Kako v mainnet, z u...
 
Notifications
Clear all

Kako v mainnet, z utemeljeno diskusijo ali z rožljanjem orožja

1 Posts
1 Users
4 Likes
895 Views
Posts: 6
Topic starter
(@malimujo)
Member
Joined: 4 leta ago

Kako se bliža mainnet, tako je pred nami odločitev "ali z utemeljeno diskusijo ali z vojno".

V dosedanjem delu Pi skupnosti večkrat je prihajalo do različnih manj ali več organiziranih napadov na osnovno idejo Pi projekta in na moderatorje ali pionirje, ki osnovno idejo razumejo in zagovarjajo. Da ne bo nobenega dvoma, govorim o najbolj pomembni odrednici Pi projekta, ki se preprosto izraža v definiciji "Pi je denar namenjen širokim narodnim masam." in nasprotuje temu da je pi investicijska kripto valuta namenjena vlagateljem.

Prvi veliki pritiski so bili vidni v obdobju pred prvo Pi konvencijo, ko so z organiziranimi akcijami, skupine in posamezniki hoteli doseči takojšnjo ustavitev rudarjenja + fiksiranje cene Pi + možnost da bogati po mizernih cenah odkupijo že narudarjene Pi in na ta način postanejo še bolj premožni, a najbolj siromašni še bolj revni.

Zdaj, ko se počasi bližamo mainnetu, moramo se zavedati da se bodo neposredni pritiski nadaljevali, vendar je zaradi neuspeha dosedanjih neposrednih pritiskov pričakovati množične prikrite napade, usmerjene na nosilce oziroma zagovornike osnovne ideje Pi projekta.

Posamezniki in organizirane skupine tistih ki v Pi projektu vidijo priložnost za bogatenje na račun ostalih udeležencev Pi projekta in pridobitev njihovih Pi po mizerno nizkih cenah bojo usmerjali svoje dejavnosti najprej na osramočenje moderatorjev in pionirjev, ki razumejo njihov namen, saj so jim oni največja ovira za doseganje njihovega namena.
Iz ozadja bodo angažirani pionirji, ki se do sedaj v glavnem niso javljali in niso bili javno vidni v skupnosti in prav tisti bojo na različne načine poizkušali kompromitirati nosilce osnovne ideje. Moderatorji sami, izloženi takšnim skrbno načrtovanim in pozorno izbranim pritiskom, brez pomoči širše poštene skupnosti pionirjev se ne bodo mogli zoperstaviti vsem tem napadom.

Če mi pionirji razumemo, za kaj gre, pomagamo moderatorjem in sami se zoperstavimo načrtovani odtujitvi Pi ter se postavimo v obrambo osnovne ideje, tedaj bo Pi projekt verjetno nadaljeval po začrtani poti.
Če mi pionirji ne razumemo, za kaj gre, tedaj bo le peščica bogatih postalaa še bogatejša in Pi projekt ne bo izpolnil svoje projektne naloge.

Med pionirji je veliko število ljudi, ki v Pi projektu vidijo le trenutno možnost za nekaj zaslužka ali možnost za krajšanje časa ter uporabo Pi kot komunikacijskega kanala s širšim krogom drugih ljudi. Takšni posamezniki so zelo pomembni za sam projekt saj oni pomagajo širitvi projekta vendar z njimi moramo komunicirati korektno - odkrito in pošteno, ker bodo v nasprotnem pristali na nasprotni strani in potem končali v čeljustih borznih mešetarjev.

Analitički spremljam dogajanja in opažam de se napadi iz svetovnih klepetov počasi selijo tudi na domača tla. Moramo razumeti da moderator po katerem je na mednarodnem bojišču tolklo topništvo, v določenem trenutku tudi na navaden kamen reagira nekoliko neprimerno in se postavi v obrambni ali napadalni položaj.

Razumem navadne pionirje, saj sem sam tudi navadna mravlja, ampak vidim tudi to kaj snujejo strvinarji, ne branim in ne obtožujem nobenega, mravlja in strvinar so naravni pojavi ki živijo sočasno.
Želim si le, da uporabljamo lastno glavo, razlikujemo zrnje od plevela in se odločamo po lastni vesti ter damo priložnost zelo lepi ideji denarja za široke narodne mase.

Osebno zagovarjam osnovno idejo Pi projekta in že več kot eno leto vztrajno poizkušam pomagati v realizaciji njenega osrednjega elementa-blockchaina. Marsikdaj sem prišel navzkriž tudi z moderatorji, ampak saj smo vsi le ljudje.

Upam, da bo večina poštenih pionirjev zmagala brez rožljanja z orožjem in kljub nasprotovanju in napadom nasprotnikov.

Srečno Pi, srečno Pi node.