in razširiti množično selitev na podlagi sinhroniziranih podatkov iz različnih virov, kot so mobilno rudarjenje, KYC, kontrolni seznam glavnega omrežja, skladnost itd.
2. Potrdite pravilnost in točnost selitve na vseh frontah, vključno (vendar ne omejeno na) stanja, skladnost in kršitve pravilnika. Glede na nastanek selitve ga po potrebi razveljavite; rešite težave s selitvami ter obnovite in nadaljujete po premorih.
3. Poenostavite uporabniško izkušnjo selitve tako, da zagotovite, da je vsaka bistvena komponenta skladno sestavljena skupaj, kot so kontrolni seznam, denarnica, veriga blokov glavne mreže itd.
Spodaj je navedenih nekaj podrobnosti o delu.
• Izboljšave preverjanj veljavnosti po selitvi v obdobju čakanja na selitev
o Preveriti, ali je Pionirjevo prenosljivo stanje pravilno
o Ko so stanja potrjena, se lahko uspešno preselijo v verigo blokov Mainnet
o Dodatne funkcije preverjanja lahko tudi povrnejo selitev za vse, ki potrebujejo dodatna preverjanja pred popolnim prenosom
• Prilagoditve denarnice za lažjo selitev glavnega omrežja
o omogočiti zahtevanje Pi po čakajočem obdobju selitve
o Omogočiti Pionirju dostop in upravljanje procesa migracije glavnega omrežja
o Posodobljen celoten uporabniški vmesnik Wallet
• Izboljšave uporabniške izkušnje na kontrolnem seznamu glavnega omrežja in popravki napak za zagotovitev čim bolj gladkega prehoda na glavno omrežje
o Več funkcij uporabniškega vmesnika Mainnet Checklist in popravki napak, npr. Izboljšave na nadzorni plošči Mainnet Balance, sinhronizacija podatkov v ozadju in na zaslonu, dodajanje in spreminjanje korakov na kontrolnem seznamu itd.
• Zapore po selitvi so bile razvite in bodo kmalu izdane
o omogočiti zaklepanje Pi, ki je bil preseljen
Rešitev KYC
Kot pred pogojni korak k migraciji glavnega omrežja za vsakega Pionirja je bilo delo na KYC osredotočeno predvsem na
1) izboljšanje učinkovitosti, in varnosti aplikacije KYC,
2) razširitev KYC na vedno večje število Pionirjev in
3) analizo in delo na rešitvah za prave pionirje, ki so oddali svoje prijave in niso prejeli rezultatov KYC. Za napredek in naslednje korake glejte nedavno podrobno posodobitev KYC https://minepi.com/blog-kyc-update-december/.
Platforma Pi in ekosistem + skupnost
Zelo smo si prizadevali za spodbujanje rasti ekosistema Pi (eden od dveh glavnih ciljev zaprtega omrežja), da bi v izkušnjo Pi vključili več pripomočkov in primerov uporabe. Medtem ko je bilo nameščenih več novih infrastrukturnih funkcij ali so v razvoju, Core Team neguje izgradnjo ekosistema med skupnostjo in novimi razvijalci s sodelovanjem v hackathonih, podporo razvoju skupnosti, zunanjimi poslovnimi partnerstvi in internimi aplikacijami, ki jih ustvari Core Team.
Posebno delo na področju tehnologije in izdelkov v ta namen je bilo:
1. Omogočiti SDK za povezavo s Pi Mainnet in dodajte več funkcionalnosti Pi SDK, kar bo razvijalcem omogočilo izdelavo popolnejših in uporabniku prijaznejših Pi aplikacij na Mainnetu.
2. Spodbujanje in vključitev v sodelovanje razvijalcev ter izboljšajte izkušnjo razvijalcev s platformo Pi na bolj voden in poučen način.
3. Zagotovite infrastrukturno in svetovalno podporo razvijalcem.
Spodaj je navedenih nekaj podrobnosti o glavnih funkcijah.
• Večji hackathoni, izvedeni na https://minepi.com/blog/university-hackathon-winners, in več hackathonov, načrtovanih za začetek januarja 2023 z nadaljnjimi programi po hackathonu
o Prenova razvojnih prizadevanj Hackathona za izgradnjo pripomočkov in primerov uporabe ekosistema Pi
o Več načrtovanih hackathonov, ki se bodo začeli 9. januarja
o Razviti več programov, povezanih z razvijalci, za podporo razvijalcem Hackathona pri nadaljnjem razvoju
o Dodaten API za App-to-Pionirje se razvija in bo uveden pred koncem leta ali v začetku januarja
• Zagnan in izboljšan SDK za Mainnet Pi
o Večja posodobitev, ki aplikacijam Pi omogoča selitev v glavno omrežje
o Podrobnejša in jasnejša dokumentacija – https://github.com/pi-apps/pi-platform-docs Celoten vodnik za pripravo razvijalcev https://pi-apps.github.io/community-developer-guide/ (delo v teku)
• Posodobitve portala za razvijalce
o Nov “Kontrolni seznam za ustvarjanje aplikacije”, ki je bil izdan za vodenje razvijalcev pri postopku ustvarjanja aplikacije korak za korakom
o Nov vmesnik nadzorne plošče za razvijalce za boljše upravljanje svojih aplikacij Pi
o Razporejena predstavitvena aplikacija, ki razvijalcem omogoča hitro nastavitev lastnih aplikacij Pi
o Omogočitev razvijalcem, da se registrirajo za aplikacije Mainnet
• Pi App Engine V2 je nameščen
o Enostavnejša nastavitev za razvijalce, ki uporabljajo Pi App Engine za enostavno izvajanje svojih aplikacij na razširljivi strežniški infrastrukturi, medtem ko se osredotočajo na gradnjo svojih izdelkov in funkcij sprednjega dela.
o Omogoča več povratnih informacij o uvajanju razvijalcem
o Na splošno izboljša proces razvoja aplikacij Pi v ekosistemu, zlasti za izbrane ekipe, ki prispevajo k ekosistemu in imajo manj virov in manj znanja o razširljivih tehničnih infrastrukturah
• MVP različica denarnic za razvijalce bo kmalu izdana
o Razvijalci lahko kmalu ustvarijo denarnice za posamezne aplikacije, ki so prilagojene za podporo operacij aplikacij Pi namesto osebne uporabe denarnice, povezane s posameznim Pionirjevim računom
o Načrtuje se, da bo funkcija za razvijalce na voljo januarja.
• Sprememba infrastrukture Pi Chats je v razvoju
o Zaledna infrastruktura Pi Chats bo doživela veliko spremembo, da bo postala bolj neodvisna aplikacija, ki omogoča hitrejši razvoj in uvajanje prihodnjih funkcij.
o Zmanjšal bo obremenitev Chata in vpliv na druge storitve (kar je v preteklosti povzročilo izpade uporabe)
o Omogočil bo lažjo prihodnjo integracijo funkcij Pi Chats v ekosistem
Poleg zgoraj navedenih prizadevanj za tehnologijo in izdelke je bilo veliko dela opravljenega na strani skupnosti in podjetij za negovanje kulture gradnje ekosistema, uvajanje in izobraževanje razvijalcev o platformi Pi, motiviranje in sodelovanje razvijalcev pri gradnji na Pi in olajšati in podpreti razvijalce pri uvajanju aplikacij Pi. To je temeljno delo za izgradnjo uspešnega ekosistema, ki temelji na pripomočkih – bistvena priprava za odprto omrežje.
Pogled v leto 2023
Omrežje je bilo leta 2022 priča velikim dogodkom in velikemu napredku, vključno z začetkom množične migracije KYC in Mainnet ter temeljnim delom na izgradnji ekosistema. Zlasti v kontekstu večjega preobrata v industriji v tem letu je Pi pokazal prednosti svojih edinstvenih in nesoglasnih strategij – Pi-jeva dolgoročna vizija in osredotočenost na postopno gradnjo vsebine in pripomočkov. Omrežje Pi ni samo, da je sposobno obstati trdno med hrupom širšega okolja industrije, ampak tudi vztrajno napreduje in raste proti svojim ciljem, ki jih vodi njegova vizija: »zgraditi najbolj vključujoč ekosistem enakovrednih na svetu in na spletu. izkušenj, ki jih spodbuja Pi, najbolj razširjena kriptovaluta na svetu.«
Tako smo navdušeni nad tem, kar prihaja v letu 2023 – še eno leto gradnje v smeri našega skupnega cilja, doseči naslednje obdobje Mainneta. Decentralizirana prizadevanja so bistvenega pomena za izgradnjo decentraliziranega omrežja, ki vključuje verigo blokov, skupnost in ekosistem s popolnejšo infrastrukturo in širokim naborom pripomočkov. To prizadevanje ne temelji samo na eni majhni skupini, ampak na vseh pionirjih skupaj.
Leto 2023 bo zagotovljenih več sporočil in navodil o tem, kje in kako lahko Pionirji združijo moči za nadaljnji razvoj in rast omrežja na stopnji, ko so glavni deli infrastrukture ekosistema vzpostavljeni in usklajeni za stvari, ki se bodo odvijale, in da ekosistemi zacvetijo. Vemo, da ste željni, in tudi mi.
Na zdravje in želimo vam srečno novo leto, polno novega dela, novih inovacij in novih priložnosti Pi za skupnost Pi.
Lep pozdrav
Ps. Ker omrežje še naprej razvija več stvari, je osnovna ekipa – CT navdušena, da je Pi na tej stopnji potovanja, saj vidimo, da se sadovi naših skupnih prizadevanj začnejo razvijati v nekaj neverjetnega.
Ekipa Pi Slovenije, vedno z Vami
(neuradni prevod, ker nismo uradni prevajalci, se vam za vse napake iskreno opravičujemo, vedno smo tu za pomoč….. branje, sodelovanje… pa bo tudi vam pomagalo in globalni skupnosti…)

Spread the word. Share this post!