POSODOBITEV KYC!
@PiCoreTeam 10. maj – 1.01 am
Pionirji, nadaljevali smo z izboljševanjem in širitvijo naše rešitve KYC, ki je dostopna, natančna, vredna zaupanja in brez fiat stroškov – nekaj, česar ni poskusil noben drug blockchain za milijone uporabnikov. Za pomoč pri postopku KYC prenesite brskalnik Pi in ko opravite KYC po prejemu povabila v aplikaciji, se prijavite, da postanete validator. “Preberi Več” za podrobnosti.
Uvedba reže KYC se vztrajno širi od izdaje 14. marca, na dan Pi. Od takrat je bil poudarek na skaliranju sistema in zagonu omrežja za preverjanje množice. Spodaj opisujemo tok KYC, skozi katerega mora iti omrežje, da se poveča, in vam damo vpogled v okno v nekaj pomembnega nedavnega napredka ter kaj je naslednje.
Omrežni lijak KYC
Preprosto povedano, da bi povečalo prepustnost Pi KYC, mora omrežje povečati vsak korak omrežnega lijaka KYC, ki je razdeljen na tri glavne korake, opisane spodaj. Nekateri vidiki skaliranja so odvisni od izboljšanja sistema in algoritma, na katerem je Core Team trdo delala, medtem ko se drugi vidiki skaliranja zanašajo na sodelovanje Pionirjev, in sicer dokončanje postopka prijave KYC in prijava, da postanejo validatorji.
Korak 1. Povabio Pionirjem da prenesejo brskalnik Pi za dostop do aplikacije Pi KYC.
Korak 2. Pionirji izpolnijo in oddajo prijavo KYC.
Korak 3. Sistem KYC z uporabo algoritmov strojnega učenja in človeških validatorjev obdela aplikacijo.
Osrednja ekipa – Core Team se je osredotočila predvsem na skaliranje 3. koraka in zmanjševanje trenja za izboljšanje uporabniške izkušnje v 2-gem koraku. Skrati lahko Pionirji pomagajo pri KYC tako, da se pripravijo na 1-vi korak tako, da prenesejo brskalnik Pi, in ko bo njihov KYC odobren , tako da se prijavite, da postanete validator (3. korak).
Skaliranje korak 1
Tu sta dve spremenljivki: Prvič, Core Team vsak dan naključno povabi številne pionirje da opravijo KYC. Drugič, ti pionirji se odločijo, ali želijo v tistem trenutku sprejeti povabilo in dostopati do aplikacije KYC, da oddajo svojo prijavo. Povečanje števila povabil za vstop v lijak je v tem koraku tehnično trivialno – lahko bi preprosto povabili vse. Toda preden to storimo, se moramo prepričati, da velika količina vabil ne bo povzročila zamašitev, ki dejansko ovirajo hitrost zagona in splošnega skaliranja sistema, tako da naslednji koraki lijaka niso blokirani. Zato Core Team uvaja omejitve za ta korak. Pred povečanjem števila povabil se je osrednja ekipa osredotočila na povečanje prepustnosti naslednjih korakov v obratnem vrstnem redu, to je odstranjevanje ozkih grl iz koraka 3, pred korakom 2 in preden odstranimo omejitve, naložene v koraku 1.
Skaliranje korak 2
Kot primer ozkih grl pri 2-gem koraku je veliko pionirjev imelo težave s preverjanjem živosti med oddajo svoje aplikacije KYC. Ta test živosti je kritična lastnost aplikacije KYC, ki naj bi ugotovila, da je imetnik Pi računa resničen človek. V ta namen korak 2 zahteva, da prosilci KYC naredijo določene izraze obraza na podlagi navodil, ki jih potrdijo strojni in človeški validatorji. Vendar pa številni modeli telefonov, predvsem starejši, niso mogli vedno ujeti teh izrazov, zato Pionirji pogosto niso mogli izpolniti in oddati svojih KYC aplikacij. Nedavne izboljšave uporabniške izkušnje in algoritmi na strani strežnika so znatno zmanjšali trenje za Pionirje, da dokončajo svojo aplikacijo KYC, vključno s preverjanjem živosti.
Več iterativnih izboljšav bo na splošno narejenih v koraku 2 na podlagi nenehnih povratnih informacij iz procesa.
Skaliranje korak 3
Skaliranje korak 3 je velik podvig, ki vključuje izboljšanje sistema in geografsko zagon človeških validacij.
Izboljšave sistema
Core Team je naredil pomembne izboljšave sistema pri avtomatizaciji skaliranja strojev. Dodali smo, izboljšali in povečali varnostne ukrepe, kot so sledljivi vodni žigi za slike, prikazane validatorjem, procese usposabljanja za validatorje in čakalne vrste nalog za človeške validatorje. Ohranjanje naključnosti pri delu s čakalnimi vrstami za Validatorje je zavestna izbira zasnove sistema za preprečevanje morebitnega igranja Validatorja in dogovarjanja. Druga pomembna izbira je, da razdelite dele preverjanja veljavnosti za vsako aplikacijo KYC in jih razširite na več validatorjev kot ukrep za zaščito zasebnosti. Ti dve možnosti pa predstavljata izziv pri popolni obdelavi aplikacije KYC, kar povečuje zaostanek vlog. Pri tem je ključna optimizacija algoritma čakalne vrste opravil. V veliki meri je bil izboljšan, da bi pomagal povečati obdelavo aplikacij, s čimer se je zmanjšal čas, potreben za popolno obdelavo ene aplikacije, hkrati pa je dosegel dva cilja KYC integritete in zasebnosti.
Z veseljem sporočamo, da je korak 3 v preteklem tednu prenehal z ozkim grlom v lijaku KYC in je zdaj sposoben obdelati več aplikacij KYC, kot je bilo v prejšnjih korakih.
Upoštevajte, da sistem zaradi naših zelo konzervativnih meril še vedno proizvaja razmeroma velik delež napačnih zavrnitev. Zato za te napačne zavrnitve zadržimo objavo rezultatov KYC tem pionirjem, medtem ko nenehno prilagajamo postopke in ponovno obdelujemo njihove aplikacije, da bi imeli manj napačnih zavrnitev in jih varno odobrili.
Geografsko preverjanje zagona
Zaradi različnih jezikov in vrst ID-jev na svetu je potrditev KYC lokaliziran proces, ki izkorišča znanje in poznavanje lokalnih validatorjev KYC. Zato je treba sistem KYC najprej zagnati v vsaki državi ali regiji. Z drugimi besedami, vsaka država ali regija potrebuje dovolj validatorjev, da odobri aplikacije KYC drugih pionirjev, kar prinaša več potencialnih validatorjev v sistem KYC, s čimer se sproži uspešen cikel.
Do danes je sistem Pi KYC zagnal delovno silo za potrjevanje ljudi v 77 državah in regijah – na območjih, ki predstavljajo približno 80 % svetovnega prebivalstva. Ker želimo pokriti vsako posamezno regijo, ki je dovoljena z zakonom, nenehno krepimo svoja prizadevanja za zagon več mest. Ena od izboljšav, ki smo jih naredili – ob priznavanju relativne univerzalnosti pri preverjanju živosti in selfijev – je ta, da sistem širi upravičenost validatorjev za te preglede na pionirje zunaj njihove države ali regije, hkrati pa še vedno omejuje preverjanje pristnosti osebne izkaznice prosilca na države ali regije potrjevalca. Kot drug primer člani osnovne ekipe in moderatorji klepetov neutrudno preverjajo KYC aplikacije z neznanih mest, dokler se ne pojavi dovolj validatorjev iz teh krajev. Te izbire so pomagale sistemu pokriti tiste države ali regije, ki se še vedno zaganja, in posledično opažamo nenehno povečevanje števila držav ali regij z zagonom.
Kaj je naslednje?
Poleg izboljšanja uporabniške izkušnje in preverjanja zagona bo omrežje vzporedno še naprej izboljševalo svoj algoritem za preverjanje veljavnosti, tako da bodo stroji lahko avtomatizirali več dela, kar bo zmanjšalo odvisnost od človeških validatorjev. To bo pomagalo razširiti rešitev KYC na pionirje po vsem svetu, ne glede na njihovo regijo ali ozadje.
Hkrati lahko Pionir naredi dva pomembna koraka za pospešitev napredka omrežja pri preverjanju KYC in kasnejše migracije Mainnet.
Prvič, potrebnih je več validatorjev KYC! Povečanje števila uspešnih validacij KYC je zdaj odvisno predvsem od tega, koliko človeških validatorjev je v posamezni lokalni skupnosti. Torej, če ste že preverjeni s KYC, vas spodbujamo, da se prijavite, da postanete validator. Več KYC-jevih pionirjev povečuje nabor potencialnih validatorjev. Ne pozabite tudi, da bodo validatorji za svoje delo prejeli Pi, združen od uspešnih kandidatov za KYC 🙂
Drugič, ne pozabite prenesti brskalnika Pi! Aplikacijo Pi KYC lahko najdete samo v brskalniku Pi, platformi za rastoči ekosistem Pi, ki temelji na pripomočkih. Ko Pionir prejme obvestilo v aplikaciji, da je njihova reža KYC odprta, bodo usmerjeni v aplikacijo KYC v brskalniku Pi. Morate biti pripravljeni, ko bo vaš čas!
Omrežje nenehno izboljšuje infrastrukturo KYC in na tej poti odpravlja tehnična ozka grla. To je povzročilo znatno povečanje zmožnosti omrežja za obdelavo aplikacij KYC in z navdušenim Pionirjem za sodelovanjem se bo dobro delo nadaljevalo. Spremljajte posodobitve.
Pomembno – Še uradno obvestilo za validatorje – Vse informacije, do katerih ste ali boste dostopali med postopkom preverjanja KYC, NIKOLI ne smete kopirati, posneti zaslona, ​​prenesti, shraniti ali deliti z nikomer. Vsak tak prekršek je mogoče izslediti na več načinov, kršitelj pa bo odgovarjal. Kazni za takšno kršitev so lahko stroge, vključno z dokončno prepovedjo omrežja Pi, izbrisom računa in popolno izgubo vsega prej izkopanega Pi, poleg možnih pravnih posledic zaradi kršitve pravno zavezujoče pogodbe o storitvi validator, ki so jo podpisali, preden ste postali validatorji. . Če slišite ali vidite kakršno koli sumljivo dejavnost v zvezi s podatki o potrditvi KYC, jo prijavite prek portala za podporo omrežja Pi in izberite »Imam poročilo, povezano s podatki za preverjanje KYC«: https://pinetwork.atlassian.net/…/portal/1/create/12
Tukaj imate še pomoč glede veljavnih dokumentov, kjer lahko preverite https://www.consilium.europa.eu/…/search-by-document…
Ekipa Pi Slovenije, vedno z Vami
(neuradni prevod, ker nismo uradni prevajalci, se vam za vse napake iskreno opravičujemo, vedno smo tu za pomoč….. branje, sodelovanje… pa bo tudi vam pomagalo in skupnosti…)

Spread the word. Share this post!