@PiCoreTeam
18. februar – 22:17
Danes objavljamo splošni načrt izdaje novega rudarjenja. Prva faza novega mehanizma rudarjenja bo začela veljati 1. marca 2022. Tapnite »Preberi več«, če želite izvedeti več podrobnosti o načrtu izdaje. Rudarite po višjih stopnjah, dokler lahko. Srečno rudarjenje!
Nov načrt izdaje rudarjenja
28. decembra 2021 smo lansirali Mainnet skupaj z novimi poglavji posodobljene bele knjige Pi (december Whitepaper). Eno poglavje, »Model žetonov in rudarjenje«, je predstavilo Pi-jev model dobave, nov mehanizem rudarjenja in nagrade za rudarjenje v okviru omejitve ponudbe. Prosimo, uporabite decembrsko belo knjigo, povezano na začetnem zaslonu, kot referenco za naslednjo objavo.
Kot je navedeno v decembrski beli knjigi, je ponudba nagrad za rudarjenje 65 milijard Pi, kar vključuje nagrade, ki so jih pionirji rudarili v fazi pred Mainnet-om, in nagrade za prihodnje rudarjenje z novim mehanizmom rudarjenja. Nov mehanizem rudarjenja naj bi spodbudil več vrst in zneskov prispevkov Pionirjev v omrežje, ki so potrebni za fazo Mainnet. Izdajanje nagrad omrežja naprej in omejitve dobave v danem časovnem obdobju bodo temeljile na formuli za upadanje (formula za izdajo nagrad).
Osnovna ekipa – CT, je delala na formuli za izdajo nagrad z ekonomskim modeliranjem in simulacijami. Prva različica posebne formule bo izšla 1. marca 2022. Na isti dan bo Pi Network sprejel tudi prvi korak novega mehanizma rudarjenja. Ker je formula za izdajanje omrežnih nagrad padajoča funkcija, se pričakuje, da se bo sistemska osnovna stopnja rudarjenja (B) zmanjšala na podlagi izračuna, določenega v decembrski beli knjigi. Tako rudarite in opomnite svojo ekipo, naj rudari po višji stopnji, medtem ko lahko pred 1. marcem.
Omrežno sprejetje novega mehanizma rudarjenja bo neodvisno in vzporedno z množično selitvijo na verigo blokov Mainnet. Nov mehanizem rudarjenja je sestavljen iz dveh glavnih vidikov:
1) omejitve dobave v danem časovnem obdobju in
2) nove nagrade za rudarjenje v novem rudarskem mehanizmu. Medtem ko selitev KYC in Mainnet poteka, bo omrežje sočasno sledilo spodnji časovnici, da se bo uveljavil vsak vidik novega mehanizma rudarjenja.
 1. marec 2022 – Začela bo veljati formula za izdajo nagrad, ki določa omejitev ponudbe v določenem časovnem obdobju. Osnovna stopnja rudarjenja po celotnem sistemu se bo zmanjšala glede na omejitev ponudbe. Mehanizem rudarjenja sicer ostaja enak do 14. marca.
– 14. marec (Pi dan), 2022 – Začel bo veljati nov mehanizem rudarjenja, vključno z novimi vrstami nagrad, določenimi v ustreznih formulah v decembrski beli knjigi. Pionirji bodo lahko povečali svojo individualno stopnjo rudarjenja z različnimi vrstami prispevkov v omrežju.
Nov mehanizem rudarjenja bo uvedel novo obdobje za omrežje. Rudnik po višjih cenah, dokler lahko. Srečno rudarjenje!
Nova poglavja Bele knjige
decembra 2021
Spodaj je nov osnutek razdelkov o dobavi Pi in rudarjenju v naši beli knjigi, ki je bila objavljena decembra 2021. Rudarjenje se bo nadaljevalo v fazi Mainnet, vendar s hitrostjo rudarjenja, dinamično prilagojeno znotraj omejene ponudbe. Za več podrobnosti preberite nove razdelke bele knjige, ki prikazujejo, kako sta oskrba in rudarjenje delovala pred Mainnetom, ter opisujejo, kako in zakaj se bosta spremenila v Mainnetu. Za referenco hranimo tudi predhodno izdano poglavje časovnega načrta na dnu. Vaše povratne informacije so dobrodošle, preden posodobimo uradno belo knjigo na našem spletnem mestu, ko se začne Open Network – odprto omrežje.
Mainnet – obdobje zaprtega omrežja 28.12.2021 – https://www.pinetwork.si/…/mainnet-obdobje-zaprtega…/
Ekipa Pi Slovenije, vedno z Vami

Spread the word. Share this post!