Notifications
Clear all

[Sticky] Splošno

55 Posts
11 Users
77 Likes
4,533 Views
Posts: 4
(@alenka777)
New Member
Joined: 3 leta ago

Hey PI Slovenija,

najprej tudi tukaj čestitke za vaš trud in vso vloženo delo.

6.10. sem se prvič prijavila pa ni šlo gladko, danes sem dala pozabljeno geslo in pridružila sem se  brez problema. Tako da deluje ok.

lp, A

Reply
Posts: 4
(@alenka777)
New Member
Joined: 3 leta ago

Ko se zelim prijavit na novice, pa je napaka. Samo verjetno ze imate to info. 

Lp, A

Reply
Posts: 37
(@asling)
Member
Joined: 4 leta ago

ker me večina vse bolj sprašuje kaj, zakaj, kako itd je namen tega pisanja to, da jim razbijem vedno prisotne dvome v to, kar delamo …

Nove kripto valute so vrsta digitalne, decentralizirane valute katera se je začela z bitcoinom in navkljub mnogim pomislekom, so kripto valute najbolj verjeten naslednik sedanjega poznanega denarja in z njimi morete plačevati blago in storitve, saj obstaja več tisoč raznih obratov, trgovcev in storitev, vključno z letalskimi družbami, katera sprejemajo plačila s to novo valuto.

Za razliko od zakonitega plačilnega sredstva katere koli države, teh valut ne ureja centralni organ upravljanja, to je nacionalne banke. To pomeni, da nobena vlada ne more ohraniti njihove trenutne vrednosti, ne morejo prilagajati inflacijske stopnje ter odločati o tem, koliko različnih kriptovalut bo nastalo, je izdanih ali so v obtoku..

Te valute se pridobivajo z matematičnim postopkom, imenovanim "rudarstvo", in so obračunani z uporabo vrste verižnih blokov, imenovanih "blockchain", ki se nanaša na tehnologijo katera se uporablja za prenos kripto valute iz kripto denarnice ene osebe ali subjekta v drugo.

Izraz "rudarstvo" pa je le prispodoba, saj dejansko pomeni le potrditev transakcij in naloga "rudarja" je v tem, da kot "rudar" iščete in preverjate transakcije iz skupine nepotrjenih poslov, preden jih dodate v omrežje določene valute. Vnose potrdite s primerjanjem enakosti določenih matematičnih zaporedij ali na telefonu s potrditvijo prisotnosti in v zameno vam sistem povrne določeno valuto.

Na pogosto vprašanje, kdaj bo PI pridobil vrednost, katero primerjamo z običajnim denarjem, ni enotnega odgovora, ker je PI popolnoma nova valuta, ki jo bo še treba legitimirati in njegova decentralizirana narava je razlog, da ga je treba "rudariti" in za nadzor sproščanja PI v obtok je potrebno vzpostaviti sistem kontrol in ravnotežij.

Reply
Posts: 37
(@asling)
Member
Joined: 4 leta ago

dobro jutro, zanima me, kako to, da sem v spisek chatov, kjer imam odprte FAQ, angleški, slovenski in Annoucements, nenadoma dobil še povsem neznanega Eurojackpot's earning team, za katerega niti vedel nisem, da obstaja in kako ga odstranim? kako ga je nekdo dodal na mojo listo brez moje vednosti ali privoljenja? hvala za odgovor in lp.

Reply
Posts: 37
(@asling)
Member
Joined: 4 leta ago

pozdravljeni vsi, kateri verjamete v to kar slovensko PI omrežje počne in s pomočjo moderatorjev ter ostalih, kateri pomagamo, da bo omrežje v očeh CT cenjeno in spoštovano.

na klepetalniku se je pojavila iz teme oseba z nadimkom WhiteAfricaStrain, ki je s svojimi teksti vnesel precej nemira, ne samo meni, meni je tako ali tako skoraj počil film, temveč mnogim pionirjem, med katerimi so tudi moji, katerih povprečna starost je 65 let in skoraj bi izpadel neke vrste goljufivec, ker sem jih povabil v našo PI omrežje.

naj pojasnim vsem kateri so morda še ostali v dvomih - PI ni nikakršna ponzijeva shema, ni nikakršno izkoriščanje kogarkoli na kakršenkoli način, PI je enostavno povedano nova bodoča kripto valuta, ki je trenutno brez vsake vrednosti, dobila jo bo ko bo opravljeno popolnoma vse, kar je potrebno, da se določena novost umesti v plačilno sposobnost. 

nakladanje, da je to brez pomena in jalovo delo s strani nekoga, ki se hvali s tem, da trguje s kripto valutami in da je s svojimi 26 leti starosti (mimo grede, lahko bi bil moj vnuk, moj starejši šteje 43 let) zaslužil in naredil več kot ostali, je skrajno lucidno egonarcisno izjavljanje na lepši način, da ne spoštuje nikogar in da se hvali s tujim perjem. zakaj? 

zato, ker se ni on spomnil ničesar, kar bi bilo podobno temu, kar so storili člani CT ekipe za ves svet, prav danes zvečer pa je na POP TV bil intervju z ustanoviteljem bitstamp menjalnice. kateri mi je pred leti ponudil sodelovanje in sem ga vljudno zavrnil, ker sem v tistem času bil aktiven v svoji službi - kako mi je žal za to odločitev, rajši ne povem. v tem pogledu sem bil res ne samo bedak, ampak kronan osel. on je imel vizijo, vztrajal je, z nejcem sta se trudila in danes sta tam, kjer pač sta.

ko bi tisti nebodigatreba, ki se oglaša z izjavami v našem klepetalniku o jalovosti našega početja, imel najmanjši pojem o tem, s čemer soli pamet nam, bi se vdrl v zemljo, ko bi samo realno pogledal, kaj sta storila pionirja z bitcoin trgovanjem (tu smem brez strahu navajati tudi druge kripto valute, kar v klepetalniku ni zaželeno) v sloveniji. eden mojih dobrih prijateljev, katerega poznam še iz otroštva, je danes direktor bitstampa v luxemburgu, saj sta tako damjan kot nejc le tega prodala. ko bi poslušala takratne dvomljivce, jima nikoli ne bi uspelo, zato so takšni, ki ne verjamejo v naše početje, za mene preprosto - ne bedaki, idioti.

naj počasi končam z mislijo, da bi se takšnim ljudem, ki se oglašajo samo z namenom škodovanja in vnašanje dvomov, moralo takojšnje onemogočanje kakršnegakoli dostopa do našega klepetalnika, kateri je bolj ali manj interne narave.

ostanite zdravi in lep pozdrav vsem, ki verjamejo v PI.

Reply
3 Replies
bamisonic
Registered
(@bamisonic)
Joined: 4 leta ago

Member
Posts: 3

@asling vse smo se pogovorili gremo naprej, eden je bil pameten drugemu je počil film kot je tudi meni osebno že marsikdaj v slo chatu, že dolgo ne več ko mi je počil film še kje drugje...... značka M zame osebno ni nič in ne pomeni nič več kot 3 x sem se poslovil pa so me nekateri vedno prepričali naj ostanem in je že preveč dela z ekipo zadaj da bi se umaknil..... z razgovori še kje drugje sem se potegnil malo nazaj ker bi lahko bili mute na hitro kot so drugje, vendar vsi skupaj se moramo zavedati da je popolnoma vsak pionir pomemben v projektu in ga je potrebno spravit na pravo pot vizije in misije Pi....... odkrito sem bil tudi sam blizu da se mi "dvigne pokrov" ne zaradi drugačnega razmišljanja ampak samo zaradi enega stavka in poniževanja - ja sem pri 26 letih naredil vse v življenju, kar nekateri niso..... a denar je da si naredil vse v življenu????? tudi meni nebi bilo potrebno sedeti tu, testirati, pomagati itd ker najmanj kar potrebujem pri moji situaciji je preobremenitev...... Ali obleka resnično naredi človeka? Ali če imaš denar si človek samo zaradi tega ker imaš denar? Sam sem ponosen že zaradi tega, da sem ljudem pomagal z vozlišči po svetu predvsem pa zato, ker so mi zaupali dostop do njihovih PC, ker je imel marsikdo pomembno delo v ozadju na PC..... zaupanje gradi prihodnost in ne pohlep...... lp vsem

Reply
(@malimujo)
Joined: 3 leta ago

Member
Posts: 6

Zavedam se odprtega problema vendar si želim kakšne druge rešitve kot je takojšnja "cenzura" ali "utišanje" iz strani moderatorja-ev.

Jaz vidim odprti problem v dejstvu, da se relativno malo  pionirjev sploh oglasi ko priletijo posamezni provokatorji, a zavedamo se da je med nami tudi del ljudi ki  le gledajo od kod bo in kdaj bo z neba padel denar ki še ustvarjen ni. Ti isti ki le gledajo od kod bo padel denar ponavadi nimajo niti osnovnih znanj ali izkušenj z kripto valutami in dokaj hitro padejo v kakšne telegram ali podobne skupine v katerih njihova usoda pada v roke posameznika čigavi nameni so običajno dvomljivi.

Prepričan sem da se vsi skupaj moramo nekoliko ozavestiti o potrebi skupinskega odziva na provokacije, napade in nekulturno obnašanje, ker ni smiselno pričakovati da moderator v vsakem momentu lahko opazi-prepozna problem in da takoj ukrepa.

Idealno bi bilo, ko bi večji del pionirjev lahko primerno razkrival skrite namene provokatorjev, vendar tega v resnici ni za pričakovati in se bojim da lahko spet pridemo  v situacijo da bo vsaki objavljeni dvom ali nenavaden komentar  poklopljen le z moderatorsko "silo".

Takšna situacija potem direktno pelje naprej v stanje v katerem ni več  normalnih-odprtih človeških  stikov in zdrave-močne skupnosti.

Upam, da bo še kateri pionir prebral, razumel in poizkušal pomagati z lastnimi predlogi in  premišljenimi dejanji.

Želim si da me prepričate da jaz tudi začnem verjeti v Pi projekt, ker sem še v situaciji 50:50  ki zahteva le dejanja..🤔😂

  • Srečno.⛏️🍀

 

 

Reply
bamisonic
Registered
(@bamisonic)
Joined: 4 leta ago

Member
Posts: 3

@malimujo mislim da smo kar nad 50%, ker rezervni plan je narejen, zato CT ni nikoli hotel iti v medije oz. uradne socijalne medije - strani instagram, youtube, twiter čeprav so bili pritiski že dolgo.... sedaj je vse registrirano in gre naprej.... le zakaj.... moje mnenje ker je omrežje že tako da ni povratka nazaj, lahko umaknejo povsod vse peer - to - peer pa zelo težko...... lp

Reply
Page 3 / 9