Notifications
Clear all

[Sticky] Pi aplikacija

12 Posts
7 Users
8 Likes
1,493 Views
Posts: 47
Admin
Topic starter
(@coco195)
Eminent Member
Joined: 4 leta ago

Vse kar je znotraj aplikacije lahko rešujemo tukaj.

11 Replies
2 Replies
(@beshta)
Joined: 3 leta ago

New Member
Posts: 2
Pozdravljeni Pijevci😎
Pi rudarim ze skoraj dve leti. 
Sedaj pa sem izgubil telefon in cifro.. Seveda gesla se prav tako ne spomnim. Redno trejdam na različnih kripto borzah in mi marsikaj uide tudi kako geslo😉. 
Kaj narediti sedaj? 
Isto stevilko ne bom imel zaradi osebnih razlogov, ce me razumete. 
Se da rešiti? 
Hvala vnaprej za vse odgovore 
Beshta

 

 

Reply
(@beshta)
Joined: 3 leta ago

New Member
Posts: 2

Hvala smo uredili z vašo pomocjo v chatu Pi aplikacije😎💪

Reply
Posts: 1
(@gorskaroza)
New Member
Joined: 3 leta ago

lep pozdrav, sem nova in me zanima, kako naložim osnovno PI stran na računalnik. na telefonu jop imam. lp

Reply
4 Replies
Admin
(@coco195)
Joined: 4 leta ago

Eminent Member
Posts: 47

@gorskaroza node.minepi.com in potem sinhroniziras s telefonom pod node v profilu je treba vnesti kodo ki jo da računalniška aplikacija.

Reply
(@dirtgear123)
Joined: 3 leta ago

New Member
Posts: 2
(@dirtgear123)
Joined: 3 leta ago

New Member
Posts: 2

@gorskaroza.... Ja js sm tud nov takole je dobil sem invajt preko nekega Hrvata inmije Use zaston razložil kako in kaj , prijavil sem se iz njegovo kodo sedaj pa nevem ali ostanem na njegovi kodi ali grem na drugo lahko poveste kaj več o aplikaciji ker nevem ali je scam ali ne.... Lp. 🤔 

 

Reply
Registered
(@abudabi)
Joined: 4 leta ago

VIP
Posts: 18

@dirtgear123

Obdrži kar imaš. 

Reply
Posts: 18
Registered
(@abudabi)
VIP
Joined: 4 leta ago

14.marec 2021 PI Day

 

Vsenaj... ob dnevu Pi!

Ob praznovanju današnjega dne Vam Pi Core Team predstavlja nekaj obvestil o izdelkih in tehnologiji, ki so pomembni mejniki v projektu. Ob današnjem prazniku razmislimo o tem, kaj smo zgradili in dosegli. Je tudi čas, da se veselimo naprej.

Obveščajo nas tudi da bo naša denarnica, ki se poveže s Pi Testnetom  predstavljena pionirjem 31. marca 2021. Kot je bilo omenjeno v prejšnji posodobitvi denarnice, je Core Team zadnjih nekaj mesecev porabil za oblikovanje in razvoj več različic. Testirali so jih moderatorji in vozlišča v prizadevanju za funkcionalno denarnico oz. možnostjo nadgraditve. Vsem pionirjem naj bi bila enostavna za uporabo.

Vsak pionir si bo lahko ustvaril dva ključa. Javnega in zasebnega, ki jih bo varno hranil lokalno na telefonu. Denarnica bo povezana v PI Testnet in z distribucijo testnih Pi-jev bo mogoče pošiljati in sprejemati le te, tako kot bo kasneje v Mainnetu s pravimi oz. Vašimi Pi-ji. Po izdaji, 31.marca se bo denarnica izpopolnjevala zato je zaželjeno sodelovanje in povratne informacije so dobrodošle.

   Poudarek je na TEST PI in je tudi namenjen izključno za preizkušanje denarnic in nima nobene vrednosti. Prepovedana je prodaja in kakršnokoli kršenje pogojev storitve. Saj lahko povzroči zamrznitev vašega računa. Prijavite kršitelje.

   Izdano je bilo že več različic programske opreme za namizne računalnike Pi in zadnja je v0.4.3. Trenutno je aktivnih več kot 140 000 vozlišč v živo. Po kriteriju razpoložljivosti in zanesljivosti pa so vpisali približno 10 000 vozlišč, ki z dogovorom (consenssus) sledijo verigi blokov. S približno 10 000 aktivnimi in funkcionalnimi vozlišči je Pi Testnet že primerljiv z največjimi. To pomeni, da smo še korak naprej na naši poti k bolj decentraliziranemu Mainnetu, ki naj bi se začel do konca letošnjega leta.

   Veliko dela je bilo opravljenega tudi za infrastrukturo. Da bi omogočili denarnici izvajanje transakcij v testnem omrežju, je Core Team sestavil zanimivo povezavo denarnice z verigo Testnet. Člani skupnosti pa so ustvarili uporabniku prijazen raziskovalec blokov in nadzorno ploščo omrežja vozlišč. ( https://pi-blockchain.net )

KYC  (Know Your Customer)

   V okviru praznovanja je Core Team objavil 100 000 novih prostih mest za preverjanje identitete (KYC) in s tem zagotavlja ekonomijo Pi. Poleg tega je CT začel tehnično in logistično delati na rešitvah KYC, ki jih vodi skupnost in so predlagane v aplikaciji Brainstorm. Torej množičen in poceni vstop za vse prave pionirje. Če še niste prejeli povabila, bodite potrpežljivi. Noben pravi pionir ne bo pozabljen.

    V upanju, da bodo pionirji stopili skupaj z novimi idejami o Pi aplikacijah in dizajnu, se pridružili skupinam v realizaciji, je CT zagnal aplikacijo Brainstorm. Do zdaj je bilo 33.367 takih predlogov. Zaradi velike količine predlogov so izdali tudi dvostopenjski mehanizem slepega pregleda s pomočjo majhnih skupin pionirjev, da bi našli najboljše in najbolj izvedljive predloge, ki zagotavljajo konkretne izvedbene načrte. Trenutno je zaključen drugi korak slepega pregleda prejšnjih prispevkov in še naprej je mogoče oddajati nove predloge. Kmalu bodo objavili začetni izbor predlogov na ogled celotni skupnosti.

Core Team je poleg uporabne strani zasnoval in razvil tudi nov in bolj odprt uporabniški vmesnik za Pi utility. Konkretnejše posodobitve nove platforme, prilagojene pripomočkom in ekosistemu Pi, bodo objavljene 31. marca.

Reply
2 Replies
(@marko1971)
Joined: 3 leta ago

New Member
Posts: 1

@abudabi

Živjo . Prvič vstopam v slovenski pi network in je kar malo muka ,ko je treba zopet stopiti za računalnik in pustiti telefon pri miru.Moj problem je sledeč.Naložil sem si Pi denarnico preko aplikacije Pi node.Pri meni docker ni v pogonu.Denarnico se mi zdi ,da sem samo enkrat resetiral

Vse gesla in javni ključ sem si zapomnil , kar pomeni ,da sem jih počasi zapisal na list papirja in povrhu še shranil v Wordu na računalnik . Imam tudi geslo še od prve denarnice.

Problem je v tem , da javlja napako , ko vpišem  geslo za denarnico . Izpiše namreč "pri nalaganju stanja v denarnici je prišlo do napake . Prosimo poskusite ponovno . Ker sem to delal večinoma s telefonom , je bilo treba vse ročno vnašat , ker v aplikaciji ne deluje copy paste . 

 

Reply
Admin
(@coco195)
Joined: 4 leta ago

Eminent Member
Posts: 47

@marko1971 za vstop do denarnice se da opraviti tudi preko prstnega oddtisa kar poenostavi vstop. sedaj v kolikor se ne da vstopiti z besedilnim geslom je potrebno denarnico nadgraditi, ker je sedaj besedilno geslo na voljo kot passphrase. Sam vstopam preko prstnega oddtisa in geslo se da kopirati in prenesti v aplikacijo že z enostavnim postopkom preko maila si na svoj mail račun pošlješ kodo tam jo kopiraš in jo prilepiš v aplikaciji. Zedevica stestirana na večih napravah tako, da bi moralo delovati.

Reply
Posts: 37
(@asling)
Member
Joined: 4 leta ago

Uvajamo novo beta aplikacijo Pi Browser, integrirano z mobilno denarnico Pi. Brskalnik Pi ponuja bolj neposredno in odprto platformo Pi Utilities za razvijalce Pi Apps in Pionirje. Za dostop do mobilne denarnice Pi naložite aplikacijo Pi Browser s pomočjo zgornjega gumba iz uradnih trgovin za iOS in Android.

Predstavljamo vam aplikacijo Pi Browser in Pi Mobile Wallet

Danes skupaj predstavljamo dva glavna izdelka omrežja Pi: brskalnik Pi in mobilno denarnico Pi. Za dostop do brskalnika Pi in mobilne denarnice Pi prenesite novo aplikacijo Pi Browser iz trgovine iOS App Store ali Android Play Store prek gumba na začetnem zaslonu. Prepričajte se, da s strani Core Team (ki je na seznamih trgovin označena kot »Podjetje Pi Community«) prenašate uradno aplikacijo Pi Browser in se pazite ponarejenih denarnic ali prevar. Cilj brskalnika Pi je ustvariti bolj odprto in neposredno platformo Pi Utilities, kjer lahko razvijalci enostavno razvijejo, preizkusijo in uvedejo aplikacije Pi za Pionirje, ki jih bodo lahko uporabljali v prihodnosti. Brskalnik Pi je v bistvu nov vmesnik platforme Pi Apps / Utilities. Kot brskalniško orodje za splošno uporabo je še vedno primitivno, vendar je edini brskalnik, ki lahko podpira aplikacije Pi. To je tudi beta različica brskalnika, več sprememb in funkcij pa bo dodanih pozneje.

Prejšnji teden smo namizno denarnico Pi odprli za vsak Pionirje, zdaj pa v aplikaciji Pi Browser uvajamo mobilno različico denarnice Pi. Če torej denarnice niste ustvarili prek namizne različice, prenesite aplikacijo Pi Browser in tam ustvarite denarnico. Če ste prejšnji teden denarnico že ustvarili na namizju, lahko zdaj do denarnice dostopate prek mobilnega telefona prek aplikacije Pi Browser in geslo varno shranite v telefon s prstnimi odtisi ali FaceID. Denarnica Pi je pomemben mejnik v Pi-jevi strategiji postopne decentralizacije do Mainneta, saj bo vsak Pionir lahko prek svojih denarnic komuniciral z verigo Testnet z ustvarjanjem transakcij Test-Pi. Prav tako se za Pi Mainnet pripravljamo več, tako v smislu 1) pripravljenosti skupnosti in 2) izboljšav v zvezi z verigo blokov in njegovo razširljivostjo, saj skupnost preizkuša transakcije na testni mreži. Zakaj sta denarnica Pi in brskalnik združena skupaj? Če imate denarnico v aplikaciji Pi Browser, boste prihodnjim aplikacijam Pi in tradicionalnim podjetjem na koncu omogočili enostavno integracijo plačil Pi in interakcijo z verigo blokov Pi. To bo Pionirjem omogočilo nemoteno decentralizirano spletno izkušnjo, torej enostavno opravljanje transakcij z verigami blokov Pi med obiskom določenih spletnih mest Pi App. To je velik razvoj platforme Pi Utilities in prizadevanja osrednje ekipe za izgradnjo ekosistema Pi. Spodaj je podrobnejša predstavitev brskalnika Pi. Core Team bo s povratnimi informacijami skupnosti določil, ali bomo v prihodnosti vzdrževali dve mobilni aplikaciji (tj. Aplikacijo za rudarjenje in aplikacijo za brskalnik) ali ju bomo združili v eno.

Pi brskalnik

Brskalnik Pi namerava zagotoviti spletno izkušnjo v decentraliziranem svetu. Poleg podpore katerim koli aplikacijam Web2.0, kot so obstoječi spletni brskalniki, bo Pi Browser ljudem omogočil brskanje, interakcijo in transakcije v decentraliziranih aplikacijah - aplikacijah, ki se integrirajo s tehnologijo veriženja blokov - za nemoteno in prijazno uporabniško izkušnjo. Poleg tega bo imel brskalnik Pi imenik izbranih aplikacij Pi in lasten sistem DNS, ki podpira povsem nov razred domen .pi. Na primer, trenutne aplikacije - Pi Wallet, Pi Chats, Mining, Brainstorm - bodo dostopne tako, da v polje URL v brskalniku vnesete wallet.pi, chats.pi, mine.pi in brainstorm.pi. V prihodnosti bo izbranih več aplikacij Pi neodvisnih razvijalcev, ki bodo dodane v imenik in bodo dostopne prek podobnih URL-jev .pi. Razvijalci bodo lahko tudi prej začeli ponavljati svoje aplikacije prek domen, ki niso od Pi.

Pi Browser je bolj odprta platforma Pi Apps, saj razvijalcem omogoča testiranje in uvajanje aplikacij, ki se integrirajo s Pi Testnet, Pi Wallet in drugimi elementi tehničnega sklada Pi. To lahko stori brez omejitev postopka odobritve ali omejevanja stare platforme Pi Utilities znotraj aplikacije za rudarstvo Pi, ker lahko vsakdo prosto obišče katero koli spletno stran v brskalniku Pi. Nasprotno pa je včasih moralo biti, da Core Team izbere aplikacije, da jih lahko vdela v platformo Pi Utilities znotraj aplikacije za rudarstvo Pi. Kasneje bomo posodobili paket SDK za platformo Pi, da se bo lahko integriral s transakcijama Testnet in Test-Pi za aplikacije Pi, ki razvijalcem omogočajo, da svoje aplikacije Pi preizkusijo v programu Testnet iz svojih domen. Poleg tega bo, ko bo omrežje Pi postalo bolj decentralizirano, brskalnik lahko ustrezal napredku decentralizacije omrežja. Končno lahko v prihodnosti Pionirji prek svojih URL-jev dostopajo do obeh aplikacij, naštetih v imeniku Pi, in do aplikacij, ki ne kotirajo na borzi, ter brez strogega nadzora ekipe Pi Core sprejmejo končne odločitve, ali so te aplikacije vredne zaupanja ali ne. S to vizijo postopek izbire za imenik ne bi nujno oviral razvijanja, uvajanja, preizkušanja ali uporabe aplikacij za blago s strani Pionirjev

Reply