@PiCoreTeam Jul 28th – 12:51am

Posodobitev agende Hackathon

Do posodobljene agende Hackathon je mogoče dostopati prek te objave Medium.

Posodobljeni datumi

15. avgust – podaljšan rok za predložitev poročila o napredku v srednji točki
5. september – Zgradba Hackathona se konča in odda končno poročilo
13. do 17. september – Ocena Skupnosti
30. september – razglasitev zmagovalcev

Novi dogodki in viri

Ekipa Pi Core napoveduje mrežne dogodke Hackathon prek programa Zoom. Eden od teh dogodkov se je zgodil že 22. julija prejšnji teden. Za prihodnje dogodke mreženja si oglejte posodobljen program Hackathon, ki bo pomagal povezati tehnične razvijalce in projektne skupine. Ko najdejo zanimiv projekt, lahko razvijalci nato poiščejo in se prijavijo v aplikaciji Brainstorm.

Tehnične uradne ure – Tehnični člani Core Team bodo gostili uradne ure, da bodo odgovarjali na tehnična vprašanja o izdelavi aplikacij Pi, npr. z uporabo Pi SDK, peskovnika, portala za razvijalce, mehanizma za aplikacije Pi, aplikacije Brainstorm itd. Za ure v pisarni glejte posodobljeno agendo Hackathon.

Ekipe hackathonov morajo do 15. avgusta prijaviti samo eno vrsto vmesnih prijav – bodisi oddajo video posnetka bodisi predstavitev Zoom. Video oddaje lahko pošljete prek tega povezanega obrazca ali na strežniku Pi Ecosystem Developer Discord # video-update. Predstavitev Zoom v živo bo dodatna oblika za ekipe, ki bodo predložile svoja poročila o napredku v sredini točke, katerih podrobnosti so spodaj.
Poročilo o napredku vmesne točke Zoom bo sestavljeno iz 2-minutne predstavitve Zoom z članom osnovne ekipe. Skupina Pi Core bo moderirala predstavitvene čase in posnela vašo predstavitev prek Zooma. Predstavitve velikih projektov bodo predstavljene na družabnih medijih in na domačem zaslonu aplikacije Pi. Prijavni list bo v skupni rabi na strežniku Pi Ecosystem Developer Discord.

Ena oseba iz vsake ekipe bo predstavila svoj napredek v 2-3 minutah. Primer:

(1 min) Predstavitev ideje – na katero težavo / potrebo naslavlja aplikacija?
(1 min) Predstavitev aplikacije, če obstaja delujoča aplikacija
(10 sekund) Trenutna velikost ekipe
(20 s) Potrebni so člani ekipe
(30 sek) Druge potrebe imajo

Povzetek korakov sodelovanja v Hackathonu

Spodaj so potrebni koraki, ki jih morajo sprejeti ekipe za sodelovanje v hackathonu. Prav tako lahko sodelujete v dogodkih ali izkoristite zgoraj omenjene vire, da bo vaš projekt uspešen.

 1. Pridružite se hackathonu v aplikaciji Brainstorm
 2. Če ste razvijalec, izpolnite kviz za razvijalce v aplikaciji Brainstorm in postanite preverjeni razvijalec.
 3. V aplikaciji Brainstorm predlagajte svoj projekt ali se pridružite drugim objavljenim projektom s konkretno idejo za aplikacijo. Če ste predlagali projekt, povabite druge razvijalce v Hackathonu, da se pridružijo vaši ekipi, tako da s pomočjo gumba »Upravljanje ekipe« pregledate prijavitelje v vaši ekipi na Brainstormu.
 4. Ko ste pripravljeni na izdelavo aplikacije, obiščite portal za razvijalce Pi, da se prijavite in pridobite poverilnice za Pi SD, tako da obiščete develop.pi v Pi browser.
 5. Do Pi SDK in dokumentacije lahko dostopate po naslednji povezavi: https://developers.minepi.com/
 6. Pošljite svoje poročilo o napredku na sredini
  * Pošiljanje 2-3-minutnega videoposnetka predstavitve vaše aplikacije na develop@minepi.com ali prek tega obrazca https://bit.ly/pi-updates.
  * Udeležba na seji Zoom v živo za predstavitev napredka aplikacije Core Teamu.
 7. Predložite svoj končni projekt in predstavitev

https://pinetwork-official.medium.com/pi-hackathon-agenda-6d0d43d82c2c

Vedno z VAMI Ekipa Slovenije

Spread the word. Share this post!