@PiCoreTeam

22. maj – 01:01

Po uspešni izdaji denarnice Pi in brskalnika Pi v prvem četrtletju se je Core Team v drugem četrtletju osredotočil na izgradnjo platforme Pi Utilities, vključno z omogočanjem neodvisnih aplikacij Pi, da pokličejo denarnice Pi in sodelujejo s Pi Testnetom, integrirajo platformo v brskalnik Pi, nov portal za razvijalce in standardizirano okolje za gradnjo in uvajanje ekosistemskih aplikacij.

@nicolas

Oglejte si najnovejše posodobitve izdelkov in načrt za Q2 2021 na začetnem zaslonu. Po uspešni izdaji Pi Wallet in Pi Browser se je Core Team v drugem četrtletju osredotočil na izgradnjo platforme Pi Utilities. Preberite več v aplikaciji.

Posodobitve in načrt za drugo četrtletje

Strategije Core Team-a so bile vedno v ospredju decentralizacija, izgradnja ekosistemov in rast omrežja.

V prvem četrtletju smo izdali Pi Wallet – pomemben mejnik k decentralizaciji , ki vsem Pionirjem omogoča interakcijo s Pi Testnetom in pripravo omrežja za Mainnet. Izdali smo tudi brskalnik Pi – novi vmesnik platforme Pi Utilities , ki bo omogočal enostavno izdelavo, preizkušanje in dostop do aplikacij Pi. Hkrati je mreža narasla na več kot 17 milijonov angažiranih pionirjev.

V drugem četrtletju se je med nadaljevanjem dela na Testnetu in rasti osrednja skupina – Core Team osredotočala na gradnjo in izboljšanje platforme Pi Utilities – potrebne infrastrukture za izgradnjo ekosistema Pi. Vedno verjamemo, da se bo resnično ustvarjanje vrednosti zgodilo v javnih službah in aplikacijah, zato je bil razvoj javne gospodarske platforme vedno pomembna strategija v Pi Network. V kontekstu nestanovitnosti trga in hrupa v kripto prostoru so resnični pripomočki in močan ekosistem najboljša obramba.

Natančneje, za platformo Pi Utilities delamo na naslednjih stvareh, ki bodo objavljene pozneje v drugem četrtletju.

Integracija s testnetom

To bo omogočilo neodvisnim aplikacijam Pi, da pokličejo denarnice Pi in pošljejo transakcije v Pi Testnet. Ko bo Mainnet v živo, se bo ta postopek povezal z Mainnetom in tako Pionirjem omogočil, da Pi porabijo v aplikacijah Pi.

Integracija s Pi brskalnikom

Kot je bilo omenjeno ob uvedbi brskalnika, je brskalnik Pi bolj odprt vmesnik nove uporabniške platforme.

Nov portal za razvijalce

Neodvisni razvijalci aplikacij Pi se bodo lahko prijavili in zahtevali dovoljenje za uporabo določenih virov tam.

Standardizirano okolje za gradnjo in uvajanje ekosistemskih aplikacij

To bo razvijalcem ekosistemov omogočilo, da svojo aplikacijo izdelajo na način, ki ne bo zahteval nadaljnjih zapletov pri uvajanju na strežnike Pi in se razširil na milijone pionirjev. Spomnimo, ekosistemske aplikacije so aplikacije tipa 2 Pi, ki običajno nimajo poslovnega modela, vendar nudijo manjkajoče funkcije ekosistema, v nasprotju s poslovnimi aplikacijami tipa 1.

Ekipa Pi Slovenije, vedno z Vami.

 

Spread the word. Share this post!