Tehnologija in izdelek
@PiCoreTeam
11. junij – 8:40
Preberite in delite majske Pi Tech in posodobitve izdelkov, vključno z napredkom KYC, funkcijami Pi računa, izboljšavami aplikacij in še več! Igrajte se tudi z zgornjo novo funkcijo, ki vam omogoča neposredno skupno rabo vsebine domačega zaslona Pi z drugimi, skupaj z vašo referenčno kodo 🙂
Posodobitev tehnologije in izdelka – maj 2022
Pionirji, dobrodošli v še eni posodobitvi Pi Network
Preberite več o nekaterih funkcijah, ki jih je Core Team izdal v zadnjem mesecu. Upoštevajte, da se ta posodobitev osredotoča predvsem na zunanje Pionirjeve funkcije in ne bo popoln seznam vsega opravljenega dela. Na primer tehnične posodobitve zaledja; rutinske ali manjše tehnične posodobitve; skupnost, poslovanje ali splošno poslovno delo; ali večina dela v teku tukaj morda ni omenjena.
Aplikacija Pi KYC:
– Izboljšana razširljivost aplikacije Pi KYC – infrastruktura, ki podpira aplikacijo Pi KYC, je bila ves mesec izpopolnjena na podlagi stalne analize KYC. Te spremembe so zmanjšale čas nalaganja funkcij in izboljšale hitrost, s katero avtomatizirane funkcije aplikacije obdelujejo aplikacije.
– Dodatno izboljšana varnost aplikacije Pi KYC – Razvili in izdali dodatne varnostne funkcije.
– Prijave KYC so na voljo številnim pionirjem – Dnevna stopnja, po kateri se razporejajo mesta za aplikacije KYC, se je povečala skozi ves mesec, število dnevnih vabil za oddajo Pi KYC prijav je zdaj več kot 100-krat večje kot v začetku maja.
– Povečana prepustnost aplikacije Pi KYC – Hitrost pregleda aplikacije se je ves mesec povečala. Zmanjšala se je tudi stopnja lažno negativnih rezultatov, kar je omogočilo, da je bilo več vlog pravilno odobreno (medtem ko Core Team dela na ponovni obdelavi lažno negativnih rezultatov). Z “lažnimi negativnimi” mislimo vloge, ki bi morale biti odobrene, vendar so bile sprva označene kot negativne.
– Izboljšane posodobitve uporabniškega vmesnika/UX – številne funkcije so bile obdelane in izdane ves mesec, kar je pomagalo izboljšati aplikacijo Pi KYC:
– Izvedli smo številne posodobitve funkcije zaznavanja živosti, s čimer smo pospešili test živosti tako za kandidate za KYC kot za validatorje ter razširili vrste naprav, ki lahko prikažejo test živosti za validatorje. To ne le olajša izkušnjo prijavitelja KYC, ampak tudi pomaga pri produktivnosti Validatorja.
– Izdali smo kviz, ki ga morajo validatorji redno opravljati, da osvežijo in preizkusijo svoje znanje o zahtevah potrjevanja.
– Dodan vodnik za validatorje o tem, kako izvajati vsako vrsto pregleda KYC (tj. ujemanje dokumentov, preverjanje živosti in ujemanje identitete) na točki njihovega delovnega poteka potrjevanja. Vodnik se bo še naprej posodabljal na podlagi tekočih podatkov o validacijah.
Pi General:
– Infrastruktura za selitev pionirjev – trenutno se dela na razvoju funkcij in nalog, potrebnih za selitev pionirjev na Pi Mainnet Blockchain, medtem ko se rešitev KYC skalira za preverjanje identitete številnih pionirjev!
– Aplikacija za prevajanje Pi – Zasnovana, razvita in trenutno testirana aplikacija, ki bo pridobila prevode različnih Pi aplikacij iz skupnosti, npr. za aplikacijo Pi KYC. Ti prevodi skupnosti bodo nato prikazani v aplikaciji, ko Pionir izbere drug jezik. Ta aplikacija je prvi prototip ekosistemske aplikacije, ki bo kasneje na voljo skupnosti.
Pi račun:
– Več funkcij varnosti računa – Pionirji lahko zdaj ponastavijo svoje geslo prek zaslona za prijavo ali na svoji strani profila. Ko Pionir ponastavi svoje geslo, to sproži tudi varnostno funkcijo, da bodo prav tako odjavljeni iz svojega Pi računa na vseh napravah. Zaželeno je, da Pionirji poskusijo spremeniti svoje geslo, ko so že prijavljeni. Pionirji lahko tudi prijavijo na svoji strani profila, če sumijo, da je njihov račun potencialno ogrožen, kar omogoča nadaljnjo preiskavo.
– Odpravljena napaka pri ponastavitvi gesla – Odpravljena je napaka, pri kateri se je postopek ponastavitve gesla zataknil v koraku preverjanja telefona. Pionirji naj zdaj pričakujejo gladko izkušnjo pri ponastavitvi gesla.
– Odpravljena napaka pri registraciji računa – Ko je Pionir začel, vendar ni dokončal registracije novega Pi računa s svojo telefonsko številko, je bilo telefonsko številko prepovedano ponovno uporabiti pri drugem poskusu registracije s strani Pionirja pozneje. V tem primeru bi Pionir videl sporočilo o napaki, “številka je že registrirana na drug račun.” Ta posodobitev Pionirjem omogoča ustvarjanje računov ali preverjanje telefonskih številk, ki so bile prej povezane z nepopolno registracijo.
Pi aplikacija:
– Popravljen nenatančen prikaz približnega prenosljivega stanja na nadzorni plošči glavne mreže – Prikaz prenosljivega stanja v aplikaciji Pi je temeljil na napačni stopnji. To je bila le napaka v prikazu in ni imela nobenega vpliva na dejansko stanje Pi na Pionirjevem računu, saj je shranjeno v ozadju. Prikaz je bil popravljen in prikaz prenosljivega stanja zdaj prikazuje natančnejši približek.
– Nove smernice za klepetalnico PiArt – Ko vstopite v klepetalnico #PiArt , bodo Pionirji zdaj opozorjeni s pojavnim oknom s podrobnimi navodili za klepetalnico. Te smernice pomagajo, da je klepetalnica Pi Art osredotočena na Pi Art, kar zmanjšuje neželeno pošto ali zlorabo klepetalnice.
– Funkcija osveževanja Pi klepetalnice – Nova funkcija omogoča Pionirjem, da osvežijo seznam Pi klepetov, na katere je Pionir naročen. To je bilo storjeno kot odgovor na napako, pri kateri Pionirji ne bi videli celotnega seznama klepetalnic. Če želite osvežiti sezname Pi klepetalnic, pridržite in povlecite navzdol na glavni strani Pi Chata (tako kot bi to storili v mnogih drugih aplikacijah).
Pi denarnica:
– Popravek za zaslon »denarnica začasno onemogočena« – Pionirji so poročali, da so ob prvem odpiranju aplikacije Pi Wallet videli zaslon »denarnica začasno onemogočena«. To vedenje je bilo popravljeno in vsi pionirji bi morali zdaj videti domačo stran Pi denarnice, kot je bilo pričakovano.
Ekipa Pi Slovenije, vedno z Vami

Spread the word. Share this post!