@PiCoreTeam
29. oktober – 12.00
Pi Core Team razvija rešitev skupnosti KYC, ki bo delovala za čim več pionirjev, da bi zagotovila varnost in človečnost našega omrežja. Da bi izboljšali uporabnost in komponente avtomatizacije strojev, izdajamo pilotno različico, ki bo na začetku vpisala 100 pionirjev na državo. Ti pionirji bodo lahko zgodaj opravili KYC in pomagali izboljšati algoritme naše aplikacije pred njeno popolno izdajo. Dotaknite se gumbov in preberi več za podrobnosti.
Pi Network je izdala pilotno rešitev KYC
Pi Core Team je razvila pilotno rešitev KYC, ki bo na začetku vpisala 100 pionirjev na državo. Ti pionirji imajo priložnost zgodaj opraviti KYC in pomagati izboljšati algoritme naše aplikacije, tako da lahko našo rešitev uporabimo za čim več pionirjev pred Mainnetom. Kratkoročno bomo postopoma uvedli več mest KYC za pilotno različico kot teh začetnih 100 pionirjev na državo.
Upoštevajte, da se Core Team ukvarja tudi s prevajanjem te aplikacije v prihodnosti, zato priporočamo, da počakate na njeno popolno izdajo, če v aplikaciji ne morete brati angleščine.
Zakaj je KYC pomemben?
»Know Your Customer/Client« (KYC) je postopek, ki preverja identifikacijo za razlikovanje pristnih računov od ponarejenih.
Vizija mreže Pi je zgraditi vključujočo in najbolj razširjeno digitalno valuto in gospodarstvo za vse pionirje. Mehanizem rudarjenja Pi Network temelji na družbenem omrežju in stopnja rudarjenja se prepolovi, ko se velikost družbenega omrežja poveča za 10X. Zato ima Pi strogo politiko enega računa na osebo.
To zahteva visoko stopnjo natančnosti, da se ugotovi, da so člani v omrežju resnična človeška bitja, kar preprečuje posameznikom, da bi lahko kopičili Pi z nepoštenim ustvarjanjem lažnih računov. KYC tako pomaga zagotoviti resnično človečnost omrežja.
Podatki KYC, ki jih zbiramo, se uporabljajo izključno za preverjanje identitete Pionirjev in za skladnost s predpisi o preprečevanju pranja denarja (AML) in proti terorizmu. Nikoli nismo prodali nobenih podatkov KYC in tega ne bomo storili brez vašega soglasja. Za več podrobnosti o »podatkih KYC« glejte naš pravilnik o zasebnosti.
Pogoji storitev – https://socialchain.app/tos
Kako deluje rešitev KYC?
Rešitev KYC Pi Network se gradi prek našega Pi App Engine kot ekosistemska aplikacija. Upoštevajte, da ta rešitev poskuša ustvariti ravnovesje med natančnostjo in zasebnostjo ter hkrati doseči razširljivost za milijone KYC, široko pokritost različnih populacij in dostopnost.
Naša rešitev KYC sama združuje avtomatizacijo strojev in človeško preverjanje, da bi dosegli natančen in učinkovit KYC za vsakogar. Strojna avtomatizacija bo odgovorna za obdelavo slik, ekstrakcijo besedila, zaznavanje ponarejenih ID-jev, preverjanje živosti in primerjavo slik. Človeški preveritelji s KYC bodo morda morali preveriti napake. Pomen je imeti in izboljšati komponento za avtomatizacijo strojev je dvojeno preverjanje:
1) razširljivost za milijone pionirjev KYC in
2) zmanjšanje izpostavljenosti podatkov človeškim preveriteljem za boljšo zaščito zasebnosti Pionirjev. Vaše sodelovanje v trenutni pilotni izdaji aplikacije KYC bo pripomoglo k izboljšanju naše avtomatizacije strojev, da bi dosegli te cilje.
Posebej za zaščito zasebnosti posameznih Pionirjev bodo osebni podatki – razen podatkov, ki jih naprava ni prebrala – pravilno odstranjeni. Človeški preveritelji bodo videli popravljeno različico vašega osebnega dokumenta, kar pomeni, da bosta vidna samo vaša fotografija in celoten videz vašega osebnega dokumenta. Preverjevalci bodo nato ugotovili, ali je vaša osebna izkaznica s fotografijo iste vrste, kot ste jo navedli v podatkovnem obrazcu in ali ste oseba, ki je na sliki v vašem osebnem izkazu, res Vi.
Upoštevajte, da je treba vsakega človeškega preveritelja predhodno označiti za KYC in vsaka njihova zloraba bo privedla do njihove takojšnje odstranitve iz aplikacije KYC. Vsak Pionir za KYC lahko zahteva neodvisno potrditev s strani vsaj dveh KYC človeških preveriteljev, ki sta naključno izbrana iz skupine delavcev iz množice iz iste države.
Koda aplikacije KYC bo morda v prihodnosti objavljena tudi kot PiOS, tako da bodo razvijalci skupnosti lahko pomagali dodati funkcije in dokumente, specifične za državo, da bi prispevali k temu projektu.
Izjava o omejitvi odgovornosti: Podatki, ki so jih predložili ti začetni pionirji, ki sodelujejo v tej pilotni različici aplikacije KYC, bodo brez popravkov vidni članom CT – osnovne ekipe, ki razvijajo to aplikacijo – preveriti moramo, ali so rezultati avtomatizacije strojev točni v primerjavi z vašimi podatki. Torej je v redu, da počakate, če vas skrbi zasebnost.
Ker je to pilotni projekt, pozdravljamo poročila Pionirjev o varnostnih ranljivostih, da bi izboljšali tudi naše varnostne ukrepe.
Kdaj bodo Pionirji prišli do KYC?
S temi ukrepi želimo zgraditi popolnoma delujoč in razširljiv proces KYC. Ko začutimo, da je naš proces KYC pripravljen za množično uporabo, se bo uradni začetek množičnega KYC začel pred začetkom Mainneta. Po predstavitvi rešitve KYC za določeno državo bomo pionirjem ponudili določen čas, da postavijo vprašanja in uspešno izvedejo KYC.
Glede na stopnje udeležbe in druge parametre Mainneta se bomo odločili, ali lahko Pionirji opravijo KYC po Mainnetu ali ne. Ne zamudite! Vsak dan preverite aplikacijo Pi, če želite še naprej služiti Pi in slediti naši tedenski vsebini 🙂
Ekipa Pi Slovenije, vedno z Vami
(neuradni prevod, ker nismo uradni prevajalci, se vam za vse napake iskreno opravičujemo, vedno smo tu za pomoč….. branje, sodelovanje… pa bo tudi vam pomagalo in skupnosti…)

Spread the word. Share this post!