@PiCoreTeam
15. julij – 23:07

Ker Pioneerjeve migracije pretečejo 14-dnevno čakajoče obdobje po selitvi, lahko mnogi zdaj prenesejo svoj odklenjeni Pi na verigo blokov Mainnet. Všeč nam je bilo videti številne trenutke menjave pizze Pi na družbenih medijih po vsem svetu. Prizadevamo si omogočiti KYC za ostalo skupnost ter pripraviti platformo in ekosistem za Mainnet. Pionirji morajo predložiti KYC, ko so povabljeni, in nato izpolniti kontrolni seznam Mainnet za začetek migracije Mainnet.

Prejšnje objave Pi2Day Mainnet Migration in KYC

Tukaj si oglejte celoten videoposnetek objave Pi2Day.

Spodaj preberite obvestilo o migraciji na glavno omrežje in KYC 28. junija 2022:

Ker lahko večina omrežja odda svoj KYC, da se pripravi na migracijo glavnega omrežja, je omrežje začelo postopek migracije za vključitev KYC-jevih Pionirjev v priloženo verigo blokov Pi Mainnet. Kot je navedeno v novih osnutkih poglavij posodobljene bele knjige, objavljene 28. decembra 2021 (decembrska bela knjiga), je trenutno obdobje zaprtega omrežja posebej zasnovano tako, da milijonom Pionirjev omogoči dokončanje KYC in prenese svoj Pi v glavno omrežje, medtem ko skupnost se osredotoča na ustvarjanje pripomočkov in zagon ekosistema brez zunanjih motenj z gradnjo in uporabo novih aplikacij Pi, prehodom aplikacij Testnet na Mainnet ter dokončanjem in izboljšanjem infrastrukture ekosistema.

Če ste opravili Pi KYC, lahko zdaj izpolnite vse elemente na kontrolnem seznamu Mainnet, da omogočite prenos svojega mobilnega prenosljivega stanja v Mainnet. Dotaknite se »Kontrolni seznam glavnega omrežja« na začetnem zaslonu, da izpolnite zahteve pred selitvijo.
Ko končate korake 1–6 vašega kontrolnega seznama za glavno omrežje, vam bo na voljo nov 7. korak. Dokončanje tega zadnjega koraka omogoči prenos glavnega omrežja v čakalno vrsto za selitev. Omrežje Pi je kriptovaluto naredilo dostopno po vsem svetu, kar Pioneerjem omogoča, da rudarijo Pi na telefonu brez fiat stroškov. Velik uspeh skupnosti je, da je prišlo do trenutka, ko je izkopano stanje Pi pripravljeno za selitev v Mainnet.

Ko je kontrolni seznam izpolnjen, bo Pioneerjevo prenosljivo dobroimetje postavljeno v čakalno vrsto za prenos na njihov naslov denarnice v blokovni verigi Mainnet. Po selitvi bo sledilo 14-dnevno čakajoče obdobje, v katerem Pioneerjevo stanje Pi v njihovi denarnici Mainnet ne bo prenosljiv s strani Pioneerja, kar omogoča omrežju, da opravi dodatna preverjanja ali popravke smeri, če je potrebno, da počisti prenos. Glede na nespremenljivo naravo verige blokov in zgodnje obdobje procesa migracije omrežja je 14-dnevno čakajoče obdobje koristno, da se prepričate, da so preseljena stanja ljudi pravilna. Ko poteče čakajoče obdobje, bo lahko Pioneer uporabljal svoj Pi, kot želi, znotraj Enclosed Pi Mainnet.

Prenosljivo stanje

Naslednji deli vašega stanja na Pi Mobile bodo sestavljali vaše prenosljivo stanje, primerno za selitev v Mainnet. Upoštevajte, da se bo kakršno koli preostalo ali na novo nabrano prenosljivo stanje še naprej selilo po prvi selitvi, ker bo omrežje pozneje še naprej imelo kadenco samodejnih tekočih selitev.
• Pi z lastnim rudarjenjem (ki se nabere, ko rudarite sami na podlagi osnovne stopnje rudarjenja v času seje rudarjenja)
• Del nagrad varnostnega kroga, ki jih je mogoče pripisati pionirjem KYC v vašem varnostnem krogu
• Nagrade od uporabe aplikacije, delovanja vozlišča ali zaklepanja

Nagrade Pi, pridobljene prek skupine za priporočila, bodo trenutno zadržane zaradi selitve, ne glede na to, ali ima kdo v ekipi za priporočila KYC ali ne. Na splošno bodo deli nagrad za priporočila, ki jih je mogoče pripisati različnim članom skupine za priporočila, postali prenosljivo stanje šele, ko ustrezni člani pridobijo KYC. V nasprotnem primeru ostane nepreverjeno stanje v mobilni aplikaciji. Ker je izračun nagrad za priporočila v omrežju računsko intenziven in drag, je takšne nagrade smiselno izračunati, ko ima omrežje več ljudi, ki imajo KYC. Razlog, da so nagrade priporočene ekipe računsko intenzivne, je v tem, da upošteva sočasno rudarjenje vsakega posameznega para priporočenih in priporočenih pionirjev, ki se lahko razlikujejo tudi znotraj iste priporočene ekipe. Zaradi učinkovitosti omrežja bo vsaka nagrada priporočene ekipe zato obdelana in preseljena pozneje, ko bo več pionirjev KYC.
Po drugi strani pa bodo nagrade Security Circle, ki jih je mogoče pripisati KYC’ed Pioneers, trenutno prenesene na Mainnet. Ne pozabite, da prenosljivo dobroimetje, prikazano na zaslonu glavnega omrežja v aplikaciji Pi, trenutno ne vključuje teh nagrad varnostnega kroga. Zato se pričakuje, da bo količina Pi, ki se preseli v Mainnet, višja od trenutno prikazanega prenosljivega stanja, če je kateri koli član vašega varnostnega kroga opravil KYC. Prihodnji uporabniški vmesnik bo posodobil to prikazano številko, da bo upošteval dele nagrad Security Circle, ki bodo postali prenosljivi.

Končno bo pristojbina KYC v višini 1 Pi odšteta od vašega prenosljivega stanja, ki bo šlo v skupino validatorjev za nagrajevanje delovne sile človeške validatorje skupnosti Pi.
Po začetnem prenosu v glavno omrežje lahko Pioneers nadaljujejo z rudarjenjem Pi tako kot prej v aplikaciji z različnimi vrstami prispevkov. Na novo izkopan Pi bo šel skozi enak postopek, da postane prenosljivo stanje, pripravljen za naslednji prenos v glavnem omrežju, ki se bo zgodil samodejno, ko ga bo omrežje pozneje aktiviralo.

Kako Lockups deluje na Mainnetu?

Medtem ko bo zaklenjeni Pi na podlagi Pioneerjevih nastavitev zaklepanja (odstotek in trajanje) prenesen v verigo blokov Mainnet, ki je vidna v denarnici Pioneer Mainnet, njihov zaklenjeni Pi ne bo prenosljiv v verigi blokov, dokler ne dozori čas trajanja zaklepanja. Trajanje zaklepanja, ki ga nastavi Pioneer, se začne na koncu 14-dnevnega čakajočega obdobja.
Obstaja dodatna zasnova trajanja zaklepanja za potencialno boljši omrežni učinek. Daljši obdobji, in sicer 1 leto in 3 leta, se bodo končali na randomizirani, razporejeni osnovi. S tem se izognemo situaciji, ko številni Pioneerji dobijo svoje prihodnje dolgoročne zapore hkrati, glede na to, da se bodo istočasno preselili na verigo blokov Mainnet.

Natančneje:
• Pionirji z 1-letnim zaklepanjem lahko dobijo do 1-mesečni “popust” na obdobje zaklepanja, kar pomeni, da lahko zaklepanje naključno poteče do en mesec prej. Vendar bodo vsi Pioneerji še vedno imeli koristi od rudarske nagrade, ki velja za 1-letno obdobje zapore skozi njihovo dejansko obdobje zapore. Na primer, če je Pioneer zaklenil 100 Pi za 1 leto, je lahko dejanska blokada v verigi blokov na podlagi te randomizacije čez 11 mesecev in 15 dni, namesto natanko 12 mesecev.
• Pionirji s 3-letnim zaklepanjem lahko podobno pridobijo do 3-mesečni popust, medtem ko še vedno izkoristijo nagrado za rudarjenje, ki velja za 3-letno obdobje zaklepanja.
Znesek popusta bo uporabljen naključno za Pioneer. Na primer, pri nekaterih Pioneerjih se bo 1-letna blokada končala en mesec prej, pri nekaterih 20 dni prej, pri nekaterih 5 dni prej, pri nekaterih takoj po 1 letu in tako naprej. Tudi če se zapora konča en mesec prej, bo Pioneer lahko pridobil nagrade za zaklenjeno rudarjenje po stopnji, ki velja za 1-letno obdobje zapore skozi njihovo dejansko obdobje zapore 11 mesecev.

Po vašem začetnem prenosu Mainnet bo nastavitev zaklepanja za vaš naslednji prenos – trajanje in odstotek – ostala enaka vaši trenutni in bo samodejno uporabljena za vaše prihodnje selitve, razen če spremenite te nastavitve. Nastavitve lahko prilagodite kadar koli med katerima koli dvema prenosoma v glavno omrežje – shranjene spremembe bodo uporabljene pri vsakem naslednjem prenosu v glavno omrežje in ne bodo vplivale na morebitne prejšnje že prenesene zapore. Za podrobnosti o izračunu nagrade za zaklepanje si oglejte decembrsko Belo knjigo.

Opomniki o selitvi glavnega omrežja
Ko greste skozi to vznemirljivo dejavnost, si zapomnite dve ključni točki:
• Med izpolnjevanjem kontrolnega seznama je bistveno, da Pioneerji uporabljajo svoj pravilen zasebni ključ denarnice, ki ga varno shranijo in ga ne delijo z nikomer drugim. Denarnica ni skrbniška, kar pomeni, da omrežje ne more obnoviti vašega Pi-ja, če izgubite zasebno geslo ali če nekdo z dostopom do vašega zasebnega gesla ukrade Pi iz vaše denarnice.
• Ko poteče 14-dnevno čakajoče obdobje in sprostite Pi v denarnici Mainnet, bodo vse transakcije, ki jih izvedete v verigi blokov Mainnet, vidne in nepovratne.

Pi KYC Dostopnost

Kot je bilo že napovedano, omrežni proces KYC dobro napreduje in več kot polovici vseh Pioneerjev omogoča oddajo vlog KYC (čeprav bo še vedno potreben čas, da omrežje odda, obdela in dokonča te vloge KYC). To dejstvo omogoča omrežju, da začne seliti KYC’ed Pioneers v Mainnet, saj tudi selitev celotnega omrežja v Mainnet zahteva čas. Preseljeni pionirji lahko nato začnejo pomagati pri zagonu in izgradnji ekosistema v zaprtem obdobju glavnega omrežja, medtem ko se postopek KYC še naprej širi, da omogoči več Pionirjev, da gredo skozi KYC in obdelajo neobdelane vloge, ki so bile predložene.

Zavedamo se, da mnogi Pionirji nestrpno čakajo, da pridejo na vrsto ali da se njihove prijave obravnavajo. Spodaj so tekoči ukrepi, ki bodo pomagali več Pionirjev kmalu prestati KYC.
• Izboljšave tehničnega lijaka za obravnavo uporabe in validacije vedno več Pioneerjev v velikem obsegu
• Človeška potrjena moč za nadaljnjo rast in zagon več držav in regij
• Zmanjšanje možnosti lažnih negativnih rezultatov tekočega lijaka za sprejem več prijav KYC in ponovna obdelava nekaterih predloženih prijav, ki bi morale prestati, vendar so bile predhodno označene kot negativne
• Rešitve za aplikacije KYC, ki morda pogrešajo kritične podatke iz prejšnjih aplikacij, vključno z nekaterimi prijavitelji Yoti KYC in nekaterimi pilotnimi prijavitelji Pi KYC:
o Za prejšnje prosilce za Yoti KYC — Pi Core Team je zanje uvedla poseben hitri potek Pi KYC za vnos manjkajočih podatkov. Za nekatere prosilce za Yoti KYC, ki imajo težave s tem tokom, je    oblikovana dodatna funkcija za reševanje teh kotnih primerov
o Za prejšnje prosilce KYC Pilot — Pi Core Team trenutno gradi mehanizem za ponovno obdelavo, da uskladi pilotne prijave s trenutnimi zahtevami KYC, in funkcijo ponovne oddaje, ki je opisana spodaj, da se v bistvu izenači z možnostmi, ki jih trenutni prosilci KYC dobijo, ko oddajo svoje prijave. Na primer, če nalaganje fotografije ali videoposnetka ne uspe, bi trenutni prosilci dobili več možnosti za ponovno oddajo, kar v pilotni različici aplikacije KYC ni bilo mogoče
o Razvija se nova funkcija ponovne oddaje, ki bo kmalu izdana, da bi prejšnjim kandidatom za Yoti KYC in KYC Pilot omogočila, da znova oddajo popolnoma novo vlogo in se ne zataknejo, če se tako odločijo in ne želijo čakati na zgoraj omenjene rešitve po meri, saj trenutna izboljšana in razširjena rešitev Pi KYC lahko potencialno obdela nove aplikacije v kratkem času
• Postopek za podporo Pionirjev s kompleksnimi pritožbami glede imen, ki ustvarjajo zaplete pri obdelavi njihovega KYC in lahko zahtevajo dodatno pomoč človeškega validatorja za razrešitev
Upoštevajte, da v nekaterih državah ali regijah zaradi Pioneer-jevega edinstvenega načina dostopa do omrežja Pi potrebujejo daljši in bolj zapleteni postopki, da komponenta za avtomatizacijo stroja Pi KYC obdela njihove račune, kar vodi do zakasnjenega prejemanja rež KYC. . Zato je možno, da imajo te države ali regije počasnejše vkrcanje KYC kot druge regije.
Na splošno bodite potrpežljivi za pionirje, ki še vedno čakajo na svojo priložnost, da predložijo KYC, saj omrežje še naprej širi rešitev KYC in rešuje kotne primere, ki veljajo za vas.

Pomen obdobja zaprtega omrežja Mainnet

Kot je navedeno v decembrski beli knjigi, je trenutno obdobje zaprtega omrežja posebej zasnovano tako, da ekosistemu Pi omogoči prehod na verigo blokov Mainnet, medtem ko milijoni Pionirjev opravijo KYC, razvijalci skupnosti pa zgradijo nove aplikacije in pripomočke.
V skladu z vizijo omrežja Pi, ki omogoča ekosistem, ki temelji na pripomočkih, Enclosed obdobje omogoča tudi uvajanje aplikacij v Mainnet in ustvarjanje pripomočkov za Pioneer. Aplikacije Pi bodo lahko preklopile iz Testneta v Mainnet, v produkcijski način za prave transakcije Pi. Aplikacije, izdane v tem obdobju, bodo vključevale tiste, ki so jih ustvarili razvijalci skupnosti in osnovna ekipa. Poleg tega bodo izdani novi in ​​izboljšani programi za vključevanje razvijalcev, kot so neprekinjeni hackathoni in drugi programi za razvijalce, da bi mobilizirali in spodbudili večji razvoj skupnosti.

Pionirji, ki so pridobili KYC in so migrirali, bodo lahko svoj Pi porabili za aplikacije Pi, s čimer bodo pospešili ustvarjanje pripomočkov in zagnali ekosistem Pi pred odprtim omrežjem. Nekatere od takih aplikacij Pi bodo kmalu na voljo za Pioneer po čakajočem obdobju po selitvi, medtem ko bo več aplikacij Pi iz skupnosti vključenih postopoma. Ta postopni in premišljeni prehod na odprto omrežje bo tudi pomagal aplikacijam in omrežju Pi odkriti in odpraviti morebitne napake na trgu in tehnologiji.
Medtem ko so transakcije med aplikacijami Pi in Pioneerji ter transakcije Pioneer-to-Pioneer dovoljene v omrežju Pi, bo imelo obdobje zaprtega omrežja določene omejitve, kot je navedeno v pododdelku »Omejitve v zaprtem omrežju« poglavja Načrt decembrske bele knjige, dokler začne se obdobje odprtega omrežja.

Ekipa Pi Slovenije, vedno z Vami
(neuradni prevod, ker nismo uradni prevajalci, se vam za vse napake iskreno opravičujemo, vedno smo tu za pomoč….. branje, sodelovanje… pa bo tudi vam pomagalo in skupnosti…)

Spread the word. Share this post!