Notifications
Clear all

[Sticky] Splošno

55 Posts
11 Users
77 Likes
4,530 Views
Posts: 47
Admin
Topic starter
(@coco195)
Eminent Member
Joined: 4 leta ago

Za postopek prijave sem poslal vsem po mailu , da ne bo težav kako se pride na forum. zakaj je do tega prišlo še ne vem ampak vem da je nova verzija in sam sem sestavil ponovno sistem na novem disku tako da počasi se bo vse uredilo kot je bilo. 

Še zmeraj velja ostanite zdravi 😆 

Reply
2 Replies
(@asling)
Joined: 4 leta ago

Member
Posts: 37

@coco195 hvala za poslano sporočilo, ampak jaz sem se prijavil kot ponavadi. lp

Reply
Admin
(@coco195)
Joined: 4 leta ago

Eminent Member
Posts: 47

@asling verjetno, da se je vzpostavilo nazaj a vendar sedaj je še en mali trik kako priti notri

Reply
Posts: 37
(@asling)
Member
Joined: 4 leta ago

lep pozdrav abudabi, bami, coco ... mislim, da vi trije berete tudi stvari ki so tu, ostali pač... zdaj sem podobno pozdravil kot marcel v studio city ... 

no, bil sem honorarno poslovno v družbi (vse po strogih koronskih pravilih!) oseb iz sveta denarništva, ogromno je bilo debate okrog verižnih blokov, nekaj sem si zapisal, uredil in zdaj je tu za branje...

vem, da vi trije zagotovo veste kaj je blockchain, ampak vsi tudi ne in morda se bo našel kdo, ki bo morda slučajno zašel tudi sem, bom pa dal tudi na fb stran in v klepetalnik, saj je tam najbolj brano...

Blockchain (blokovna veriga, veriga blokov) je najpreprosteje rečeno časovno žigosana serija nespremenljivih zapisov podatkov, ki jih upravlja skupina računalnikov, ki niso v lasti nobene posamezne entitete. Vsak od teh blokov podatkov (tj. Blok) je zavarovan in vezan drug na drugega s pomočjo kriptografskih načel (tj. Verige).

Torej, kaj je tako posebnega pri njem in zakaj pravimo, da ima zmožnosti, ki tako zelo moti trenutni svet denarništva?

Kot prvo in najbolj moteče je to, da Blockchain omrežje nima osrednje oblasti - to je sama definicija demokratiziranega sistema. Ker gre za skupno in nespremenljivo knjigo, so informacije v njej na voljo vsem in vsem. Zato je vse, kar temelji na verigi blokov, po svoji naravi pregledno in vsi vpleteni so odgovorni za svoja dejanja.

Blockchain je preprost, a iznajdljiv način posredovanja informacij od A do B na popolnoma avtomatiziran in varen način. Ena stranka v transakciji začne postopek z ustvarjanjem bloka. Ta blok preveri na tisoče, morda milijone računalnikov, razdeljenih po internetu.

Preverjeni blok je dodan v verigo, ki je shranjena v omrežju, pri čemer se ustvari ne samo edinstven zapis, ampak tudi edinstven zapis z edinstveno zgodovino.

Ponarejanje enega samega zapisa bi pomenilo ponarejanje celotne verige v milijonih primerov, kar je tako rekoč - nemogoče, toda vedno obstaja možnost prevare in v PI omrežju to preverja node.

Tako kot je denarna transakcija na verigi blokov edinstven, neodvisno preverljiv in neizvedljiv zapis (kot bo PI), bo takšna tudi PI denarnice, katero boste bodisi upravljali sami, bodisi s pomočjo tretje osebe.

Kar je pri PI ključnega pomena je to, da je pridobivanje (za sedaj) - brezplačno.

Ne samo, da lahko blockchain prenese in shrani denar, ampak lahko tudi nadomesti vse procese in poslovne modele, ki se za transakcijo zanašajo na majhno provizijo. Ali katero koli drugo transakcijo med obema stranema.

V finančnem svetu so aplikacije bolj očitne, revolucionarne spremembe pa bolj blizu. Blockchain bo zagotovo spremenili način delovanja borz, vezanih posojil in sklenjenih zavarovanj.

Odpravili bodo bančne račune in praktično vse storitve, ki jih ponujajo banke. Skoraj vse finančne institucije bodo bankrotirale ali se bodo morale temeljito spremeniti, ko bodo prednosti tehnologije varne knjige brez provizij za transakcije splošno razumljene in uvedene.

Navsezadnje je finančni sistem zgrajen tako, da za privilegij olajšanja transakcije vzamete majhen del svojega denarja.

Namesto da bi bankam plačevali visoke provizije za transakcije in si vzeli več dni, da se večja plačila izvedejo in poravnajo, lahko preprosto izmenjujejo transakcije na kripto menjalnicah in bodočih borzah, ki temeljijo na verigah blokov, in to brez težav.

Bankirji bodo postali zgolj svetovalci in ne čuvaji in hranitelji denarja. Borzni posredniki ne bodo mogli več zaslužiti provizij in razmik nakup/prodaja bo izginil.

Čeprav obstaja med zakoreninjenimi konservativci dvom, da se bo to zgodilo (večina svetovnih bank je namreč vsaj delno v privatnih rokah) saj se zavedajo, da bodo morali enostavno zapreti vrata in se odpreti v prihodnost, je med tistimi, kateri se ukvarjajo s kripto valutami povsem jasno, da se bo to zgodilo.

Kdaj bo to, ne ve nihče, delno se že dogaja, tako da ta prihodnost ni tako daleč, kot se zdi.

Reply
Posts: 18
Registered
(@abudabi)
VIP
Joined: 3 leta ago

Ne razumem, kako, da ni nobenih novih objav.

Zadnja je še od lani...

Pi app danes ne funkcionira. Še komu ne deluje?

Reply
1 Reply
(@asling)
Joined: 4 leta ago

Member
Posts: 37

@abudabi zakaj se čudiš? vse se dogaja na chat straneh, vedno ena in ista vprašanja, sem zaidemo le redki, jaz večino objavim na fb strani, tam vsaj kdo bere, tu pa... saj vidiš. ja, PI že od včeraj ne dela, imel sem cel kup klicev, nekatere grabi panika, tudi vsi, ki so že imeli KYC jim sedaj javlja, da ga morajo prekontrolirati, nihče ne ve, do kdaj bo to trajalo - skratka cela zmeda in kaos. upajva, da se reši, drugače ne vem kako bodo nekateri reagirali... lp in zdravo v leto 2021

Reply
Posts: 18
Registered
(@abudabi)
VIP
Joined: 3 leta ago

Ja, vidim. dpavlo in Vi.

Ne, nič hudega, samo dela se na aplikaciji. Ponavadi je v roku par ur oz. enega dneva.

Tudi sam sem opazil pri KYC gumb start, vendar je to zaradi lite mode. Še vend se lahko podalša cikel, ostalo je trenutno nedosegljivo. Brez skrbi. Gremo naprej novim zmagam naproti...

Reply
Posts: 4
(@alenka777)
New Member
Joined: 3 leta ago

Živjo,

🙂 ja tud pri meni gumb Začni pri KYC (čeprav imam že zdavnaj opravljeno) in enako sem pomislila, da je to zaradi lite mode.

Upam le, da bo do jutri PI app postavljena nazaj, ker en moj član mora opraviti KYC - prejel povabilo včeraj in sem se zmenla, da ga dones narediva, pol pa LITE. 

Lep vikend vsem 🙂

Reply
1 Reply
Registered
(@abudabi)
Joined: 3 leta ago

VIP
Posts: 18

@alenka777

 

me zanima, če je tvojemu pionirju uspelo narediti KYC?

Reply
Page 5 / 9